Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 713
  • 829
  •   1
Отговори
# 630
Добър вечер , момичета.
Да попитам от борната к-на , възможно ли е при изтичане да има бледо-жълтеникаво,или е от кандидата? Защото, ако не е от борната к-на , значи на моята кандидтка и това не й влияе.
Весело посрещане на Възкресение Христово Flowers Bouquet
Влияе й борната киселина, спокойно. Давай упорито и смело напред.

# 631
  • Близко съм
Благодаря, супер ако успея да я излекувам след поредно трето лечение, ще ви черпя Heart, Светли празници

# 632
А как ви понася борната киселина, някакво дразнене има ли?

# 633
  • Близко съм
О,не никакво . Тъй като съм по-суха, леко я мокря преди това. В началото опитах, без да я мокря ,но ми бе леко дискомфортно, докато я пъхна мавътре.

# 634
Здравейте. Не съм имала гъбички от 4г., до онзи ден.... Типичните симптоми на гъбите, които си карах два пъти годишно... Искам веднага да започна нещо.. дали ще е достатъчно Макмирор глобули или да взема и някакъв крем?

# 635
А защо не отидеш утре на МБ? Може да са гъби, може и да е нещо съвсем различно.
Макмирор изобщо не са първи избор при типични гъбични инфекции. Освен това - гобулите за мен си е направо наложително да се комбинират с орално лечение.
Иначе - аз лично винаги мажа и крем.

# 636
В общи линии колкото и да ми изписваха лечение, аз си се оправях сама накрая... Не ми се занимава с Аг.
Кои други глобили да взема - имаше нещо с К.... И микомакс. Май съм комбинирала това... Ох, дайте идеи като начало какво да почна... Пък и за моята АГ се чака 2-3 седмици, абсурд да чакам толкова при този сърбеж....

# 637
Виж, на твой риск е да се самолекуваш. Ами ако е бактериална инфекцията, а не гъбична? Ами ако е гъбичка, която е резистентна, на лечението, което ти “изпишем” по интернет?
Аз лично ходя при дерматовенеролог за такива проблеми, не при АГ, ако си от София - в Кожно-венерическия диспансер е.
Утре е от 13:30 ч. на работа, сряда до петък е сутрин, без записване, не се чака много.
Д-р Кристина Рачева.
Въз основа на симптомите ти, ще ти даде нещо междувременно, което да тушира симптоматиката, за да не търпиш сърбежа.
Иначе отваряш Google, пишеш противогъбични глобули, избираш си, ако в аптеката ти ги дадат без рецепта, а те със сигурност ще ти ги дадат - чудесно, но пак ти казвам, че стреляне напосоки без точна диагноза е куршум в тъмното.
Ако вече имаше направена МБ и там пише Кандида албиканс -  тогава бих се намесила с конкретни наименования на лекарства и бих ти казала - глобулите с К са Клотримазол или Канестен, подходящи биха били, Микомакс по схема 1-4-7 ден, включи и Клотримазол крем, ала-бала, ама какво правим, ако Кандидата ти е глабрата например и е резистентна към Микомакс, а и към Клотримазол? Защото тя се лекува със съвсем други лекарства?

Дори и аз самата, която си познавам тялото прекрасно, имала съм какви ли не гъбични и бактериални инфекции, винаги при съмнение ходя на МБ, защото никога не мога да съм 100% сигурна какво точно е.

# 638
Да, така е, просто толкова съм намразила да се занимавам с доктори.... А този тест към какво са резистентни всеки АГ ли го пуска към МБ? Имаме една квартална АГ, при която мога по - бързо да се вредя. Чувала съм я доктор Рачева, с хубави отзиви. Но ако мога до нас да мина при тази Аг, ще е по - лесно...

# 639
Този тест не зависи от АГ, а от лабораторията.
Можеш да отидеш, при която искаш АГ, за да ти вземе проба, но честно казано, освен в НЦЗПБ и Кандиларов, не знам точно къде другаде правят тестове за чувствителност.

# 640
Ох, много сложно.. Ами аз мога да отида само следобяд ,но коя лаборатория ще работи по това време? Предполагам трябва веднага да се занесе...

# 641
Всички проби се слагат в хранителни среди и могат да издържат поне 24 часа.

# 642
А ,това е добре. Благодаря! Ще видя тези дни какво да направя, последно се сетих, че ми дадоха Флуомизин, без МБ, и имаше ефект. Явно много доктори изписват нещо и ако стане. Невинаги са ми пускали МБ, а пък за чувствителност никога..

# 643
Ох, точно така се получават и резистентни микроорганизми и несполучливи лечения.
При оплаквания - задължително МБ. Сега, този тест за чувствителност много рядко се прави, обикновено при резистентни гъби, аз дадох пример, просто, защото не ми се иска да се лекуваш без да знаеш какво ти е изобщо.
Ще ти дам пример. Миналата година се бях побъркала от парене при пишкане, дискомфорт и бяло течение, точно такова, което е при гъбички. Понеже ми се случи, докато бях на море, разбира се нямаше как да се изследвам, мазах се с противогъбичен крем и дотук. Като се прибрах - още на следващия ден на изследвания, но тогава си отидох при за АГ, че Рачева беше отпуск и затова чаках няколко дни резултата. Самата докторка каза, че прилича на гъба, но не е 100% сигурна. И в крайна сметка се оказа лактобацилоза, имах повече лактобацили от нормалното. Ако бях се самолекувала или бях пила противогъбично, грам нямаше да ми помогне.
Просто иди на АГ, нека ти пусне един секрет, пък после да видим какво е излязло и как да се лекува.
Флоумизин са добри глобули, но те не са за чисти гъбични инфекции, за бактериални са повече.
Тъй че хайде да не стреляме в тъмното 😊.
Пиши като идеш на доктор, да видим какво е положението.

# 644
На мен антимикограма ми направиха във Вита, но помолих изрично заради хроничната инфекция. Лекарката отвърна, че навсякъде би трябвало да се правят, но не ги правели, защото гъбите били уж банална инфекция и нямало нужда. И затова половин година пих Флуконазол напразно. Преди това гастрото ме пращаше във ВМА, щото смяташе че само там се прави. Като търсех видях, че и в Токуда правят.

Само за инфо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт