Трябва ли да се закусва? Закусвате ли?

• 3 724
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
Винаги съм закусвала през живота си. Ако не закуся ми става лошо от глад.

# 16
И аз съм от хората, които се чувстват по-добре без закуска. Преди години закусвах и забелязах, че след това през деня чувствам много по-голям глад и направо налитам на храната по всяко време. Сега сутрин само кафе с мляко и после чак обяд към 12-1. Аз в момента съм на калориен дефицит и отслабването е факт.

# 17
Ако съм вечеряла късно, след 6, не съм гладна, но по едно време карах без вечеря, на обяд последното ядене. Нямах търпение да закуся.

# 18
За красивото тяло играят много фактори, най-вече физическата активност и съня. Понякога закусвам, а понякога не, зависи. Различно съм по отношение на закуската, защото понякога съм гладна, понякога не съм, а друг път ставам по-късно или се замотавам с нещо и директно обядвам. Знам, че е хубаво да се закусва.

# 19
  • Terra incognita
Съдя по това как моето тяло реагира и какво му понася. Чувствам се по- добре ако не закусвам. Не ми пречи на отслабването, дори напротив. Добре ми се отразяват интервалите без да приемам храна.

# 20
Като стана хич не съм гладна. Преди първото ми хранене беше по никое време следобяд. Обаче се научих да закусвам и сега в общия случай до около 2 часа след ставането гледам да съм хапнала поне нещо малко

# 21
В редките случаи, ако хапна нещо сутринта - някой черпи за повод, после ме гони страшен глад през деня. Без закуска, само с кафе, нямам такъв проблем.

# 22
Веднага като стана не мога да ям. Дори обяда за работа приготвям с отвращение, камо ли да хапка да сложа в устата си. Обедната ми почивка е от 11:30ч и  тогава е и първото хранене. Има и друго - ако съм хапнала по обилно, после ми се доспива и трудно се съсредоточавам в работата. Като цяло съм по - енергична и трудоспособна  ако съм леко гладна. Преди известно време, още като бях дете, буквално ми ставаше лошо след закуска и от там имам негативно отношение към сутрешното ядене.

# 23
Общо взето, изводът е, че всеки трябва да слуша тялото си. Ако ви се закусва и се чувствате по-добре със закуска, закусвайте. Ако не - не закусвайте. А за отслабване трябва калориен дефицит. И съм чувала че в такъв случай трябва да се пропуска не закуската, а вечерята. Пък ако не ви се закусва и пропуснете и двете, няма как да не отслабнете.

# 24
Аз си мисля, че от пропускане на вечерята ще има по голяма полза в посока отслабване. Поне за мен де.

# 25
Не знакусвам, не мога да започна с храната толкова рано и аз като някой от останалите коментирали след това съм по-гладна през деня. Около и след 11 часа ям, след това на вечеря. Тренирам също сутрин, не мога да отида във фитнеса на пълен стомах.

# 26
Не закусвам, а и като малък откакто се помня не обичах да закусвам. Ако бях сутрешна смяна, в голямото междучасие съм ял нещо.
Огладнявам някъде към 10.30, 11, 11.30 и може тогава или по-късно да закуско-обядвам. По някое време вечерта е другото ядене.
Сутрин ( ако стана рано ) често пъти  има един момент на прилошаване, прималяване, и ако е много силен, мога да изям нещо сладко - вафла, меденка, или бонбон, малко шоколад.
Брат ми пък и като малък ставаше рано и си закусваше, сега също ако може го прави почти задължително. Едва ли не това е издигнато в култ. Братчедите единия е като мен, другия като брат ми - даже ставаше много рано, преди всички и будеше леля ми да му прави закуска. А мен ме преследваха само и само да ям нещо.Абе бях си злояд.
Сега имам поне няколко излишни килограма и не мога да ги сваля - стрес, малко движение и газирани, най-много във вид на бира, но и други.

# 27
Закусвам - обикновено към 12 часа на обяд.

# 28
  • Плевен
Закусвам и винаги съм закусвала.Проблеми с теглото никога не съм имала.Даже в по-младите си години (около 20) бях  47кг,а като дете,когато личната лекарка ме видеше,всеки път ме пращаше на изследвания що съм толкова слаба...Сега спортувам всеки ден и се храня 3 пъти дневно.Сутрин след ставане първо пием кафе а после закуската е задължителна за цялото семейство.А аз озверявам от глад 30 минути след ставане.Моите наблюдения са,че който не закусва,има задължително проблеми с теглото...Не искам да споря с никой,просто споделям моите наблюдения.Мъжа ми задължително закусва сутрин,ако не го направи-цял ден ще гладува понеже няма да го оставят пациентите на обяд.Доста често се е прибирал не обядвал(защото няма време ) и вечер е озверял от глад и нервен.

# 29
Изненадана съм, че толкова хора не закусват. Като деца никога не сме излизали без закуска. Това съм пренесла и в моето семейство. Гладен отиваш на училище или на работа. Не е моето.

Общи условия

Активация на акаунт