🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 35 031
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Не, не, по скоро, ако е истински и се прави с въпросната гъба, дали тя е противопоказна.

# 166
Не, не, по скоро, ако е истински и се прави с въпросната гъба, дали тя е противопоказна.

Според мен ако не е минало процес на пастьоризация не можеш да пиеш, а кефира с гъбата не минава. Поне този в домашни условия. Виж в този на лидъл какво пише

# 167
И био кефир, и комбуча съм си пила. Не са били домашни, но купешките такива не са пастьоризирани, от пробиотиците само някои крема сирена са. Полезни са (не, че ми помагат на червата), но са си полезни.

# 168
Аз съм в чуденка за водата на Dr.Witt- преди да забременея пиех доста често, специално тази с магнезия и витамин В 1,6,12. Доста често ми се пие от нея, но никъде не намирам информация дали може да се консумира от бременни.

# 169
Здравейте Hug Записвам се и аз с момченце Blue Heart След 6 години и 4 неуспешни трансфера, бебчо ни изненада най-приятно когато сам си пожела, малкото ни чудо Grinning  Heart

В 24г.с. сме и ние от началото вървиме с около седмица назад, но вероятно късна овулация. Иначе аз съм с гестационен  диабет, държа под контрол захарта с диета за момента, дано така и до края макар че мнооого ми липсват да си хапвам разни мазни и сладки  и много шоколадови неща Cry Grinning Завишени околоплодни води и маалко повечко кг съм била качила, 5кг за 2 месеца Grin

От седмица някъде усещам това стягане в корема, става твърд, но без болка. А вчера може би 4 контракци за 30мин. Поне АГ казва че са контракции и било рано за такива, макар че чета, че често почват тези бракстън от 20та г.с..
 Магнерот 3х2 не ми свърши работа и ми каза АГ да пробвам с диаспорал 2х1 300мг или 400мг
Иначе и аз съм усещала като топче и само от едната страна ми се стяга и подува леко. Може и да е бебо значи.
Дано се разминеме само с магнезий, че малко се шашкам тук-таме. Иначе преди 4 дни ми гледа матката, ок е. Hands Pray

Интересно ми е момичета, на вас АГ на прегледите следят ли ви коремна обиколка и килограми? Мойта нито веднъж до сега и кръвното сама си търся да ми измери .. просто имам леки колебания дали да се следя при нея

# 170
Здравей! Добре дошла!🤗
Аз се водя високорискова бременност и посещавам моя АГ доста често като нещата вече се поуспокоиха и ще си ходя веднъж месечно за женската консултация, ако няма проблеми. Всеки път, когато ми се води ЖК по здравна каса ми мерят коремчето и таза, килограмите ме питат само, но са ми казали да си ги меря вкъщи преди да отида и кръвното ми го мерят там.
Здравейте Hug Записвам се и аз с момченце Blue Heart След 6 години и 4 неуспешни трансфера, бебчо ни изненада най-приятно когато сам си пожела, малкото ни чудо Grinning  Heart

В 24г.с. сме и ние от началото вървиме с около седмица назад, но вероятно късна овулация. Иначе аз съм с гестационен  диабет, държа под контрол захарта с диета за момента, дано така и до края макар че мнооого ми липсват да си хапвам разни мазни и сладки  и много шоколадови неща Cry Grinning Завишени околоплодни води и маалко повечко кг съм била качила, 5кг за 2 месеца Grin

От седмица някъде усещам това стягане в корема, става твърд, но без болка. А вчера може би 4 контракци за 30мин. Поне АГ казва че са контракции и било рано за такива, макар че чета, че често почват тези бракстън от 20та г.с..
 Магнерот 3х2 не ми свърши работа и ми каза АГ да пробвам с диаспорал 2х1 300мг или 400мг
Иначе и аз съм усещала като топче и само от едната страна ми се стяга и подува леко. Може и да е бебо значи.
Дано се разминеме само с магнезий, че малко се шашкам тук-таме. Иначе преди 4 дни ми гледа матката, ок е. Hands Pray

Интересно ми е момичета, на вас АГ на прегледите следят ли ви коремна обиколка и килограми? Мойта нито веднъж до сега и кръвното сама си търся да ми измери .. просто имам леки колебания дали да се следя при нея

# 171
Момичета, ползвате ли крем за зърна, и ако да, от кой сте доволни?

# 172
  • Варна
Ин Ян, добре дошла.
Мен също всеки път на ЖК ми мерят кръвното, кг. и обиколка на корема.
От 2 месеца не са ми вземали кръв, урина и секрет, следващия месец ще ми вземат.

# 173
На ЖК нито един път не са ми мерили нито обиколка на корема, нито килограми, нито кръвното колко ми е. Аз си го меря всеки път вкъщи и им съобщавам данните като отида на преглед. Обиколката на корема ми до днескашна дата е 110см, теглото ми е 85кг, кръвното ми е 111/60 с пулс 87. Таза ми го измериха още в началото на вторият месец колко е за да го впишат в талона за проследяване на бременността. На кръвни ходих 2 пъти, перфектни резултати също, както и на БХС и фетална. Тъй като съм и аз високорискова, поради това,че очакваме близнаци, тези неща си ги следя, за да им предавам и да не се занимават излишно те с тези мерки, които са си моя работа. Аз им имам пълно доверие и на моят АГ специалист и на моята акушерка-асистентка и затова не съм питала и не съм правила на въпрос защо не ми се измерват в кабинета тези данни. Това, че не ви ги мерят не е предпоставка да сменяте веднага АГ-то си. Все пак още в началото на запознаването и в характеристиката, както и от коментарите на самият специалист си проличава този човек разбира ли си от работата или не, неговото отношение и прочие и вие сте му се доверили безрезервно до края . Щом данните ми до сега показват, че всичко е наред и бременността си протича повече от нормално, аз няма как да имам повече въпроси. Тези въпроси, които имам в последвие без да ги задавам си излизат наяве, тъй като за всичко си има време в етапа на самата бременност.

# 174
На мен нищо не са ми следили - нито обиколка, нито кръвно, нито кг. Сама се следя вкъщи.

При мен също няма болка от контракциите, но усещам самото стягане и то вътрешно някак си и е неприятно чувство. Днес през деня нямах и от 21 ч се започна, направо имам чувството, че през 5 Мин ми се стяга. Пия конски дози магнезий - ефектът е 0, едва ли ще е по-различно, ако в болница ми го вливат. Решила съм, ако трябва всяка седмица или през седмица да ходя да следим матката, да знам, че няма промяна, пък да си се стяга колкото иска.

# 175
Момичета, ползвате ли крем за зърна, и ако да, от кой сте доволни?

Не бих казала, че съм доволна, но си купих да имам за всеки случай, прилагам линк. https://www.iherb.com/pr/lansinoh-lanolin-nipple-cream-1-41-oz-40-g/52211
Lansinoh, Lanolin Nipple Cream, 1.41 oz (40 g) - просто е много твърд и при първото нанасяне спрях да го използвам, но после разбрах, че всичките такива кремове са с тази консистенция.

# 176

На мен ми записаха само килограмите. Кръвно и обиколка на корема не са ми мерили. Също и влагалищен секрет не са ми взимали.

# 177
Добре дошла!
На всеки преглед /следя се по ЗК/ ми мерят кръвното, обиколката на корема, външната  ширината на таза и се тегля. На всеки преглед непосредствено преди него ми пуска и изследвания за ПКК, урина, за да може да коментираме резултата и ако има нещо, което да се коригира. Вагинален секрет- задължително в началото, средата и към края на бременността.

# 178
Много благодаря за топлото посрещане и отговорите момичета Hug

Има логика сама да си ги меря наистина, но моята АГ не ме е питала досега дали го правя и какви са цифрите, все пак тя може да каже ок ли са, аз нямам идея, даже си мислих, че това че съм качила вече е напълно нормално и дори е добре, но на 2рата фетална ми обърнаха внимание, че са повечко както и околоплодните завишени и оттам обременяване и диагнозата. И се чудих дали е сериозен пропуск или не съвсем.
Иначе е много сладка и мила и винаги като й пиша ми отговаря, но коментари за нея не съм срещала до сега, чудя се дали не съм и първите, че е и младичка Grinning Но много си я харесвам като изключим някои дребни неща. Просто с наближаването на заветния момент много почнах да се чудя и къде да раждам и още не знам, коментари много но не и за моята АГ Grinning

Аз от 3ти месец се маажа корем, гърди, дупе с едно масло, но за стрии и нямам проблем със зърната. Ако не ви е проблем, свинската мас също върши работа, в началото се мажех и мисля пак.

# 179
Мери всичко изброено акушерка и ги пише в картона. ПКК през 2 месеца. Изследванията и аз, и АГ ги вижда на следващия преглед (след 1 месец).

Общи условия

Активация на акаунт