Любители на кучета - 146

• 23 517
  • 699
  •   1
Отговори
# 585
  • Враца

Ваче, ако му трябва кучегледач някоя зима обещавам, че ще го топля и ще гледаме Нетфликс по цял ден.

Е добре, ама с тоалетната?

# 586
Нейо! Heart

Да се похваля от моята мома. Много ми беше послушна на днешната разходка на плажа. Тича на воля като бясна, не се отдалечаваше, винаги ни следеше. Похвалих се. Видя се с един лабрадор красавец, ама още не знае как да се държи.
Хораааа има много зъбен камък. От водата ли е от какво е, не знам. Купих четки, ама не става моята работа. Съвети?

# 587
  • Бургас

Ваче, ако му трябва кучегледач някоя зима обещавам, че ще го топля и ще гледаме Нетфликс по цял ден.

Е добре, ама с тоалетната?
Ще му ходим мега бързо и ще се топлим двойно повече Simple Smile Умирам за студлива гушанка. Хем да не иска да препуска в студа, хем да му е кеф да се повиваме на топличко Heart

Таткото на Ева, днес взе BOB (Best of breed) и BOG(Best of group) и Crufts квалификация.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 19:21 от MeMyselfI

# 588
Вчера гледах едно клипче, един пич има канал Doberman planet. Та каза нещо, което ме впечатли и се замислих. Каза, че доберманите умират средно на 9 години. Но има и такива, които живеят по 12, 13, 16 години. Проучил как са гледани дълголетниците и попаднал на три общи неща. Първо, всички са хранени и с друга храна освен гранули. Второ, почти всички са женски пол. И трето, всички живеят заедно с други животни (кучета, котки и др.), т.е. имат компания и общуване. Наистина съм впечатлена. Вероятно важи и за всички други кучета. А вероятно и за хората... Simple Smile Нали казват, че за да живееш по-дълго трябва да се храниш разнообразно и да не си самотен.

# 589
  • Бургас
Явно жените и в природата живеят по-дълго Simple Smile
Елза я простудихме. Бяхме на вилата, остана бая време навън, не пожела да се прибере. Рано сутринта пак излезе, а навън е -4.
Цял ден й тече носът, но апетит има.

# 590
  • Варна
Да пиша и аз, след края на изложбения маратон. Ужасно тясно беше, наистина. Кучетата не бяха 100, а почти 400 по каталог. И за мен беше първа изложба на закрито. Но поне беше топличко. Преди месец бяхме на открито в Истанбул и умряхме от студ. Даже валеше първия ден.
Като цяло е лудница по изложбите - има всякакви хора. Има позитивни, весели хора, от които можеш да научиш много. Има и разни пренавити криваци, на които кучетата им ако нищо не спечелят, агресират, вдигат панаири, обиждат… станах пряк свидетел на две такива сцени с  македонец, и с полякиня.
Не се става шампион току така. Трябва да си над нещата и можеш да се справиш с тези среди, ако не - има вариант да си пратиш кучето само с хендлера. Хората са професионалисти и за тях това е обичайна работна обстановка.

Първия ден видях двете бели пъпита стандарти, но не успях да разбера коя е Ева. Сега като писа, че е свила опашка, ми стана ясно. Другото пък беше в другата крайност - скачаше като заек… бебешки дивотии. Много ги харесах и двете.
При положение, че съденето е само от един съдия, е ясно, че винаги е субективно. Неслучайно за да спечели шампионски сертификат, кучето трябва да има няколко оценки от няколко изложби, които са от различни съдии.
Изида например в събота бе оценена на второ място, а в неделя - на първо.

# 591
  • Бургас
Диди, аз съм много доволна и от Ева и от оценката. Обясниха ми и кой я е съдил.  И забележката е само опашката. Отнесала е отлична муцуна, структура и т.н. Аз никога не съм я давала никъде да я оценят и гледат. Изведе я друг човек и направо се кръстих, че изобщо вървя и не ухапа никого Joy

Теб също не те видях. До нас имаше жена с коргита, но не мисля, че беше ти. Може би сте излезли преди нас.

Много се накефих на баща и. Той излезе само на 24ти. Никога не го бях виждала изложбен. Само по домашно му. И не, че е баща на моята, но беше най - доброто стандартно животно и двата дни. От скачащ, рошав маймун, се превърна в чудо.

Ева като си видя развъдчицата и се размаза от кеф. Такава гушканицаца си направиха двете. Баба иска да я води по изложби Догодина, за да не изпадаме в ситуации като събота. Грумърката закъсня и Ева излезе несресана. Не успя и да разтича на изложбен. Баба каза - аз ще си я гледам Simple Smile

Това е на Ева бащата на суприм биса:
Скрит текст:

# 592
Еххаааа, каква прическа, какво чудо.

# 593
  • Бургас
Сигурно струва цяло състояние Simple Smile
Признавам, че не са за мен тези изложбени страсти. Много сложно и трудоемко, а и изнервящо.
Стига ми къпането след калните бани.
Ще ви се радвам на снимките Simple Smile

# 594
  • Бургас
Тинтина, тя баба (жената се самонарича баба) има три груминг салона в Белград. Тя си го стриже, гледа и т.н. Т.е за нея не е разход. Аз с двете си леви ще видя зор. Но ще разнасяме Ева с тях когато и дойде времето. От мен се иска само да и осигуря груминг - хигиена и да я водя на локални изложби, за да свикне. И по гости ще си ходим, та и прилично остригана ще е. Като чух за какви цени на бебета иде реч. Ева ми е направо подарък. Но тя жената си каза: давам ти я, защото това усещам. Прави каквото решиш с нея. Нямам договори за кастрация, за пет, за нищо.

Баща и си е съвсем нормален въртоглав пес по домашно му. Прилично мръсен и игрив. В Събота си беше мърляв направо Simple Smile

И на мен ми идва странна всичката суетня, бутане, съскане и т.н по изложби. Но измежду това, има страшно готини кучкари за приказка и кучешка игра. Готини хора, които са спокойни, споделят обичта към животните и не те гледат като непросветен пън (щото това си бяхме). Намерих си компания за споделено пътуване и лафче. Хареса ми.

Нагледах се на възпитани животни. Размер магаре седи и не мърда. Няма “ама то си иска топката”, “доминантен е”, “не харесва мъжки/женски”. Седи и не мърда.

Диди, предпочитам студ, пред това някакви кифли да ме бутат и да ми се карат, че трябвало да минат. Нито ме познава, нито имам задължение да и осигурявам червен килим. Ще потърпи докато намеря начин да се преместя. Айде към мен е все едно, обаче навика и деца и то не нейни. Ако се държи така с мое дете ще я науча да лети.
Към 12:00 вече беше ад, преди това се дишаше. Не си бяха калкулирали мястото грам. Хубава работа, ама българска.

# 595
  • Варна
На открито пак става гъчканица на входа на ринговете. Но поне после можеш да се оттеглиш на спокойствие. Радвам се, че не си се отказала и ще продължиш да водиш Ева по изложби, защото кучето си струва да бъде показвано. На следващата ме потърси повече, моля те 😅  Коргитата са първа породна група и винаги излизат в началото, а пуделите са към края, та ще имаме време да си поговорим. Пък за съсканиците - няма как без тях. Приеми ги като досаден фон и не им обръщай внимание.

Бащата на Ева го гледахме от другия край на залата, докато беше качен на масата, и целият екип му се възхищавахме колко е съвършен.

# 596
За зъбния камък пак да питам как се справяте. Ясна ми е процедурата вет, упойка и почистване. Нещо друго в домашни условия да правите? Взех й няколко вида четки, но не дава да ги ползвам. Препарата който се поставя във вода Irisstudio ползвал ли е? Има ли ефект? Безвреден не ми се вярва, че е та нещо не ми стиска да го ползвам.

# 597
  • Варна
За зъбния камък пак да питам как се справяте. Ясна ми е процедурата вет, упойка и почистване. Нещо друго в домашни условия да правите? Взех й няколко вида четки, но не дава да ги ползвам. Препарата който се поставя във вода Irisstudio ползвал ли е? Има ли ефект? Безвреден не ми се вярва, че е та нещо не ми стиска да го ползвам.
Здравей, ние имаме същия проблем, но само с Буря. Веднъж сме го чистили, заведохме я гладна и жадна, упойка, чистене и след 3 часа си я взехме. Общо взето почти като при кастрацията и цената беше 100 лв. Но след 3 месеца горе долу пак почна да се трупа. Четки, пасти, моркови, кожени кокали, нищо не помага при нея, или ние не сме открили вълшебното средство. Докторът каза, че е от киселинността на слюнката, като при хората - някои трупат много, други не. При Рая го няма тоя проблем, или почти няма. Буря пак е за леко почистване, та отсега ми е свито.
И сега да покажа "недвижимата собственост" с ново обзавеждане, че зарязах съвсем снимковия материал:

Вчера им подариха стара пътечка, която веднага се превърна в "нова" тапицерия. Влязоха за снимка и благодарствен материал към дарителя, Буря изгони Рая и спа 4 часа вътре по обяд - никога не спи в къщата през деня, по принцип:open_mouth:
Та, ако някой ще идва на "нов дом" и ме пита, може да донесе една прахосмукачка - да си поддържат домакинството. Подозирам, че Рая ще шета - малката трътка си е "галена Богданка" Stuck Out Tongue

Поздрави от нас на всички нови членове на клуба, на всички рожденици и въобще на всички приятели!!!! Flowers Hibiscus

# 598
  • Враца
Лелееее, Ева и баща и Heart
Пуснете още снимки!

# 599
А нашия дядка, порода градинска  любов, вече съвсем сдава. Днес пак се наложи да го вдигаме, не можа да стане сам. Задните крака не държат, схващат се...абе старост.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 15:11 от cardhu

Общи условия

Активация на акаунт