Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 701
  • 829
  •   1
Отговори
# 645
  • Близко съм
Може ли да си слагам борната к-на , при положение че имам още кафеникаво  зацапване от цикъла?

# 646
# 647
Докато ми дойде часа за АГ, мисля, че се отървах от гъбичките. Самоназначих си микомакс и Флуомизин и всички симптоми изчезнаха, но имам леко бяло течение. Възможно ли е да са се нарушили лактобацилите? Какво взимате за тях? Има разни женски пробиотици, ще препоръчате ли нещо?
Чудя се да си отменя ли часа или да пусна контролна МБ все пак...

# 648
  • Plovdiv, Bulgaria
Имам гинофит млечна киселина и гинофилус - мога ли да ги редувам, или трябва първо курс с едното, после другото?

# 649
Първо едното, после другото. Направи 2-3 дни Гинофит (предупреждавам, че от тях има парене), след което Гинофилус - 14 вечери подред.

# 650
  • Враца
Аз да питам при 14 дневен курс антибиотик (не е за мен) колко микомакса и на кой ден?
Благодаря Heart

# 651
Какъв е АБ?

# 652
  • Враца
Адифлокс

# 653
По 1 през 3 дни.
1-4-7-11-14.

# 654
Едвам се сдобих с една опаковка Микомакс от 3 таблетки, защото нямам рецепта… Редно е лекарите като изписват антибиотици да изписват и превенция срещу тия зли гъбички. Ще ходя тези дни немила-недрага да се моля някъде другаде и за опаковката с една таблетка. Rolling Eyes

# 655
В по-малките аптеки дават и без рецепта. В големите, от веригите - никакъв шанс.
Иначе - дами, просто си искайте от лекарите да ви изписват противогъбично, успоредно с АБ, независимо от повода, по който го пиете.
Аз си знам, че гъбясвам и си казвам. Дори и в болница като бях миналата година опищях света, че правя гъбички и да ми включват антимикотик, набързо почнаха да ми слагат Дифлукан венозно, а после като можех да ям - ми даваха хапчета. Е, то при мен магическите думи бяха “сериозни гъбични инфекции в червата” (което не е лъжа), но го казвам информативно, не се знае кога може да попаднете в болница по спешност, ако ви вливат АБ, искайте и антимикотик.

# 656
Едвам се сдобих с една опаковка Микомакс от 3 таблетки, защото нямам рецепта… Редно е лекарите като изписват антибиотици да изписват и превенция срещу тия зли гъбички. Ще ходя тези дни немила-недрага да се моля някъде другаде и за опаковката с една таблетка. Rolling Eyes
Взимала съм от Медея (но пак зависи от фармацевта) или може да питате в турските групи. Поне така се снабдих последния път.

# 657
  • там, където ми харесва
Аз се смлях от антибиотици тази зима, три различни , че бях и в болница и не са ми излезли гъбички. Бях и на АГ ,каза нищо, явно не ми влияят. Чета тука , че ви излизат, има ли някои , които да е като мен?

# 658
Не е задължително при всяка да излизат, познавам жени, които през живота си не са имали гинекологични проблеми. Даже моя приятелка никога не е имала гъбички, сърбеж, парене. Да не говорим, че гащи си купува и от магазина директно ги обува. За мен това е недопустимо.
Само в момента, в който допра нещо такова ще започне да ме влудява сърбеж. Веднъж мерих дрехи, но прашките ми бяха по-тънки, та тъкан от дрехата се е допряла леко до интимната ми област.. голям кеф..
Гъбички получавам от 9ти клас, при стрес и от антибиотици.
Аз трябва да внимавам какви превръзки ползвам, какво бельо ползвам - дантела при мен е = на гинекологичен проблем.
Превръзки само определен вид и никога по-продължително от 5-7 дни.
Интимен гел - не всичко ми понася, да не говорим, че имам познати, които не знаят какво е интимен гел и сапунът е универсално средство ( ама не бебешки, а сапун рандъм вид). Или душ гел. Като чуя, че се бръснела с душ гел ми призлява.
Антибиотици - още след първия прием ако не съм изпила микомакс ( понякога забравям да си искам), познай цяла вечер какво следва.
На море съм, басейн.. бански.. повече от час влага? Още докато се прибера в хотела ме почва. 😀
И ей такива работи.
Но пък! От антибиотици нямам стомашни проблеми. Не приемам пробиотици нито в ежедневие, нито при АБ.
Един единствен път имах водниста диария след две поредни вечери монурал ( допреди това съм пила веднъж, този път беше две вечери).
Яла съм развалени храни и без да знам и какви ли още не неща, стомах - здрав.
Ама долу.. тц.
Та си е до организъм предполагам. 😀

# 659
Да, има жени, които са склонни, има жени, които не са.
Аз съм от склонните, като мен гъбите ме нападат на различни места, не само вагинално. Имам себореен дерматит, което си е от гъба, разноцветен лишей, имала съм гъби на ноктите на краката, на стъпалата, лишей в интимната зона от запарване, гъби около ануса, в червата…
Тъй че затова пищях като заклано прасе като разбрах, че n на брой дни съм на 2 вида венозен АБ без антимикотик… Набързо пристигнаха с банката с Дифлукана.
То не случайно съм толкова активна в тази тема, то нещата не са само на теория, но и на практика.
Азара, обаче бъркаш, че не пиеш пробиотик с АБ. Сега може и да нямаш проблеми, но чревният микробиом е супер важен. АБ го съсипват, дори и да нямаш явни признаци до момента.

Общи условия

Активация на акаунт