Любители на кучета - 146

• 23 500
  • 699
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Ре, а ти каква си купи всъщност? Пробвай я от сега, не е нужно да чакаш до Коледа. Ако не върши работа, можеш да я върнеш в двуседмичен срок (за онлайн поръчки в бг).

Пътуването с кола разбира се не се прави за пръв път като бебето потегля към новия си дом. Привикването си е отговорност на развъдчика и е само една част от цялата специализирана програма, по която се отглеждат малките в един добър развъдник. Както казах - развъдчиците не чакат бебетата да спрат да сучат, за да ги продадат възможно най-бързо. Въпреки че всички сме наясно, че колкото по-малки, толкова по-сладки са те. Кученцата преминават през различни етапи на социализация, интеракция с майка им и помежду си, захранване с различни храни, специфични физически и умствени тренировки, пътуване с автомобил също. Всички парчоци - заедно, първо на малки разстояния, после на по-големи. А не сам самичко бебе да го хвърлиш да прекосява океани.

Ние пътувахме също над 1000 км с Изи. Първата ни нощувка заедно беше в хотелска стая по средата на пътя. И аз се изненадах колко добре понесе всичко, но се оказа, че не е щастлива случайност, а е работено по въпроса.

# 691
  • София
Не е пристигнала още пилата. Надявам се да пили, че ме е страх с клещи.

# 692
А мен как ме посрещнаха тук заради рязаните уши и опашка на Зара... травма за цял живот ми остана Joy
Шегувам се ама си е почти истина.
Не може всичко да е идеално и като по книгите. Тук има потребителки, на които всяко изречение звучи като плесница. Компромиси с нищо не се правят. И на кучето се гледа като на робот, който трябва да се програмира. Мда..  ама програмите често забиват и имат бъгове Joy

Аз обичам да гледам снимки, да усещам неподправената любов на някои дами в темата към кученцата им, с всичките им недостатъци и неидеално възпитание.
Това ме зарежда и ми дава утеха, защото дните ми със Зара не са леки. Пишете, моля! Не се отказвайте!! Heart

Бебоците на Нъки са прекрасни. Душа давам да ги намачкам и нацелувам. Блазе им на хората, които ги отглеждат!

# 693
Даааа от както се появиха няколко потребителя в темата стана за мен доста тягостно да споделям, чета и търся съвети тук, както преди. Някой ще каже: "не чети въпросните постове". В такъв случай трябва цели теми да пропускам. Разбира се форума е свободен и всеки може да си пише каквото и когато иска.

# 694
  • София
Малей, изписали сте света, дет се вика. Докато наваксам... не че нещо съм пропуснал...
Пак "старите тегоби". Винаги съм смятал, че проблемите на форумите са, че хората не мислят много преди да пишат и наистина е така. В това число и тази тема го доказва, за съжаление.
Надявах се на снимки повечко, но уви.

mtz, моля те, не спирай да ни радваш с Мока и Нъки! Прекрасни са 😍🥰.
Останалите "ветерани" и тях ги моля - пускайте снимчици на вашите "наши" кучаци 🥰.
Все пак темата е и за разкош!

И я сега да ви питам - Чарли е нашишкавял - станал 4,8кг 😀.
Само с намаляване на дажбата от 30гр на 25гр на хранене нали ще помогне?
Наградките ще бъдат почти спрени, то ясно.

# 695
  • София
Ох, милото Чарли, цели 5 кила почти. Увеличи му играта.
Вани, ти си късметлийка, че Зарето е душичка. Бебето хич не е дружелюбен и ако не е научен да слуша щеше да е кошмар с него на вън.

# 696
Привет и от нас. Днес бяхме на ваксина, паспорт и прочее неща. Кученцето явно има алергия към пиле и вероятно към препарата, с който мия пода. За препарата ще мина на парочистачка, за храната ветеринарката препоръча Брит с агнешко. Намерих откъде да я купя, обаче мерителна чашка не мога да намеря. Как да я дозирам?

# 697
  • Варна
С кухненска везничка.

# 698
НОВА ТЕМА

Надявам се следващата тема да е позитивна и да успеем да я върнем към умерения тон, топлото отношение и споделянето на воли и неволи. Ние всички си обичаме кучетата, независимо дали са от как беше там доказали се развъдчици, от случайни комшийски любови, намерени до кофите несретничета, с уши, без уши, с опашки или без.. мисля, че никой не ги дели и ще помоля да спре натъртването на едно или друго. Всички четем, всички се интересуваме и споделяме опит. Стараем се да дадем най-доброто за четириногите та дори и без порода да са ❤️

# 699
  • София
Ако нямаш везна, във физически магазин помоли да ти премерят количеството и после в някаква твоя чашка го присипи и отбележи до къде е.
Аз ползвам една от изтисквачка за лимони 🤣.

Общи условия

Активация на акаунт