Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 033
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Ако сте склонна да платите по един лев на превод - създавате си ePay парофил, изваждате си EasyPay карта, внасяте на EasyPay банкомат до 3000 лв. на месец, до тук всичко безплатно, след това от ePay профила правите превод към НЕОН с 1 лв. такса.

# 691
Много благодаря за полезната информация. Профил в ипей имам (ниво 3 даже) също и дебитна карта към профила. Като ида до офиса на TBI да внасям и ако има дълга опашка ще тествам на банкомат да внеса в ипей картата. Simple Smile

# 692
Е ePay ниво III - профи Simple Smile. Пак повтарям трябва да са EasyPay банкомати . И такса превод към друг ДПУ е още 0,90 лв. От 09.06.2025 год. ще стане 1,00 лв. А преди 5-6 год. беше и 0,40 лв. ама и тия решиха да правят гуша ...

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 05:25 от Seiko7075

# 693
Е, до колкото знам Ипей/изипей не отпускат кредити като TBI, та някак трябва да се издържат и затова слагат такси. Все пак поддържането на картата и сметката към Ипей са все още без такси.
По-горе споменаваш за ограничение от 3000 лева на месец, за внасяне на кеш от банкомат към Ипей, над тази сума не можеш да внасяш или вече има такса?

# 694
Е това е безплатното - до 3000 лв./мес. После в рамките на тоя месец, ако искаш да внасяш още, заплащаш 0,3% от надвнесеното над 3000 лв. ТАРИФА КАРТА

Но аз бих се борил с останалите клиенти, които те притесняват в офиса на TBI ако ще трябва да плащам пък и такса превод, такса внасяне над 3000 лв. ... Понеже съм стиснат и се боря за всяка стотинка, особено ако мога да си я спестя.

П.П. Гледам, доста препоръчват гореспоменатият метод (с вноска по карта в ePay) за зареждане на REVOLUT. Било най-изгодно, да не кажа - безплатно.

Не съм сигурен, дали няма да стане и това зареждане, но трябва да имаш MASTERKARD от EasyPаy и да си заредиш НЕОН-а през картата (pоp-up) зареждане. Тогава трябва да ти е абсолютно безплатно. Както си зареждат Revolut ите. Само че ако нямаш, при издаването на MASTERKARD се заплаща еднократно 5,90 лв. Аз по Коледа хванах някаква промоция и ми я издадоха безплатно.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 10:28 от Seiko7075

# 695
Още идея е с карта iCard(без месечна такса и безплатна физическа карта и доставка) и на банкомат на iCard да се внасят безплатно кеш в сметката на iCard*, а от там от опцията на TBI Bank в приложението безплатно да се зареждат парите.
*Безплатно е до 99лв. на зареждане, но няма ограничение на броя зареждания(5000лв/дневен лимит и 20 000лв/месец), тоест може и 10 x 99лв. = 0лв. такса https://icard.com/bg/cash-in

# 696
Благодаря на всички включили се по моят въпрос. Преди малко от приложението на TBI цъкнах на "Захранване" въведох данните на картата ми Мастъркард на Изипей и преведох мигновено 2000 лева и то без такса. Този метод е много удобен, а и е безплатен. Simple Smile

# 697
  • София
Това звучи много добре, а Мастеркард пак през банкомата на изипей ли се зарежда, че точно нея ми предлагаха, а аз исках тяхната карта, но пък преди много години съм ползвала ипей и съм забравила името и паролата и трябвало да се обадя на съпорта да ми дадат някакъв код, това от касата ми го казаха, а в сайта им пък пише, че трябва да отида на определената каса.
А по този начин може ли да зареждам примерно с моя Мастеркард Неона на мъжа ми.

# 698
Това звучи много добре, а Мастеркард пак през банкомата на изипей ли се зарежда, че точно нея ми предлагаха, а аз исках тяхната карта, но пък преди много години съм ползвала ипей и съм забравила името и паролата и трябвало да се обадя на съпорта да ми дадат някакъв код, това от касата ми го казаха, а в сайта им пък пише, че трябва да отида на определената каса.
А по този начин може ли да зареждам примерно с моя Мастеркард Неона на мъжа ми.

EasyPay имат две карти - EasyPay кард - тя е на BCARD и е само за плащания на ПОС в България, банкомати но не става за онлайн. Имат и дрuга карта - MasterCARD, тя си е със стандартните функционалности на MasterCARD съответно за онлайн плащания. И двете карти работят с банкомат на EasyPay. Но на вас ви трябва MasterCARD за зареждането на NEON на TBI. Недостатъкът е, че за получаването на Masterkard трябва да заплатите ЕДНОКРАТНО 5,90 лв. при получаването. EasyPay имат много франчайз офиси, даже повечето са такива. Но във всеки град имат няколко "оригинални" собствени офиса, които са си официални и от тях се решават някакви възникнали проблеми, издаване на Карти и т.н. Потърсете ги, ЕТО ги локациите. 

Оттук нататък всичко е безплатно, внасяне на КЕШ на банкомат EasyPay до 3000 лв., сега и T1rse6tPolovinka потвърди че работи POP UP зареждането (безплатно) на NEON а през друга карта, в случая MasterCARD на EasyPay, което всъшност не е банков превод а зареждане Карта-карта и действа в обратен ред - от картата отива в сметката.  Няма причина да не работи зареждането от Вашата карта към NEON-а на съпругът Ви.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 10:39 от Seiko7075

# 699
  • София
Да, благодаря, аз точно в такъв офис ходих "оригинален", за да активирам ипей, съответно да ми издадат тяхната си карта, предложиха ми мастеркард, но нали исках да ползвам твоята схема на зареждане и отказах, но сега даже ще ми е по-лесно, няма да се занимавам с кодове да активирам ипей, защото нямам нужда от него по-принцип.
Е то на този принцип не може ли да кажем да се зарежда Неон от кредитна карта на Фибанк, мъжа ми има такава и внася в нея отново на банкомат на банката.

# 700
Мисля, че ще стане от кредитна на дебитна. ЧУвал съм го и често хората го ползват като "безплатен кредит" (е поне в рамките на гратисния период на кредитната) и ако така Ви върши работа - най - добре. А вече дали може да се ползва Мастеркард на EasyPay без ePay профил, не съм се замислял, но май има логика да може. Нали имат следене на движенията във VIBER. По принцип POP UP зареждането на карти го разглеждайте като онлайн пазаруване. Пак се прехвърлят пари, но не към търговец, а към друга карта/сметка. Пак се пишат номерата, валидността и CCV кода. И както пазарувате с кредитната, така има логика да се прехвърлят парите от нея към НЕОН.

# 701
Е ePay ниво III - профи Simple Smile. Пак повтарям трябва да са EasyPay банкомати . И такса превод към друг ДПУ е още 0,90 лв. От 09.06.2025 год. ще стане 1,00 лв. А преди 5-6 год. беше и 0,40 лв. ама и тия решиха да правят гуша ...
Май вече epay, ще имат такси. Аз правя обратното от tbi превеждам в eрау и от там си плащам сметките. По пригледно и е, а предпочитам на компютър. Прочетох, че когато се правят такива преводи ще има такса. С един титуляр.

# 702
Май вече epay, ще имат такси. Аз правя обратното от tbi превеждам в eрау и от там си плащам сметките. По пригледно и е, а предпочитам на компютър. Прочетох, че когато се правят такива преводи ще има такса. С един титуляр.

Нещо не разбрах, за какви такси говориш, би ли споделил? От TBI ще има такса? При превод от Карта-карта ли ?

# 703
По принцип POP UP зареждането на карти го разглеждайте като онлайн пазаруване.
Казва се "top-up", а не "pop up". Някои банки имат такси за такъв вид "пазаруване", тоест зареждане на електронни портфейли. EasyPay няма такава такса.

# 704
По принцип POP UP зареждането на карти го разглеждайте като онлайн пазаруване.
Казва се "top-up", а не "pop up". Някои банки имат такси за такъв вид "пазаруване", тоест зареждане на електронни портфейли. EasyPay няма такава такса.

Вчера 100 пъти проверявах TOP или POP и пак съм го объркал Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт