Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 583
  • 829
  •   1
Отговори
# 510
Потърси в малките квартални аптеки, поне в няколко, все има останал. Иначе Канестен Гин е с активна съставка клотримазол.
Но, може би е знак от съдбата, че не бива да започваш поредно лечение без антимикограма Stuck Out Tongue Winking Eye
Или поне да опиташ с един дълъг курс борна киселина глобули.

# 511
  • Близко съм
Така и стана кафенце последните две кутии взех клотримазол.
Попитах го за интраконазола да го приемам 2х2 1 и 5 ден.
На своя.глава може ли да го пия докрая на глобулите?
И реално курса с клотримазола пак ли да го направя 10 дни, както ми бе писал с клион - Д

# 512
Направи Итраконазол 7 дни.
Клотримазол - те са 6, затова сложи само една опаковка. Така ще имаш лечение от около 7 дни орално и вагинално.
Аз лично после бих направила една сериозна серия с борна киселина, примерно едни 14 дни.

# 513
  • Близко съм
След 7 дни курс и след като го приключа, 14 дни да слагам само Борна киселина без нищо друго?
Коя.Борна киселина ще ми препоръчате, на коя фирма?

# 514
Да, само борна киселина.
Иначе коя точно, тук има дами, които са по-големи специалистки, моля да се включите с отзиви.

# 515
БОРНА КИСЕЛИНА: Аз знам Миковаг плюс. Има и млечна киселина в овулите, та храни наличните лактобацили, за да се размножават. Но не съм ползвала други

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 21:51 от Jazzsoul

# 516
  • Близко съм
Да, някоя.дама да сподели и да се  свършва , че става омагьосан кръг

# 517
Да, някоя.дама да сподели и да се  свършва , че става омагьосан кръг

За месец по 1 капсула вагинално вечер преди лягане.

# 518
La farina, как точно го правиш? 30 глобули, като прекъсваш само за цикъл ли?

# 519
La farina, как точно го правиш? 30 глобули, като прекъсваш само за цикъл ли?
Ами не съм прекъсвала нищо, защото тогава имах късмета да ми закъснее цикъла. Иначе с прекъсване 30 дни.

# 520
Нека напиша нещо позитивно!
Преди година и половина-грип,
възпаление на ушите, лечение с антибиотик. Резултат - адски сърбеж(само),особено нощем.
Гинеколог, изследвания - диета, лекарства.Диагноза - гъбички Candida.Полза - никаква.
Друг гинеколог, пак изследвания, лечение по схема, други лекарства.Последва трети.
Чух десетки възможни причини и указания. Най-абсурдното -да престанана да се къпя всеки ден.
Почти всички лекарства писани тук, пих, поставях, мазах.
И както е началото на темата, в един момент ми писна, даже и най-личния си живот да съобразявам. Моя приятелка има 80 год.баба, пенсионирана акушерка. И там се отзовах. Работира е 38 години в малък граничен град, където никога не е имало лекар гинеколог. Водила е раждане, следила бременности, правила прегледи. Изпрати ме за ново изследване за захар и да си купя нистатин крем. Първата седмица се мазах по 4 пъти дневно, втората по 3.
Изришно ме предупреди, след спиране на сърбежа поне още 4 дни да продължавам с лечението.
Аз все още не мога да повярвам, че се отървах от този кошмар  ( чукам на дърво), но е факт. И останалото, от което имах полза-само памучно бельо
и  тоалет със себамед.
Много бих искала да съм полезна и на някой друг препатил.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 21:50 от Tony Maria 22

# 521
Себамед е истинско чудо, много съм доволна и аз от него.

# 522
Разказът ти е доказателство, че дори при банална кандида трябва да се прави антибиограма задължително! Ако някой се беше сетил да ти пусне, щеше да си спестиш много...
Някакви пробиотици пила ли си?

# 523
  • Plovdiv, Bulgaria
А аз да попитам - каква може да е причината отново, и отново да се завръщат симптомите, след като е имало антибиограма и е лекувано според това, на което е чувствителна бактерията. Аз февруари миналата година лекувах кандида (явно не с правилния препарат), после септември след антибиограма и чувствителност към нистатин -  мазах с нистатин крем, слагах глобули с нистатин, дори ми бяха изписали орални таблетки с нистатин ( въпреки, че после тук казахте, че те не помагат за вагинални инфекции) и сега пак започна сърбеж и парене, без течение. Аз виждам, че при някой са много упорити гъби, инфекции.. но защо се повтарят, като се лекуват уж с правилни медикаменти. Много е неприятно.

# 524
Бактериалната инфекция се лекува с антибиотици по антибиограма, а гъбичната с антимикотици по антимикограма. Вие какво схе лесувала - гъбички, бактерии или смесена инфекция? Кандидата е албиканс и ноналбиканс, вашата беше ли типизирана? Според мен симптомите, които описват са по-скоро за бактериална инфекция. Трябва ви добър гинеколог и добра лаборатория, за да се излекуване напълно. Между другото остатъчното дразнене след лечение на гъбички и бактерии аз оправих с пробиотиците биозин фем и с интимния гел на Себамед.

Общи условия

Активация на акаунт