Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 167
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
ЛИНК
Дават положителна от стабилна оценка на TBI. Не знам това за по - добре ли е, но това е рекламна статия, така че би трябвало да се хвалят и да е добре. За депозитите също били стабилни. Друг е въпросът, че хич не ми харесват тези неща, които правят с кредитите и как грубо действат. Не че ги ползвам за кредити, но все пак са много некоректни.

# 571
Аз пак се зачетох в тази такса 30 лв. за замразена сметка.
...
• т. 3.5.11. (Нов, приет с Решение на УС от 09.04.2025 г., в сила от 21.07.2025 г.) За извършването на изходящи трансакции от страна на Клиента, Банката блокира всяка Разплащателна сметка, сметка „Свободни пари“ и Сметка за основни операции, по която не са извършвани банкови операции (освен автоматични операции) за непрекъснат период от 180 дни, считано от деня на последната извършена операция. Банката има право да приложи такса за всяка блокирана сметка, ако такава е предвидена в Тарифата. Разплащателни сметки, които обслужват активни кредити, са свързани с активни дебитни или кредитни карти, или сметки със специален режим и предназначение, са изключени. Клиентът или упълномощено от него лице може да поиска сваляне на блокировката само в офис на Банката.
...

Значи, ако само си стоят парите, без да има изходящи преводи, не би трябвало да се замрази сметката? Thinking
Ще ида да ги питам, за сметката на майка. Тя никакви транзакции не може да прави.

# 572
В такъв случай и моята ли ще блокират , аз имам само депозит, но не ползвам изобщо картата

# 573
Аз не мога да разбера дали движението между сметки се брои за нещо. Примерно касичка <>левова/еврова сметка и тн. И аз ще мина да разпитам, не схващам много.

# 574
Значи, ако само си стоят парите, без да има изходящи преводи, не би трябвало да се замрази сметката? Thinking
Ще ида да ги питам, за сметката на майка. Тя никакви транзакции не може да прави.

Това донякъде отговаря на въпроса, който повдигнах, когато излезе тази промяна - на каква база начисляват ази такса, месечна годишна или еднократно при някое събитие. Т.е. имаш в сметката ,ари, но я замразяват. За да си ги изтеглиш, ти вземат 30 лв. Сега друг е въпросът, ако нямаш пари в тази сметка и не ти трябва да я размразяваш. съответно не плащаш тези 30 лв. и ти я закриват служебно предполагам? Дали е така, само мога да тълкувам.

MDD91. Би трябвало да се счита за движения. От касичката по презумпция не можеш да имаш изходящи преводи от приложението, към различни от НЕОН сметката. Входящи май може, но обикновено движението е пак от НЕОН към нея. Съответно, би трябвало да се считат за такива движения.

# 575
  • София
Аз не мога да разбера дали движението между сметки се брои за нещо. Примерно касичка <>левова/еврова сметка и тн. И аз ще мина да разпитам, не схващам много.
Питай, моля те и ако не ползваш касичката, ще ти начисляват ли такса. Че трябва да си сложа напомняне да прехвърлям парите напред-назад. А с евровата сметка как стои въпросът? Моята стои неизползвана от година и половина.

# 576
Питай, моля те и ако не ползваш касичката, ще ти начисляват ли такса. Че трябва да си сложа напомняне да прехвърлям парите напред-назад. А с евровата сметка как стои въпросът? Моята стои неизползвана от година и половина.

Аз вече съм си сложил напомняне в Гугъл календар на 100 дена. Вече прехвърлих 10 лв. в евровата от неон-а, тъкмо да видя как става. След 100 дена ще ги връщам. И касичката заредих после ще връщам и така. Абе "сиромах човек, жив дявол". Ще ги побъркаме Simple Smile Simple Smile.

# 577
  • София
Четейки постнато от DeVa®, новите условия засягат само цитираните сметки Разплащателна сметка, сметка „Свободни пари“ и Сметка за основни операции.
Тези, които са свързани с карта Неон не са засегнати - Разплащателни сметки, които обслужват активни кредити, са свързани с активни дебитни или кредитни карти, или сметки със специален режим и предназначение, са изключени.

# 578
Получих в приложението въпросните промени.
За касичката - не мисля, че ще я замразят, ако  няма изходящи транзакции.

# 579
  • София
"Касичката" е тип спестовна сметка и не би трябвало да подлежи на блокиране.

# 580
Аз ги питах и отговориха - ако има пари в касичката, всеки месец има лихва и това се брои да движение и няма да се замразява. Но ако няма пари и съответно няма движение - подлежи на замразяване и такса.
И писаха да си пускам преводи между сметките и така нямало да се стигне до замразяване..

# 581
Супер! Значи ще превеждам по сметката на майка по някой лев.

# 582
Аз ги питах и отговориха - ако има пари в касичката, всеки месец има лихва и това се брои да движение и няма да се замразява. Но ако няма пари и съответно няма движение - подлежи на замразяване и такса.
И писаха да си пускам преводи между сметките и така нямало да се стигне до замразяване..

Такса на каква база? На месечна или такса за еднократно размразяване?

# 583
  • София
От скрийншотове които пуснахте тези дни, аз останах с впечатлението, че автоматични операции по сметки не се считат за движение.
' Когато 180 дни няма банкови операции ( освен автоматични операции ) ..." Не пишеше ли така? Олихвяването би следвало да е автоматична операция.

# 584

Такса на каква база? На месечна или такса за еднократно размразяване?

Еднократно, при замразяване на сметката.

Общи условия

Активация на акаунт