Семейни проблеми

• 4 335
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Ситуацията е абсурдна. Не знам майка ти как издържа. Тамън се е отървала от един тормозител и веднага се е сдобила с друг.

# 16
Ама майка ти откъде да знае, дали ще има приятел? Тези неща просто се случват, какъв отговор искаш? Чак пък да я записваш, направо жал ми стана за тази жена на вечен разпит в собствения си дом... Astonished

# 17
Заради проблемите в семейството, на авторката, очевидно, й липсва спокойствие и стабилност. Това резултира в тревожност и усещане, че нещо не е наред, появата на натрапчиви мисли. С въпросите си вероятно иска да получи успокоение и уверение, че всичко е наред и да си върне спокойствието. Не го прави умишлено.

# 18
Заради проблемите в семейството, на авторката, очевидно, й липсва спокойствие и стабилност. Това резултира в тревожност и усещане, че нещо не е наред, появата на натрапчиви мисли. С въпросите си вероятно иска да получи успокоение и уверение, че всичко е наред и да си върне спокойствието. Не го прави умишлено.
Много Ви благодаря! Така е

# 19
Явно си за лекар.Спри се, наблегни на уроците и остави майка си на мира.Тъкмо се е отървала от един тормозител.
Как някой да ти отговори ще има ли приятел или не? Да няма кристална топка?
Като пораснеш още малко и имаш свой приятел,всички тези въпроси ще ти се струват безсмислени.

# 20
Звучи ми, като тормоз над майка ти и мания. Защо й задаваш постоянно въпроси и ги анализираш? Вие сте два отделни живота и тя може да взима решения за нейния, както намери за добре и да променя тези решения според чувствата и ситуацията. Защо ти е важно да получиш отговори, които са крайни и окончателни? Изпитваш страх да не свърже живота с някой? Общувайте, като майка и дъщеря - за ежедневие, планове, мечти, а не я подлагай на разпит. Успех с терапията!

# 21
Аз бих те посъветвала да се дистанцираш от майка си и да си починете и двете от тези непрекъснати обяснения.
Спри да питаш, че чак и записки да водиш и да се чудиш тя ли не е добре, ти ли.
Имате нужда от спокойствие и двете. Подарете си го.
Вече няма кой да ви пречи, освен ако сами не си пречите.

# 22
Имаш таланта  с много изречения да не казваш нищо. Което е досадно и натоварващо.

Ама дай конкретни примери.
Какви са въпросите? Какви са отговорите?
На каква тема?
Хайде, дай пет примера.

Че и си записваш. Явно комуникацията много ви куца, ама на кой не знам.

# 23
Виж сега, майка ти е просто човек. Тя също може да е объркана, притеснена,  разсеяна. Не я разпитвай толкова за неща, които сигурно и тя не знае.  Сигурно наистина ти казв ту едно, ту друго, някой път просто за да се отърве, а друг - без да е чула добре какво я питаш. И после се опитва да се отърве като отрича, или не помни.  Всичко това не е толкова важно, обаче. Опитай се да дадеш своя принос да живеете спокойно, не се тревожи толкова за бъдещо неща, които може и да не се случат. Карай го малко ден за ден. Създавай си позитивни емоции. Не знам какво обичаш да правиш, но си намери приятни занимания. Също и с майка ти гледай да се забавлявате, вместо да се карате. Гледайте филми, гответе, каквото там си правите заедно.
Желая ти успех, ще се справиш.

# 24
Ако авторката е в тийн годините и още в дома на майка си, не бих я съдила, че иска отговори. Чувства се несигурна и емоционално разрушена. А родителката е длъжна да успокои детето си, а не да се държи с нея, като досадна съседка, която любопитства. Не можеш да отбиваш отговорите с други разнопосочни.
Но ако авторката е в друга възрастова група, в която е напълно самостояталена личност, опредебено не и е работа какво чувства и иска майка й. От написаното нищо не се разбира, освен че е на напълно незряла особа, която търси отговори и ходи на терапия.

# 25
Няма нужда да е притесняваш дали ще загубиш майка си и ще останеш без семейство, грижа и обич ако майка ти се обвърже с някого. Наистина няма!
Също така ти растеш, срещаш нови хора - самата ти ще създадеш семейство и няма да имаш нужда толкова от майка си и ще ти е по-спокойно ако и майка ти не е самотна и има някой до нея. Ще си щастлива, че не е сама.
За това се отпусни - обичта - майка - дете е звинаги. Няма да я загубиш, дори когато ти се кара или е уморена. Тя винаги ще те обича дори да не я усещаш постоянно.
Всичко ще е наред!

# 26
  • волно калдъръмче
Аз имам един въпрос. Откъде е традицията със записването на отговорите?

# 27
  • София
Твоето поведение е на границата с обсесия някаква - вкопчила си се в жената и сериозно смятам, че в непреодолимото си желание да получиш отговори, отблъскваш...на всичкото отгорe тъпчеш на едно място, записваш, четеш и пак се връщаш и нищиш ли, нищиш. Не разбираш ли, че е натоварващо?!Не знам как жената те търпи...честно

Научи се да канализираш мислите си....и други са ти го казали - поток от думи, никакъв смисъл и конкретика.

P.S....и удобно пропускаш въпросите всъщност на колко години си...

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 08:01 от Valena25

# 28
Спомни си кой ти каза, че баща ти е нарцисист, кой ти каза, че си почнала да имитираш баща ти,
кой ти каза да си записваш отговорите на майка ти и да си ги препрочиташ. Това е техника срещу газлайтинг.
Вредата от психолози не е малка, особено при подрастващите.
Помисли колко от тях са наистина професионалисти и дали ти си попаднала точно на тях или някоя се упражнява върху твоята психика. Опасно е.
Опитай се да смениш фокуса върху други, по обикновени нещица- като някакъв спорт, приятели, училище, постави си цели и дерзай там. Остави майка ти да си говори каквото иска, не питай, така или иначе ще чуеш варианти на отговори на един и същ въпрос. Това вече ти е ясно. Така, че спри с питането и анализирането. Бъдещето винаги е неясно. А, с психолозите внимавай. Още повече ако си тийнейджър.
Сигурна съм, че ще се справиш, но не му мисли толкова. Успех!

# 29
  • София
За мен лично, един от основните ужаси на нарцисиста е да те държи с часове в такъв разговор - ама кажи сега ти защо така каза? Бре, направо ужас.
Продължавай с терапията и по-малко разговори!

Общи условия

Активация на акаунт