Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 648
  • 829
  •   1
Отговори
# 495
  • Близко съм
Albikans. Не е еднократно.
Тази борна к-на как се приемА? И по лекарско првдписание ли е?

# 496
Алое, пуснахте ли антимикограма, да видите на какво е чувствителна кандидата?

# 497
  • Близко съм
Не, явно ми е пуснал обикновена микробилогия. Досега нямам спомен накога да ми е правил антимикограма. Антимикограмата как се.прави?
Ако излезне 4ти път пак кандида може и.да ми.пусне.знам.ли.го.
Да  взема.ли и тази борна к-на да пробвам и с нея?

# 498
Aloevera,

Колко ти е Итраконазола все пак?
И защо, по дяволите Клион Д, той изобщо не е за чисти гъбички, а за смесени инфекции Кандида + анаероби. Изобщо не е подходящо.
Антимикограма се прави както Антибиограмата, но вместо АБ, там се тестват различните антимикотици.
Я да видим сега обаче защо при теб се получава така. Понеже с теб си се познаваме и лично, имам някои предположения, няма да пиша, разбира се, какви са ти другите здравословни проблеми, но искам да помислиш и да видиш дали причината не се корени там.
Гъбички много често се получават при проблеми с кръвната захар, инсулина, изобщо диабет и ИР. Ходила ли си на ендокринолог скоро?
Другото - става и при прием на някои определени типове лекарства, като противозачатъчни, АБ и кортикостероиди.
Не ми отговаряй тук, ако не искаш, въпреки че нарочно повдигам темата, ще е полезно и за други дами със сходни проблеми, да знаят защо се получават рецидиви на кандида.
Аз лично съм правила брутални гъбички от орални контрацептиви, Диане 35 ми разказа играта направо 2 години. Но и кортикостероидите се оказаха последно с такъв ефект при мен.

# 499
  • Близко съм
Mila, да нямам проблем да говоря. Доста добре овладяни бяха последния път. Евентуално захарта ако съм прекалила,но пък и сладко така не ям, освен првд цикъл.
Не знам защо го е.изписал като не е подходящо.
Ами това не го попитах колко дни да приемам интраконазола но засега имам за 10дена, колкото са и клион д.
Какво да правя да го слагам ли сега Клион д ?

# 500
Я снимай рецептата, само си задраскай имената на снимката.
Иначе - Клион Д успешно може да замениш с Клотримазол, то това е една от съставките, тя е противогъбична, другата е метронидазол, което на теб не ти трябва изобщо.

# 501
  • Близко съм
Електронна е , ами днес ще.отида тогава да го купя. Може да се приема.с интраконазола?
Аз снощи.сложих една глобула от клион -Д, ще е проблем ли. Че.тази вечер ще сложа друга, да не стане нещо.
И без това.тия са много груби, все едно тебешир си вкарвам

# 502
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, не намерих крем нистатин и ми дадоха Макмирор крем, но виждам, че той е с апликатор. Нистатина съм мазала външно, а това пише вагинално. С него не мога ли пак външно да мажа?

# 503
Алоевера,

Да, слагай ги успоредно с Итраконазола. Те са 6, тъй че с този Клион Д, ще направиш 7 дни. Не е проблем, че си го сложила. Груби са, да, но то и Клотримазола са подобни, да знаеш.

# 504
  • Близко съм
Днес ще ги закупя и ги почвам.

# 505
Алое, след някое от леченията имаше ли отрицателна кандида или все се изолира, въпреки леченията?

Макмирор крем може и вътрешно, и външно да се маже, според случая.

# 506
  • Близко съм
Не нямаше отрицателна.
Имам саМо течение

# 507
Аз съм силно задачена от подхода на Лазороски, предвид това, че толкова курсове на лечение не дават резултат, защо не е пуснал антимикограма. Уж е албиканс кандидата ти, но и на майка ми е албиканс (в устата) и се оказа, че единствено на нистатин е чувствителна, а иначе я тровеха с какви ли не антимикотици...
Не бих почвала лечение, честно да ти кажа, преди да се види аджеба тая гъба как може да се умори.
Ти се изтрови направо с лекарства...
Също можеш да помислиш за някакви неща, подпомагащи като цяло организма, за чревна флора, имаше някъде назад едно момиче с хубави съвети за комплексен подход към хронична кандида, но не помня в тази или в предната тема беше...

# 508
  • Близко съм
Ами ще опитам и това лечение и вече ще му кажа да направим

# 509
  • Близко съм
Момичета, този клотримазол го няма по сладовете,  съответно 4-ри аптеки проверих няма нищо. Какво да сменя? Ломексин и зялайн

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 18:08 от aloevera_

Общи условия

Активация на акаунт