🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 35 026
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
А под рокличкити какво слагате - плътен чорапогащник? Аз мислех да ходя с клин за бременни под роклята - от тези лидълските памучните, но вероятно ще ми е студено след месец-два. Те са доста тънки, дори и за вкъщи.
Имам няколко от онези супер дебелите чорапогащници с мъхеста част отвътре и сега се чудя как да ги срежа, че те и преди ме стягаха леко, пък сега никакъв шанс. КРР, обясни как ги режеш точно твоите, че не ми стана съвсем ясно - една цепка надолу през ластика, или директно премахваш част от него?
Мен лично вчера яко ме заболя коремът от дънките за бременни - някак при шофиране опират супер гадно навътре, все едно се впиват в корема. На Манго са. Мисля да не ги слагам отново изобщо. С което стават 3 общо чифта тотално неизползваеми дънки за бременни все на Манго, поръчани онлайн (другите 2 модела са със сууууупер ниска талия и ластик на местата на джобовете и при ходене се свличат, да не ви казвам до къде Joy

За студените месеци ще слагам рокли с вълна и мохер в състава и от 40 ден чорапогащниците. Иначе режа ги отгоре, по средата, по дължината на корема, до срамната кост. Да се получи все едно място за корема, както, ако си разкопчаеш дънките и ципът е разтворен

# 226
Аз си взех от H&M чорапогащник за бременни - не ме стяга никак, доста са еластични.

# 227
Здравейте момичета,
След 4-5 неуспешни чифта дънки и няколко клина с корем  взех и аз от тези с ластика от двете страни и ниска талия,
нооо трябва и тиранти да си взема, свличат се мнного. С тази бременност имам голям проблем с кожата, от всичко ме сърби и ми се зачервява. Още ходя с рокли и боса, но няма да е за дълго и тогава не знам, ще пробвам и отрязания чорапогащи, другото което ми беше хрумнало е да си взема по дълги чорапи 😆

А под рокличкити какво слагате - плътен чорапогащник? Аз мислех да ходя с клин за бременни под роклята - от тези лидълските памучните, но вероятно ще ми е студено след месец-два. Те са доста тънки, дори и за вкъщи.
Имам няколко от онези супер дебелите чорапогащници с мъхеста част отвътре и сега се чудя как да ги срежа, че те и преди ме стягаха леко, пък сега никакъв шанс. КРР, обясни как ги режеш точно твоите, че не ми стана съвсем ясно - една цепка надолу през ластика, или директно премахваш част от него?
Мен лично вчера яко ме заболя коремът от дънките за бременни - някак при шофиране опират супер гадно навътре, все едно се впиват в корема. На Манго са. Мисля да не ги слагам отново изобщо. С което стават 3 общо чифта тотално неизползваеми дънки за бременни все на Манго, поръчани онлайн (другите 2 модела са със сууууупер ниска талия и ластик на местата на джобовете и при ходене се свличат, да не ви казвам до къде Joy

# 228
Добре де, а чорапогащникът не се ли разшива, като го срежеш така, не пуска ли бримка? Аз моите съм ги цепвала съвсем леко на ластика, но не и надолу, ще трябва да пробвам с някой, за който няма да ми е жал, да видим какво ще стане. Иначе с 40 ден абсурд да ходя, даже с тези от 100 ден ми е студено зимата Grinning, но обикновено това е при ходене пеша и обществен транспорт. Ако човек се движи само с кола и прави по 2 крачки навън, сигурно е ок.

Lucky, точно тиранти ни трябват. Joy Мислех разни варианти как да им зашия един потник на дънките и да ги нося като гащеризон, че да не ме е яд колко пари съм дала вече за неизползваеми неща, но тирантите са още по-добра идея Joy

# 229
Мен засега клиновете не ми стягат, но нарочно ги взех по-голям размер, даже малко като анцуг ми седят на краката.. дънките също взех по-големи и са ми като торба, но също не стягат. Зимата, ако ви е много студено предполагам, че под дънките може да сложите клин/чорапогащник.

# 230
Аз съвсем случайно разбрах по време на феталната ехокардиография. Докторката възкликна “ох сега и хълца”, усеща се като по-силно пърхане. Малко е трудно да се обясни. 😂
Аз се чудя какво ли е усещането от хълцане на бебето. Grinning Доколкото знам трябва да започне да хълца скоро, ако изобщо й се хълца и направо нямам търпение. Grinning

# 231
Аз усещам хълцането като монотонно движение за няколко минути. Различавам го от обикновените движения, защото е само на едно място и е буквално монотонно. 😀 Странно е да се опише.
За дрехи, много съм доволна от LC Waikiki. Има избор на дънки, клинове, панталони. Всичко ми е много удобно, но и аз имам проблем със свличането, понеже не се задържат много на корема. От Кауфланд бях взимала клинове за бременни, но не съм изобщо доволна. След 2 пранета вече имат дупки, материята е буквално по-дебел чорапогащник.

# 232
Относно дрехите аз ходя повече с клинове, наскоро писах откъде ги взимах, не са за бременни, силно елaстични one size. И преди бременността носех oversized дрехи-имам много широки блузи,пуловери, които покриват коремчето. Нося си нормални рокли поръчах си 2,3 от Ремикс, размер М, излезнаха сполучливи. Чорапогащник имам за бременни от Лидъл но не съм доволна има отвратителни шевове и си взех нормални  Макси  размер с парче. Иначе и аз си взех от Waikiki за бременни дънки и панталон, но са ми неудобни за цял ден на работа- свличат ми се, бих издържала максимум час, два с тях, но не и повече.

# 233
Не се късат чорапогащниците така и аз мислех, че ще се късат. Но да - за ходене пеш и градски транспорт ще е студено. Аз съм само с кола, а сега и излизам основно за разнообразие, така че ми е идеално. Аз си нося и старите дънки с разкопчан цип, малко тип Хейли Бийбър Grin, стои готино и не ми стиска засега обаче. За големия корем, абсурд.

# 234
Момичета, ползвате ли крем за зърна, и ако да, от кой сте доволни?

Здравей,
Препоръчвам този крем на Матерна. Кърмих до 2 г. и половина и него използвах. Мои приятелки, които съм съветвала за кърменето, също са доволни от него.

Друго полезно нещо за кърменето и гърдите, и най-вече при поява на бучки в гърдите и втвърдяване е Лецитин и топли компреси. Живи и здрави, като родим първите дни някои бебета нямат сила да сучат много, а може като дойде кърмата да е повечко и да се получат бучки и болка дори в гърдите. Аз приемах Лецитин в големи дози и правех горещи душове в областта на гърдите за облекчаване на напрежението. Аз слагах също напоен памперс с гореща вода и той втечняваше кърмата, която е доста гъста в началото и най-хранителна и богата на коластра.

# 235
Момичета,ориентирали ли сте се вече за кошара? Много се чудя между дървена или нещо от типа на next to me. 🤔

# 236
Аз мислех да взимаме дървена, но абсолютно всички мои приятелки ми препоръчват първо Next to me.
Момичета,ориентирали ли сте се вече за кошара? Много се чудя между дървена или нещо от типа на next to me. 🤔

# 237
Аз да ви кажа, реших да взема 2. Имаме голям апартамент и реално ще ми е удобно да имам една, която да е тип next to me или като цяло преносима с колелца та да я местя между спалнята и хола, и една (мисля дървена) за детската стая, където смятам нощем да се приспиваме и ревем Grinning та този от двама ни (ММ или аз), който спи да си спи спокойно без лампи и шум. Гледам, че и за двете има много бюджетни варианти и няма да ни бутне. Така нощем си спи до нас в next to me, като ревне за кърмене я взимам и се местим в детската докато се успокои без да будим таткото (или ако той е наред с шишето, той я взима и не ме буди мен), а денем си местя next to me-то в хола, където основно живеем (и я връщам в спалнята като дойде време за лягане).

# 238
Аз да ви кажа, реших да взема 2. Имаме голям апартамент и реално ще ми е удобно да имам една, която да е тип next to me или като цяло преносима с колелца та да я местя между спалнята и хола, и една (мисля дървена) за детската стая, където смятам нощем да се приспиваме и ревем Grinning та този от двама ни (ММ или аз), който спи да си спи спокойно без лампи и шум. Гледам, че и за двете има много бюджетни варианти и няма да ни бутне. Така нощем си спи до нас в next to me, като ревне за кърмене я взимам и се местим в детската докато се успокои без да будим таткото (или ако той е наред с шишето, той я взима и не ме буди мен), а денем си местя next to me-то в хола, където основно живеем (и я връщам в спалнята като дойде време за лягане).

Същата е и моята идея. Дървена за детската стая и едно некст ту ми за спалнята. За хола гнездо.

# 239
  • България
А как сте с настроенията напоследък? Моите се сменят супер много последните 10 дни и моя го отнася. Дори етърва ми рече, че съм станала люта нещо, особено с моя. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт