Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 689
  • 829
  •   1
Отговори
# 660
Е, ако някога имам нужда ще пия. Но не ми е на дневен ред пробиотика.
Имам проблем с поглъщането на определени видове лекарства / форма/ вкус и ако мога си го спестявам.

# 661
Има пробиотици, които се смучат, на прахчета, на капки и какво ли не 😉.
Идеята е не да ти се наложи, а да се пият превантивно с АБ, за да не ти се налага после.
Но ако не те кефи - има там разни кефири, кимчита, туршии, истински кисели млека, щом стомахът ти е бетон, наблягай на пробиотичните храни.

# 662
Има пробиотици, които се смучат, на прахчета, на капки и какво ли не 😉.
Идеята е не да ти се наложи, а да се пият превантивно с АБ, за да не ти се налага после.
Но ако не те кефи - има там разни кефири, кимчита, туршии, истински кисели млека, щом стомахът ти е бетон, наблягай на пробиотичните храни.
Аз си наблягам, не знам защо реши, че не го правя 😀 знам какви форми има, но не мога да приемам всичко, това е.
Не виждам смисъл да се тъпча с нещо, което повръщам.

# 663
Повръщаш от пробиотици? Тогава как се справяш с АБ и другите лекарства?
Любопитно ми е просто.

# 664
Повръщаш от пробиотици? Тогава как се справяш с АБ и другите лекарства?
Любопитно ми е просто.
Повръщам от различни таблетки, прахчета, спрейове и прочее.

# 665
Ужас, в такъв случай как изобщо успяваш да се лекуваш? Защото реално, ако повръщаш веднага след като си изпила лекарството или дори 2 часа след това, то не се усвоява и не действа.
Иначе - аз съм с тежък гастрит и брутален рефлукс и също имам проблем с лекарствата. Някои например са ми абсолютно противопоказани - например обезболяващите. Има само няколко, които мога да приемам и с изключение на 1, което пия всекидневно, другите също ми побъркват стомаха. А аз съм с хронични неврологични болки, та животът ми е полуад… Открих като алтернатива иглотерапията, но като се разболея от нещо друго и се налагат АБ ми се разказва играта. Април бях ба дълъг курс Метронидазол, Дифлукани, е, направо ми се разказа играта. От повече от 2 седмици не пия, но стомашно-чревният ми тракт е тотал щета, толкова съм зле, че ми се реве…
Сори, за офтопика, ама да се пооплача и аз 😓.

# 666
Ами пия си лекарства, които са само налижащи. Тоест, в ежедневие избягвам да приемам добавки, витамини и прочее. Ако може нещо венозно. За мигрените например пиех само нимезил, направо в устата, без да го разтварям, а оки не мога да го помириша дори. Спрейове за уста, гърло - отказвам още като тръгнат да ми се изписват.
Аз сега съм и бременна в края на шести месец, някъде докъм края на март повръщах активно, което още повече ми влоши това мое състояние и пиех само най-наложащите неща, защото това влияе и на приема ли на вода, рязко намалява и не мога и вода да пия.
Наложи ми се преди две седмици да пия магнезий 3х2, следователно максималното количество изпита вода ми беше до 500 мл. Други течности също не мога да приемам.
Сега ако съм на лечение, например антибиотици, пия бързо и лягам, около час и нещо гледам да съм в легнало положение и ако мога да спя, че ако ми се доповръща после да е минало някакво време за резорбция.
За рефлукса, пробвах необианацид, на мен ми е страшен отврат. Приятелки ми казваха абе взимай го взимай много помага.. викам абе хора, не мога 😀 и те ми стискай зъби, викам хубаво. 2 пъти пробвах, втория направо го изплюх и повече не се върнах към него.
Така си стои опаковката. Като знам, че ще ми се повръща няма да ми се облекчи положението ако рискувам да приемам нещо, което ми усилва позивите.
Например Терафлу и подобните му там. Някой като каже ама то е като лимонче. Лимонче друг път. 😀
Оказа се и че имам непоносимост към нещо от разтворимите витамини.
И така, особен случай съм, ама каквото мога си спестявам. Сега витамините си ги пия според това как се чувствам в момента и никога не пия две таблетки една след друга.
Пробвала съм да пия и с вода и с кола и със сокче.. с каквото се сетиш, не става.
А като знам колко не мога без вода и как си я тача, като знам как бях месеци наред без да мога да пия каквото и да е, не рискувам.

# 667
Само аз ли имам проблем с гинофилуса. Кисна го под вода поне една минута, почти се разпада и го слагам, но въпреки това на следващата сутрин изпада цяло….

# 668
Цяло с прозрачната опаковка ли?
Аз моите ги мокря под течаща вода, гледам да е топла. Тече много после, но си е течение, не е цялата капсула.

# 669
Да, под течаща вода и то почти почва да се пробива и го слагам ама… на сутринта изпада в същото състояние 😀

# 670
Никога не ми се е случвало, а го ползвам от почти 15 години.
Но, ако си прекалено суха, възможно е.
Вариант 1 - взимаш си гелчета млечна киселина. Слагаш няколко дни само това, след което започваш да слагаш малко гел + Гинофилус.
Вариант 2 - да пробваш с Лактажин, но те поне при мен седяха още по-сухи, направо се задръствах…
Но всичко е проба-грешка, различни сме, тъй че при теб може да е съвсем друго.

# 671
  • Близко съм
Момичета, здравейте пили ли сте инхуа слим? Как ви подейства и дали има възможност при прием да разбърка хормони?

# 672
  • Близко съм
Момичета , понеделник приклюпих с борната к-на и пак съм с жълтеникаво течение няма убиване тая кандида , какво да правя вече ми се плаче Disappointed

# 673
Момичета , понеделник приклюпих с борната к-на и пак съм с жълтеникаво течение няма убиване тая кандида , какво да правя вече ми се плаче Disappointed
Течението не е задължително да е от кандидата.

# 674
  • Близко съм
Ми от какво? Аз вече го научих на изуст. Полов конакт не съм имала от 4 месеца нито по време на лечението

Общи условия

Активация на акаунт