Трябва ли да се закусва? Закусвате ли?

• 3 723
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Повлияна от темата, тази сутрин закусих 🙂 Добре ми се отрази, номера е вечерята да е рано, до 18 ч най късно, за да може сутринта да имам апетит. Наистина проблеми с теглото имат най вече хората, които не се хранят редовно.

# 31
Не си внушавайте неща, които не са верни.

# 32
Точно когато съм закусвала, по стечение на обстоятелствата, винаги съм качвала кг.
От студентските бригади се прибирах с по 5+ кг. Най-високо тегло, не наднормено, но пик за мен, имах на 20 г., след една есенна бригада се прибрах 59 кг. Обаче се хранехме в един стол, много вкусно готвеха. Плюс, че вечер хапвахме и навън. Много сериозно се взех в ръце след този период, до пролетта свалих 10 кг. И повече не съм минавала трайно границата от 50 кг. Сега съм 46.
Личният ми опит със закуските е неблагоприятен за мен.

# 33
  • Terra incognita
И на мен закуската ми отваря апетита, освен това ставам ленива и нетрудоспособна. Ако не закусвам мога да изкарам половината ден без да се сетя за ядене.

# 34
Съжалявам че съм носител на лоши новини, но на който пропуснато едно- две хранения му се отразява на настроението и на способността за концентрация или след ядене става ленив, има по-голям проблем.

# 35
  • Terra incognita
Едва ли знаеш по- добре от изследванията, които си правя периодично при ендокринолога си (поради Хашимото). Нямам отклонения, дори и по повод Хашимотото.

# 36
Окей. Не те познавам, не знам коя си и не съм се обърнала лично към теб, но да си имаш едно на ум, защото много хора си мислят че всичк о им е тип-топ, после олеле от къде ми дойде.

# 37
  • Terra incognita
По принцип е така, но факторите са много- количество, качество, начин на живот, придружаващи заболявания…

# 38
Така е, но не е нормално да ти се доспива след ядене и да ставаш нервен и раздразнителен, заради това че си пропуснал ядене - две. Знам, че е "нормално" от гледна точка, че е масово, но не е нормално, ако ме разбираш какво искам да кажа.

# 39
  • Terra incognita
Да, разбирам. Но аз освен всичко имам и рефлукс и баш сутрин трудно храносмилам и после имам проблеми от рода на тежест, киселини и т.н, затова избягвам. Към обяд по̀ толерирам храната. По същата причина избягвам и хранене късно вечер.

# 40
Ако имаш рефлукс често, възможно е да имаш недостиг на стомашни киселини.

# 41
Аз ако не вечерям ми се отразява най- добре здравословно и на теглото също, но пуст апетит....Ако някой кажа как да не вечерям ще е супер...

# 42
Режимът може да бъде такъв, какъвто всеки от нас си реши. Просто трябва да прояви дисциплина известно време да го спазва, въпреки първоначалния дискомфорт. Организмът се приспособява. Но трябва да си следите дали калорийният прием на дневна база е адекватен спрямо нивото на физическа активност. Едни трябва да са калориите, ако човек иска да отслабва, други - ако иска да задържи килограми, съвсем различни - за качване. Естествено, има значение какво се консумира.

# 43
аз си взимам нещо леко за закуска. Но това чак след кафето

# 44
Не се чувствам добре, като закусвам, но пия кафе, течности, чай и така почти до обяд. Според една от теориите организма има нужда от хидратация и прочистване, енергията от храната предния ден е обработена и сте "заредени" за деня. Хапна ли нещо сутрин ми е тежко, спи ми се, докато с течности само, евентуално плод се чувствам добре. Закуската е навик, и аз като дете съм закусвала, така е било, но с времето тялото ми показва, защо да се тъпчат, защото така трябва. Всичко е избор. Няма правилно или не. И на обяд не ям много, защото следобеда заспивам на работа. Имахме някакво събиране на обяд, е после ми беше лошо, различни храни, десерт. По-малко храна по-добре, хранене един път на ден също ви става все по-интересно като идея. Като ми е полупразен стомаха съм по-концентрирана и работоспособна. Отбягвам сладкото, макар, че е навсякъде, постоянно някой нещо носи и черпи.

Общи условия

Активация на акаунт