Трябва ли да се закусва? Закусвате ли?

• 3 632
  • 64
  •   1
Отговори
Има много противоречиви мнения относно закуската. Вие имате ли навика да закусвате? С какви наблюдения сте - закуската вреди или помага на метаболизма и отслабването?

# 1
аз нямам проблеми с килограмите. за-дъл-жи-тел-но закусвам! помага на метаболизма със сигурност.

# 2
Помага. Закуската дава сигнал на тялото, че храна има и може да гори спокойно калории. А ако няма закуска, тялото минава в икономичен режим и пести калории.

# 3
  • FRANCE
Не мисля че има значение. Аз посмъртно не мога да тръгна да закусвам в 6 сутринта. Като ученичка най-мразех този момент. Не ми влияе на апетита, даже ако почна от сутринта да ям (примерно на почивка някъде), цял ден се чудя какво да докопам.

# 4
Моето мнение е, че човек трябва да се вслушва в тялото си. По принцип не закусвам, но имам три хранения за деня. Налагало се е дълго време да се насилвам да закусвам, заради прием на лекарства, така и не ми стана навик. От седмица около половин час, след като стана ми се прияжда и закусвам.

# 5
  • София
От около 15 години - да.

Преди това пропусках закуската, защото я замествах с кафе и цигари. Дори не обядвах. А вечер вечерях два пъти, и все бях гладна.

Супер, хипер, мега вредно и нездравословно.

След като започнах да закусвам, почнах и да обядвам. А вече не пия кафе и не пуша, и ми е супер. Вечер ям нормално,, в 19.00 - 19.30 не съм освирепяла от глад, и не изяждам цял слон,  както преди. 🤭

# 6
Ям около 2 часа след като се събудя. Преди това ми става лошо. Години наред като дете и в ученическите години не разбирах от какво ми е толкова зле сутрин, а после през целия ден съм почти непрекъснато гладна. Като пораснах и сама започнах да определям кога да ям се оправих.

# 7
Абсолютно съм За закуската. Ако не закусвам нищо, освирепявам и никой не може да ме изтърпи.
Но аз се храня често, през 3 часа съм гладна и мога да стигна до 5 хранения на ден. Метаболизма ми е бърз и не качвам килограми, засега. Но порциите ми не са големи, така съм свикнала от години (на 31 съм).
Ако не закуся нещо, дори мъничко - целия ми режим на хранене се разваля и после се чувствам зле. Като ученичка не закусвах, вечерно време ми се дояждаше всичко възможно на земята и бях с 15 кг по-тежка.

# 8
  • IC 1101,Abell 2029
От кого са тези протичоречиви мнения?От специалисти или от тоя чул едно друг друго?Аз знам за едно мнение и то е че не трябва да не се закусва.Даже трябва да има две закуски.

# 9
Трябва да се закусва. Помага за метаболизма. Също закуската не трябва да е сладка, а трябва да е протеини най-вече: яйца, месо.

# 10
Никога не закусвам, от дете. Поне след 4-5 часа, минимум, мога да мисля за храна.
Не мисля, че е важно да закусваш.

# 11
  • София
От скоро започнах да закусвам, около 2 часа след като съм станала, добре ми е.

# 12
От кого са тези протичоречиви мнения?От специалисти или от тоя чул едно друг друго?Аз знам за едно мнение и то е че не трябва да не се закусва.Даже трябва да има две закуски.

Тези, които са против закуската казват, че трябва да има един прозорец от около 16 часа без храна, т.е. наречения fasting. Според някои този прозорец помага да се изгуби тегло. Но ето - аз никога не закусвам и пак имам проблем с килограмите. Моите приятелки, които са по-пълнички пак не закусват. И се зачудих дали постъпвам правилно  дали не трябва да си сменя режима. Но сутрин хич не ми се яде. Не знам как ще се насиля да ям. Сутрин храната ме отблъсква даже. Вече към обяд започвам да мисля за храна.

# 13
Няма правило за закуска. Всеки трябва да си има режим, който е приспособен спрямо личните му нужди, да види как организмът му работи по-добре. Пробвайте различни варианти и вижте как се чувствате. За загуба на тегло помага калориен дефицит и спорт.

# 14
  • София
Пробвах фастинг около две седмици. Не са ми проблем прозорците без храна. Обаче тялото ми си стиска килограмите и не пуска.
Аз закусвам към 10:30-11.

Общи условия

Активация на акаунт