🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 35 074
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Обиколка на корема не ми е мерила никога, иначе ПКК, секрет, микробиология, цитонамазка, урина, стерилна урина и тн. си ми пуска. Всеки път оглежда подробно на ехографа как върви бебето и ако вече имам да питам нещо, отговаря. Хубавото е, че мога да се свържа по всяко време - много бързо отговаря във вайбър. Аз, обаче, не искам да раждам в Майчин дом и няма да мога да родя при нея.

# 181
Дано скоро ни разминат тези контракции. Аз сега внимавам какво ям и пия, нямам идея в менюто какво може да ги предизвиква, но със сигурност кола няма да пия вече, така ми се допи една онзи ден, а попринцип от години не съм пила.. без захар взех съответно, но съвсем изключих за кофеина Expressionless и съпаднаха тези контрякции същия ден се появиха, та сега лежа повече, не вдигам нищо тежко и много внимавам и се надявам да спрат.
Гледам да пия достатъчно вода и в същото време не държа пълен пик.мехур. дехидратация и пълен мехур също могат да предизвикат контракции, така четох.

Четох че така една девойка ги предизвикала, не помня как, но с повече внимание и магнезий се успокоили нещата след няколко дни. Стискам палци и при нас така да стане Flowers Four Leaf Clover

ПКК, биохимия, следиме ги и ние тези неща иначе, ок са, имах леко завишени левкоцити,CRP беше в норми, този месец и левкоцитите бяха ок.

Менах през една настинка миналата седмица, да ви споделя какво ме оправи за има-няма 4-5 дни - инфлуцит, цинабсин и тонзилотрен, 3х1 на ден от всяко с разстояние съответно. Хомеопатия и се надявам безвредна, личната ми ти изписа. Само лееко запушен нос ми е останало и се надявам да отмине

На мен нищо не са ми следили - нито обиколка, нито кръвно, нито кг. Сама се следя вкъщи.

При мен също няма болка от контракциите, но усещам самото стягане и то вътрешно някак си и е неприятно чувство. Днес през деня нямах и от 21 ч се започна, направо имам чувството, че през 5 Мин ми се стяга. Пия конски дози магнезий - ефектът е 0, едва ли ще е по-различно, ако в болница ми го вливат. Решила съм, ако трябва всяка седмица или през седмица да ходя да следим матката, да знам, че няма промяна, пък да си се стяга колкото иска.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 11:25 от InYan238

# 182
  • България
На мен ми мерят винаги кръвното и кг, но не е и обиколката. Обикновено констатират, че е мек.. Grinning

Тъй като до сега ходех на частно, предимно аз си пускам изследвания за витамини, ПКК, гликиран хемоглобин, глюкоза сутрин, ТСХ, както и няколко други. Но от ноември ще ходя при едно АГ в града ни заради изследванията, а чак 28 г.с. ще ходя при д-р Ибрям във Фемина и д-р Йонкова в Майчин дом. Около 26-28 г.с. ми казаха, че ще има промяна при захарта и хормоните.

# 183
Писах и в другата тема, пиша и в тази!

Ако може, който е бил на 2рата ФМ да напише някакви впечатления как протича тя, питат ли в началото както на първата ФМ за килограми, вредни навици и прочие или лягаш и започват да оглеждат бебето. Абсолютно всичко, което се сещате е хубаво да го опишете, за да са информирани и другите мами, които я чакат да знаят как се провежда и как протича всичко в кабинета.

Също така къде ходихте на 2ра ФМ и при кой специалист?

# 184
  • Варна
Добре, щом не ви мерят на ЖК, какво правите?

На втората фетална бях на същото място, където ходих първия път и не са ме питали тези въпроси повторно.
Изтеглиха ме, мериха кръвно и после ме гледаха на видеозона и така… както при първата фетална.

# 185
Добре, щом не ви мерят на ЖК, какво правите?

На втората фетална бях на същото място, където ходих първия път и не са ме питали тези въпроси повторно.
Изтеглиха ме, мериха кръвно и после ме гледаха на видеозона и така… както при първата фетална.

На ЖК само ме питат дали съм добре и като му кажа, че съм или не съм, казва лягай да ги видим бебетата. След което установява, че са наред и вървят еднакво по размери, казва ми дали да продължавам със старата терапия с хапчета или да включвам нещо ново и така.

И ако може някой друг с мнения за 2ра ФМ как е минала, като е хубаво да е ходил на 2 различни места за прегледите.

# 186

Ако може, който е бил на 2рата ФМ да напише някакви впечатления как протича тя, питат ли в началото както на първата ФМ за килограми, вредни навици и прочие или лягаш и започват да оглеждат бебето. Абсолютно всичко, което се сещате е хубаво да го опишете, за да са информирани и другите мами, които я чакат да знаят как се провежда и как протича всичко в кабинета.

Не беше особено различно като процедура от първата ФМ. При мен, понеже околоплодните ми води бяха близо до горна граница (но в норма) ми изнесе лекция, че съм качила много. Grinning И да не ям въглехидрати. Иначе си го оглежда от всички посоки, пак проверява дали всичко е наред. В Марковс бях, в 21 гс.

# 187

Не беше особено различно като процедура от първата ФМ. При мен, понеже околоплодните ми води бяха близо до горна граница (но в норма) ми изнесе лекция, че съм качила много. Grinning И да не ям въглехидрати. Иначе си го оглежда от всички посоки, пак проверява дали всичко е наред. В Марковс бях, в 21 гс.

А пита ли в началото за години, килограми, спонтанно или инвитро е раждането, вредни навици и прочие или му давам стара документация? Питам понеже и аз ще ходя там за 2ра ФМ?

# 188
  • Варна
Аха… защото аз влизам и при АГ- то и при Акушерката. Аг ме гледа с видеозона и обяснява, за хапчетата също казва кое как и после отивам при акушерката. Тя вече ме мери, тегли, задавам ѝ всякакви въпроси, при нея са ми всички изследвания в досието.

# 189
Аха… защото аз влизам и при АГ- то и при Акушерката. Аг ме гледа с видеозона и обяснява, за хапчетата също казва кое как и после отивам при акушерката. Тя вече ме мери, тегли, задавам ѝ всякакви въпроси, при нея са ми всички изследвания в досието.

При мен, акушерката е вътре седнала на компютъра точно до гинеколога ми, тя пише, той казва какво да пише и това е, но тя не мери нищо, само ме пита и един единствен път аз сама на своя глава си дръпнах кантара от кабинета й и се измерих пред нея Grinning Това беше на вторият ми преглед там още в началото.

# 190

А пита ли в началото за години, килограми, спонтанно или инвитро е раждането, вредни навици и прочие или му давам стара документация? Питам понеже и аз ще ходя там за 2ра ФМ?
Не, тези неща явно си ги има въведени в системата от първата ФМ. При коя лекарка си ти? Аз бях при Павлова и двата пъти. Като цяло съм много доволна от нея като специалист. Разговора с многото качени 5.5 кг в 21ва седмица го слагам в друго чекмедже, отделно от прегледа. Grinning Иначе е доста подробна, много внимание отделя. Зарадва ме силно с вдигането на ниската ми плацента.

# 191
[/quote]
Не, тези неща явно си ги има въведени в системата от първата ФМ. При коя лекарка си ти? Аз бях при Павлова и двата пъти. Като цяло съм много доволна от нея като специалист. Разговора с многото качени 5.5 кг в 21ва седмица го слагам в друго чекмедже, отделно от прегледа. Grinning Иначе е доста подробна, много внимание отделя. Зарадва ме силно с вдигането на ниската ми плацента.
[/quote]

Аз на Първата ФМ ходих в Оскар Клиник при доц. Виолета Стратиева, а сега ще съм при Проф. Димитър Марков, та затова питам дали трябва отново да давам тези данни, понеже съм при двама различни. А на 3тата ФМ сигурно  АГ-то ми може да прецени, че са ми добре данните и ще я пропусна, но каквото каже той, това ще предприема.

Относно кг, аз съм с близнаци и съм +13кг в 21+5г.с. Може и мен да ме линчуват, знае ли човек, но за съжаление, човек не трябва да съжалява Grinning

# 192
Здравейте дами имам един въпрос днес си правих червена леща на крем супа и сложих и около 100тина грама сметана за готвене супата, беше още гореща но я сложих за минутка някъде да поври  ,дали е било достатъчно за обработка или още е трябвало ,ядох една купичка и после се сетих за това и много се притесних сложих ,я пак да поври , но вече бях яла може ли да стане нещо не съм запозната много с сметаната рядко я консумират по често е на спагети, като правя някой път,но то си ври там повече, за да стане сос но тук максимум минута да е вряла и сега се притесних доста може ли да стане нещо.

# 193
Здравейте, момичета. Днес бях на преглед, в 23 гс + 4 дни съм. Споменах за леки пристягания на корема и опасения, че може да са контракции. Съответно ми измери дължината на шийката и каза, че е 34 мм. В 17 гс беше 38 мм. Та не знам сега да се притеснявам ли (лекарят каза, че било нормално да намалява с напредването на бременността и че проблем би било, ако сега е под 30 мм). При вас каква е дължината?
Другото нещо, тъй като съм в чужбина, тук абсолютно не гледат кръвотока. Исках да го види, но ми каза, че се гледал единствено, ако имало индикации за някакви проблеми като изоставане в развитието и тн. Аз съм с мутация на тромбофилия, слагам Клексан ежедневно, но явно и това не е индикация за проверка на кръвотока. Леко ми е притеснено, тъй като тук ходя на преглед веднъж на месец (частно), а по държавното здравеопазване е веднъж на всеки 2 месеца Rolling Eyes

Жизел, тази сметана не е ли пастьоризирана? Според мен нямаш основания за притеснение, след като и е била минута на котлона.

# 194
Здравейте, момичета. Днес бях на преглед, в 23 гс + 4 дни съм. Споменах за леки пристягания на корема и опасения, че може да са контракции. Съответно ми измери дължината на шийката и каза, че е 34 мм. В 17 гс беше 38 мм. Та не знам сега да се притеснявам ли (лекарят каза, че било нормално да намалява с напредването на бременността и че проблем би било, ако сега е под 30 мм). При вас каква е дължината?
Другото нещо, тъй като съм в чужбина, тук абсолютно не гледат кръвотока. Исках да го види, но ми каза, че се гледал единствено, ако имало индикации за някакви проблеми като изоставане в развитието и тн. Аз съм с мутация на тромбофилия, слагам Клексан ежедневно, но явно и това не е индикация за проверка на кръвотока. Леко ми е притеснено, тъй като тук ходя на преглед веднъж на месец (частно), а по държавното здравеопазване е веднъж на всеки 2 месеца Rolling Eyes

Жизел, тази сметана не е ли пастьоризирана? Според мен нямаш основания за притеснение, след като и е била минута на котлона.
Ами лошото е ,че не пише попринцип я ползвам винаги тази досега не е имало проблем,но сега забелязвам ,че не пише,не знаех ,че и за тези трябва да гледам дали са пастюризирани ужас дано всичко е наред,готвя попринцип с нея като правя нещо ,но от тук нататък ако взимам воабще сметана ще гледам,аз мислех,че само за сирената важи това...

Общи условия

Активация на акаунт