Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 594
  • 829
  •   1
Отговори
# 60

Здравейте, някой нещо може ли да ми каже за резултата

# 61

Здравейте, някой нещо може ли да ми каже за резултата
Не е ли нормална?

# 62
Всичко е наред Simple Smile

# 63
Въпрос към момичетата,използвали Борна киселина - през деня , когато глобулите изтичат,имали ли сте нещо като парене,не точно сърбежи. Отделно съм в овулация и секрета е по-обилен и ...
Просто вече се побърквам с тези гъбички.

# 64
Нормално е да има такива усещания при изтичането, аз каквото и да слагам, като изтича винаги имам някакъв дискомфорт.

# 65
Здравейте и тук! Резултата от цитонамазката ми е pap 2 C. Първоначално гинеколога ми предписа Бетадин ( и след края на курса да използвам Лактажин за 7дни) , но след като прочетох листовката видях, че не е подходящ при проблем с щитовидната жлеза и отидох отново, за да ми го смени. Тъкмо се връщам от кабинета му и проверявам какво ми е изписал - Гинексид овули?? Доколкото виждам това не е лекарствен продукт и се предписва по-скоро профилактично и за хигиена? Смятате ли, че е възможно да е допуснал грешка и се чудя дали да звънна да попитам? На някой изписвали ли са му този продукт за лечение?

# 66
Петрова,

Какво лекуваш изобщо?

Лечение от подобен тип не се слага на база цитонамазка, а на МБ и други изследвания за патогени.
Дай да я видим тази цито, ама е леко несериозно. Гинексид овули не съм ползвала, но съм ползвала подобни, те имат слаб антисептик (хлорхексидин), който е широкоспектърен и може да повлияе добре различни бактериални инфекции. Аз лично съм си лекувала Ентерокок с подобни глобули, след това с вагинален пробиотик.
Но, пак подчертавам, ти не знаеш какво ти е, за мен - консултация с друг АГ и да ти взима МБ с микроскопски препарат задължително.

# 67

Абсолютно съм съгласна и аз така реагирах! Попитах за какво става въпрос, някакви гъбички ли какво точно? И отговора беше “ами някакви бактерии, все пак вагината не е най-чистото място”. Бях също изненадана, че лекуваме нещо без да е ясно какво точно и попитах дали не са необходими още изследвания, но каза че нямало смисъл. Да отида след няколко месеца пак. Пълно безхаберие.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 10:46 от Petrowa32

# 68
Освен, че съм съгласна с Мила, не мога да видя отбелязаните точки по цитонамазката...

# 69
Извинявам се, допълних.

# 70
Аз ли съм сляпа или какво? Нищо отбелязано не виждам в това изследване. Нищо не е подчертано, нищо не е оградено.
Просто заключение 2С.
А заключението на АГ, че не е най-чистото място… ми не е, затова се прави МБ да се види за какво става дума, а не ей така напосоки.
Та какво излиза накрая, ни цитото ти става като изследване, ни АГ е читав.
Изобщо не ги купувай тия неща, запиши си час при друг на чисто да ти вземат една проба и това е. Иначе някакви оплаквания имаш ли?

# 71
Мила нямам оплаквания. Профилактично си ходя. За първи път ми е 2С. Винаги съм била 2А. Тя самата каза, че била изненадана от резултата, защото когато е взимала пробата всичко е било чисто и не е видяла течение или нещо притеснително и каза, че може би е нещо по-старо, което минава. Но аз и по-рано не съм имала оплаквания. Единствено, което сега вече си мисля, че може да е от това е сърбежа, който имам около дупето, просто непоносим, но само вечер. Посъветва ме да си направя изследване за паразити. Не знам дали е възможно да имам бактерия във вагината, при която да ме сърби само дупето, а отпред не. Вече не знам. Толкова ми е писнало от всички лекари, където и да идеш никой не си върши работата, та отивай после на 2ри и 3ти. Като че ли имаме цялото свободно време, само по кабинети да висим, а да не говорим изобщо и за финансовата част. Оплаках се, олекна ми.

# 72
Хм, хм.
Какъв ли ще е този сърбеж около д-то.
Наистина е права, направи си паразитологично изследване. Ти в София ли си? Ако да - ще те пратя на точното място за тези неща. Задължително трябва да си направиш и МБ на фецес за гъбички, защото д-то сърби много и от тях. И още от 100 други неща, наред с хемороиди, алергии и какво ли не.
За мен АГ ти е несериозна. Без МБ да се изписват някакви глобули, това е все едно филм от 90-те. Че те дори тогава правеха посявки.
И да, в случая ти трябва да друг лекар за второ мнение, даже направо бих те пратила при моята венероложка (пак в София), тя хем ще ти вземе проба за МБ, хем ще ти погледне д-то за този сърбеж. Може да е някакъв дерматит, наистина може да са 100 неща.
Та така. Иначе, да, ние си висим по кабинетите, ние си плащаме. Затова е много важно да знаем при кой ходим, аз лично не си губя времето с разни доктори, които очевидно не си вършат работата добре.

# 73
Направо се отчаях от живота тази година то гъбички, то бактерии, едно след друго,  лечение след лечение. Последно борих ентерококи феакалис с аугументи 7 дни, пробиотици, полижинакс, видермина и микомакс и тъкмо се почувствах добре и се разболях. Сега ще пия шести или седми път антибиотик за тази година, и пак пробиотици, и пак микомакс, и пак микробиом ще оправям.... Просто ми се реве, а имах час другата седмица за контролна микробиология, защото мислех, че съм се изчистила. Сега пак ще чакам един месец, белким повече не се разболявам и успея да възстановя микрофлората си, защото направо почва да не ми се живее вече в тоя ад.

# 74
Не си сама HeartHeart

Общи условия

Активация на акаунт