Червените знаменца при жените

• 18 466
  • 517
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Всъщност най-агресивните са точно тези с деца. "Хайде, време ви е", "Хайде няма ли да си направите едно?", "Хайде какво чакате още?"....
Това е И огромна доза невъзпитание.
Всъщност и аз съм ги чувал тези въпроси преди да имам 30 години и жена ми като беше студентка, при това от хора на моята възраст, не някакви залухани баби. И странно защо не съм ги възприемал като агресия. Има по-базови хора, за които словесната агресия не е агресия. Ок, може да не е много възпитано задаването на такива лични въпроси, но за да е голяма драма, че и агресия към запитвания явно му е някаква болка или фиксация. Друго обяснение не намирам, въпроси, които не са на дневен ред или са без особено значение не предизвикат големи емоции. И тук зависи от човека. За хора, които не държат много на възпитанието, невъзпитанието не е голяма драма.

И двете характеристики са червени знамена според мен, независимо от пола.

# 316
Мен наскоро един приятел ме пита много настоятелно, но като започнах и аз да го разпитвам, като му обясних подробно, че няма такова нещо като мъжете могат до 60 и че на неговите години в най- добрия случай половината от сперматозоидите му стават за нещо, а другата половина едва се движат или са измрели от водката, която пие, не беше много доволен. Joy
Направих го, защото след като обясних, че това е лично семейно решение, започна да ме убеждава, че е нормално да пита настойчиво и да си говорим в подробности.
Ами, поговорихме си.

А той да не ти е предлагал нещо заедно да правите? На мен не ми се е случвало хора, които също нямат деца, да ме питат кога ще имам. Иначе съм имала случаи, играех една игра, на 25-26, и там имаше едни лични ергени по 10+ години по-възрастни от мен, които мислеха, че са много вървежни като първенци в играта, повечето си бяха безработни, и разправяха на мен и останалите 25-годишни как сме стари моми и никой нямало да ни "вземе". Тия личните ергени още са ергени и нямат деца.

# 317
  • София
Не, но е с над десетилетие по- голям от мен и е на тази вълна в момента.
Хем иска, хем не му стиска и ме ръчка с остена аз кога ще се размножавам.

По принцип смятам постоянния фокус на мъже върху времевите рамки на жената за тънка форма на мизогиния. Истината е, че в днешно време наред с всички приемани вещества, спада на тестостерона, опиянчването и ранното ошкембване на българския мъж, той е много по- голяма спирачка за бъдещи поколения.

# 318
В последните десетилетия и с развитието на медицината, много хора, които преди не са можели да имат деца, поради здравословни проблеми и т.н., сега могат, но те предават своите "лошо" гени на поколението и е твърде възможно и поколението да има сходни или повече проблеми. Общо взето живее се по-дълго, но и по-болно. Това е белег на настоящата епоха, вмешателството на медицината в естествената еволюцията, за добро или лошо. И не са малко случаите на жени/мъже с по-тежки заболявания, които не им предвещават много живот или със заболявания, предаващи се генетично, които въпреки всичко решават да имат 1,2 и повече деца, знаейки, че е малко вероятно да могат да ги отгледат и много вероятно да им предадат своите гени. Никога човек не знае кога ще му приключи живота, но в тези случаи някак е предизвестено и въпреки това, не мисля, че е редно да се съдят техните решения, въпреки че биха могли да се тълкуват като силно егоистични. Въобще това да се съдят хората, да се човърка е техния живот, е меко казано просташко и идиотско, но типично за балканския манталитет.

# 319

Всъщност най-агресивните са точно тези с деца. "Хайде, време ви е", "Хайде няма ли да си направите едно?", "Хайде какво чакате още?"....
Всъщност и аз съм ги чувал тези въпроси преди да имам 30 години и жена ми като беше студентка, при това от хора на моята възраст, не някакви залухани баби. И странно защо не съм ги възприемал като агресия. Има по-базови хора, за които словесната агресия не е агресия. Ок, може да не е много възпитано задаването на такива лични въпроси, но за да е голяма драма, че и агресия към запитвания явно му е някаква болка или фиксация. Друго обяснение не намирам, въпроси, които не са на дневен ред или са без особено значение не предизвикат големи емоции. И тук зависи от човека. За хора, които не държат много на възпитанието, невъзпитанието не е голяма драма.

Аха, значи ако не се възпаляваш и не изпадаш в душевни дупки от въпроса за децата, си прост. Тва трябва да се отбележи някъде, не всеки ден ставаме свидетели на такива бисери

# 320
Какви са тия психо профили, дълбоки рани и прочие. Просто си е дебелашко и това е.
Никой не е длъжен да показва, че е наранен, за да се поддържа една базова съобразителност от другия. Ако някой не се е ядосал, добре, но това не прави въпроса по-малко дебелашки.
Примерно и за пари не се пита така. Не че някой няма да може да спи от въпроса ти, но не ти влиза в работата.
А пък ако знаеш, че има риск да обидиш някого, защо ще го задаваш зорлем въпроса. Значи оценяваш махленското си любопитство на повече от риска да нараниш някого.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 13:43 от Linda*kiss

# 321
  • София
Не е ли логично?
Ако станеш свидетел на агресия, да реагираш отрицателно.
Ако станеш свидетел на простотия, да реагираш отрицателно.
Или е част от нормата ти и вдигаш рамене с "какво толкова е станало..."?

# 322
За мен е огромен червен флаг, когато един човек реагира на агресия или простотия към него, но веднага се намира някой да го изкара виновен. Това поведение "бъди над нещата" за мен не е нищо повече от безчувственост и допълнително насилие към пострадалия. Вместо да се ограничават манипулаторите и простаците, с подобни реакции им се развързват ръцете.

# 323
Аха, значи ако не се възпаляваш и не изпадаш в душевни дупки от въпроса за децата, си прост. Тва трябва да се отбележи някъде, не всеки ден ставаме свидетели на такива бисери
Да, ама бисерът реално е от теб. Тук никой не окачестви човекът, получил въпроса, като "прост". А окачествихме човекът, задал въпроса. Ти обаче казваш (в червено), че има хора "по-базови" и "недържащи толкова на възпитанието". Simple Smile

# 324
Хайде не се прави на ударена, съвсем ясно е казано, макар и леко завоалирано. Просто го казвам директно, да не забравяме и от къде тръгна цялата дискусия, когато една потребителка просто заяви, че за нея липсата на деца над определена възраст е червен флаг. От там една камара потребителки реагираха като опарени и се почнаха лакърдиите

# 325
  • София
Никой на никого не дължи обяснения. За мен е сериозно отклонение някой да мисли, че хората са длъжни да му дават информация, ако ще 5 извънбрачни деца да имат. Това е пасивно- агресивен прийом на манипулаторите - да ти кажат, че нещо имаш проблем, затова не споделяш за каквото и да било, не само за деца.  И да влезнеш в обяснителен режим. Тъмна психология, присъща на ... тъмната триада, да.

# 326
В последните десетилетия и с развитието на медицината, много хора, които преди не са можели да имат деца, поради здравословни проблеми и т.н., сега могат, но те предават своите "лошо" гени на поколението и е твърде възможно и поколението да има сходни или повече проблеми. Общо взето живее се по-дълго, но и по-болно
Скрит текст:
. Това е белег на настоящата епоха, вмешателството на медицината в естествената еволюцията, за добро или лошо. И не са малко случаите на жени/мъже с по-тежки заболявания, които не им предвещават много живот или със заболявания, предаващи се генетично, които въпреки всичко решават да имат 1,2 и повече деца, знаейки, че е малко вероятно да могат да ги отгледат и много вероятно да им предадат своите гени. Никога човек не знае кога ще му приключи живота, но в тези случаи някак е предизвестено и въпреки това, не мисля, че е редно да се съдят техните решения, въпреки че биха могли да се тълкуват като силно егоистични. Въобще това да се съдят хората, да се човърка е техния живот, е меко казано просташко и идиотско, но типично за балканския манталитет.
Малко на евгеника ми бие това мнение. Smiley Къде ги видяхте тия масово генетично увредени, които раждат деца на поразия? В повечето случаи хората, които са инфрмирани, че децата им ще носят смъртоносна болест или такава, която много влошава качеството на живот, нямат поколение по избор.
Това, че се опитваме да удължим живота си, също не е белег на тази епоха. Може би сте чели един цитат от антроположка, която казва, че белег на зародиша на човешката цивилизация е намерен скелет на човек със счупена и зарастнала бедрена кост, тоест някой се е грижил за болния, и тя е от древни времена. Между другото и при някои животни се грижат за болните, та може би дори не е до цивилизация, а до природа.
Решението за болестите е още по-развита медицина, по-добър начин на живот и условия, по-добра диагностика, по-ранна превенция, по-добра здравна информираност, а не болните да не раждат.

# 327
Никой на никого не дължи обяснения. За мен е сериозно отклонение някой да мисли, че хората са длъжни да му дават информация, ако ще 5 извънбрачни деца да имат. Това е пасивно- агресивен прийом на манипулаторите - да ти кажат, че нещо имаш проблем, затова не споделяш за каквото и да било, не само за деца.  И да влезнеш в обяснителен режим. Тъмна психология, присъща на ... тъмната триада, да.
Тука наистина става въпрос за поведение, а не само за този конкретен въпрос.
Често хората, които си позволяват да задава този въпрос, задават и подобните му "второ кога?" "да не им е голяма разликата в годините, да си играят" "то вече на тази възраст трето, няма ли да ви е вповече?" "вие сега с кредита защо ще се пробвате за второ?" и така. Та в този ред на мисли, сериозен 🚩 е жени, които се бъркат и искат да знаят подробности за живота на другите. Има си нормално клюкарене като "на купона е бил и Пешо, ама не с гаджето си", има и едно такова дребнаво коментиране на начина на живот на хората "Пенка, то пък тя, все едно си мисли, че някой свестен ще я хареса" "не знам каква й е заплатата или пазарува на кредит, ама тази чанта струва 3к, а мъжът й надали й дава пари, защото преди месец като излизахме каза, че на него му писнало да плаща безмислени разходи" "тя по-добре да му роди още едно, че и без това какво толкова по-важно работи".

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 14:25 от Linda*kiss

# 328
Е, сега. Да си си счупил крак докато си ловил мамут и да се грижат за теб, докато оздравееш, не е същото като да имаш по рождение Хънтингтън, примерно, или Даун. Естественият подбор е възможно най-добрият механизъм в природата - затова го е измислила изначално. Няма значение на колко умни и добронамерени се правим, за да си галим егото какви сме извисени духом и колко сме постигнали като вид. Размножаването при 100% доказано наличие на серизно некачествени гени, които със сигурност се унаследяват, е безотговорност. И към поколението, и към вида.

# 329
Ако темата верно забие в посока евгеника и кой има право да се размножава, ще поискам ключ, да знаете. И без това последните 10 страници едвам имат общо с нея.

Общи условия

Активация на акаунт