Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 577
  • 829
  •   1
Отговори
# 30
Давай с борната, според мен, и след месец на контрола.

Мисля да те послушам ,че вече от АГ ми дойде до гуша. Кой от "кадърен, по-кадърен".
За "раничка на шийката на матката" 4 доктора,4 мнения. Кой да слушаш....
Между другото,Кафе, господина реши сам да си хване чантичката и да си тръгне. Тъпото е,че не пожела да се изследва и лекува Confused
Ето така реално ние страдаме от безхаберието им  Rage

# 31
Честито, че си се отървала.
Не толкова за гъбичката, но мъж, който е безотговорен към собственото си здраве е безотговорен към много други неща.
Но между другото, не го мисли чак толкова, мъжете много по-рядко страдат от гъбички. Просто тяхната анатомия, ph и т.н. не предразполагат развитието им, ако ще ѝ да е някакъв извънземен щам. Това, че мъжете са носители безсимтомно и могат да те заразяват ли, заразяват, е малко спорен момент, поне що се отнася до Кандида. То всички реално сме носители, защото всички имаме гъбички по себе си, в устата ни, в червата, по кожата, както и ние си имаме във влагалището. Просто не бива да са много. Когато са си в нормалното състояние - живеем си с тях в симбиоза. Като се наруши равновесието - става уау. Тук говоря за Кандида и разни други подобни, които са си нормални обитатели на флората ни, не за някакви котешки гъбички и т.н., които са наистина заразни.
Ето например една друга гъбичка Malassezia, нормален обитател на кожата, но при определени хора (аз на пример) - прави себореен дерматит и разноцветен лишей.
Просто някои от нас са с по-късата клечка и сме склонни да правим гъбички инфекции…

# 32
Мила,за съжаление не става въпрос за гъбички,там не мога да кажа кой виновен,кой не....говоря за Уреаплазмата,която излекувах преди месец и за която ми се заяви,че антибиотици няма да пие....
Но е и факт,че имам проблеми с гъбичките, откакто съм била интимна с него. Преди това 4 месеца на противозачатъчни и никакви проблеми. Не ги пия и за първи път.... сина ми е ин витро и всички възможни лекарства съм приемала по време на процедурите.
Може и да е съвпадение,не знам . Може и да не е от него,може и той да я е активирал ,нямам идея. Но е факт,че аз имах Уреаплазма,а той не пожела да се изследва и лекува ....

# 33
А, виж, за Уреаплазмата съм съгласна категорично. Тук вече говорим за полово-предавана инфекция.
Жалко, защото той със сигурност е положителен и със сигурност ще сее заразата…
За гъбичките - да, принципно може и той да има, като цяло не е напълно изключено, но може и да са ти в резултат на разбитата флора покрай Уреаплазмата, защото тя често върви с други инфекции, било те гъби или БВ, а и да не забравяме, че лечението с АБ също води до гъбички. Изобщо доста фактори има при теб, тъй че най-вероятно е микс от всичкото.
Иначе - ако този беше човек, да си беше пуснал един Андрофлор, да се види какви щуротии растат и при него и да се лекува според резултате. Адски тъпо, просто нямам думи, но пък така си се отървала от такъв… айде, няма да ползвам епитети.

# 34
Снейкче, поздравявам те за развоя на ситуацията, вярвам, че даже да не си беше тръгнал той, ти щеше да го нариташ, в името на собственото си благополучие Heart

# 35
Така е, въпрос на време беше. Просто изчаквах да се оправя напълно,да се опитам още веднъж да го накарам да вземе мерки.
Е,той взе сам мерките ...ще си я разнася. Ама кот такоа Simple Smile)))
Аз съм чиста пред себе си,предупреден е.

# 36
Аз не мога да ги разбера такива мъже, честно. Знам, че българинът мъж като цяло, за да иде на лекар и да проведе лечение по принцип трябва да е зле работата. Баща ми е същия (за ходенията по лекари). Много се радвам поне, че моя приятел е отговорен и стриктно си спазва каквото каже лекар и ако има оплаквания от каквото и да е естество, търпи няколко дни и отива на преглед. Може би защото и аз съм медицинско лице и леля му😂 и знае, че няма да го оставим така.
Ама пък да знаеш, че имаш полови болести и да не искаш да вземеш мерки (повечето и презервативи не слагат) и да си ок с това да го разнасяш.. простаци. Добре си се отървала.

# 37
Снейкче, дай му тук данните, да го популяризираме като разносвач на уреаплазма, да видим като няма кой да му върже занапред, няма ли да иде да се лекува...Де да имаше система ППБ-bg-alert за такива хубавци Smirk

# 38
Снейкче, дай му тук данните, да го популяризираме като разносвач на уреаплазма, да видим като няма кой да му върже занапред, няма ли да иде да се лекува...Де да имаше система ППБ-bg-alert за такива хубавци Smirk
Нали има група във фейсбук С един и същ мъж ли излизаме?, може да направим Преносители на ППБ 😂

# 39
Аз такъв направо бих го постнала във всички възможни социалки, честно.
Иначе - повечето бг мъже не слагат презервативи. Чувала съм какво ли не:
- Не ми става
- Не те усещам
- Стиска ми
- Отвратително ми е
- За какво ми е презерватив, аз не си лягам със случайни жени
- Чист съм (На въпроса правил ли си си изследвания за ППБ, най-много, което съм чувала е, че са си пускали за СПИН или евентуално за гъбички)

Тъй че, заразите си се носят, особено при положение, че мъжете рядко проявяват симптоматика. В този форум съм от години, наблюдавам сериозна тенденция все повече и повече да се откриват уреаплазми . Факт е, че симптоматика често липсва и откриването е случайно. Често във връзка с някаква друга инфекция. Само че ето тук стои един друг много по-сериозен проблем - ако ние тук само си чешем езиците с тази въпроси, защо АГ, които се сблъскват с тези инфекции непрекъснато не започнат някаква по-сериозна офанзива, започвайки с редовно тестуване и малко по-адекватно лечение. Ядосвам се, че трябва ние сами да си искаме да се тестваме, а не ни насочват лекарите.

# 40
На мен след често повтарящите се гъбични инфекции АГ то ми предложи пълното изследване - уреаплазми, херпес и още сто неща в списъка. Нищо не излезе и слава на Бога.

# 41
Не само мъжете нямат симптоматика за Уреаплазмата. Освен гъбичната инфекция,от която дойде и сухотата на влагалището,а и тогава пиех противозачатъчни,та....малко беше компрометирана ситуация кой виновен и кой не, други оплаквания аз не съм имала. Да,на микробиология излизаше за грам+ и грам- кокобацили,но при наличие на лактобацили не се провеждаше лечение. При него се получи някакво образувание на кожата и , забележете, дерматолог му казва,гъбички попадат в микрорана и се е получило това нещо-бактериална инфекция според доктора . Тогава,още при първите признаци на гъбички,му бях взела Микомакс,но така и не го изпи.
След това аз реших на своя глава да пусна Фемофлор и цъфнах с Уреаплазма.
За съжаление,каквито и списъци да се правят, Уреаплазмата е лечима, гъбичките, повечето ППБ. Но никой не говори за ЧПВ и неговите последици за нас. При тях рак на пениса или ануса не е невъзможно,но е много по-рядко срещано.
Аз си научих урока,след време ще говоря отново с него да вземе мерки. След като мине емоционалното положение след раздялата,мисля,че ще разсъждава по-трезво.
Затова момичета - кондоми.
Като не иска,еякулат и 200лв за Андрофлор и ще говорим пак Wink

# 42
Снейк, а бе я го зарежи, ако иска да взима мерки, да не си му майка. За нас мацките обица на ухото - кондоми! Wink

# 43
  • София
Минавам да се похваля след Микомакса - чувствам се чудесно, особено в стомаха и червата.

# 44
Здравейте, момичета! За пореден път съм с парене, сърбеж, течение и т.н. Докато стане време за прегледа ми при гинеколог (1.11), си самоназначих Флуомизин. Много тъпо от моя страна!), обаче ми е предписван преди няколко месеца и реших “да ги успокоя”. Наистина не издържам!!! Днес трябва да ми е 5-тото поставяне на таблетка, обаче май няма да я сложа…. Освен че не преминават неприятните симптоми, но и забелязах в течението кръв - две малки точки червени, но все пак кръв. Предните дни имаше пак леко кафеникав цвят, но го отдадох на преминала овулация. Въпросът ми е, много ли е фатално, че няма да довърша “лечението”?  Виждам, че в листовката го пише, но не си обяснявам какви по-точно ще са последствията, освен че ще остане “недоизлекувано”?

Общи условия

Активация на акаунт