Любители на кучета - 146

• 23 504
  • 699
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Със закопчаване на гърдите не са много удобни. Най-удобни са тези с цип или копчета на гърба.

За кучето на Contest - защо му слагате елек? Едро куче е, а още е топло. Не му е необходим. Поводът се закача за самия нагръдник или нашийник, не за дрехата. И нагръдникът или нашийникът трябва да не е хлабав, а пристегнат по тялото, така че да можете да пъхнете два пръста. И няма да се измъква, независимо от марката и модела.

# 661
Защо черните кучета не са подходящи? Какво е обяснението?

# 662
  • тук-там
Дами, някоя от вас летяла ли е с куче бебе? Оказва се, че трябва да чакаме до 4 месеца на куч заради ваксината за бяс и ще изпуснем бебешкия период. Може ли да се превози от Италия на 2 месеца по някакъв начин?

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 16:05 от mtz

# 663
Май само с кола и пак не съм сигурна, но ветеринарката ми така беше ходила да взема нейния с колата от някъде, тъй като е против слагането на ваксината за бяс толкова рано.

# 664
  • тук-там
То проблемът е, че те не могат по закон да сложат ваксина преди 3 месеца и после трябва да се изчакат 21 дни. А със самолет или няколко граници, ми се струва все тая. Бях чула, че в Европейския съюз позволяват качване на борда и по-рано с декларация от развъдчика, че е държал кучето изолирано от други животни, но не я намирам.

# 665
  • София
Didi 168, благодаря за отговорите. Разбрах, ще го пристегнем повече, отделно ще купя нещо по-ново.

# 666
  • Варна
То проблемът е, че те не могат по закон да сложат ваксина преди 3 месеца и после трябва да се изчакат 21 дни. А със самолет или няколко граници, ми се струва все тая. Бях чула, че в Европейския съюз позволяват качване на борда и по-рано с декларация от развъдчика, че е държал кучето изолирано от други животни, но не я намирам.
А защо ви е да го вземате толкова рано бебето? То има нужда от майка си, за да се социализира, да укрепне ментално.

# 667
И аз да кажа за дрешките, че Кас вече има цял гардероб. Тези, които са тип тениска не са лоши, но имам чувството, че на него не му харесва. Имаме подобна, но с копчета на гърдите - най-много нея си харесва. Има и с цип и нагръдник на самата дрешка, тази на мен не ми е удобнa, че все като закопчавам ципа и козина закопчавам, без да искам. Във всеки случай ако кучето ходи с нагръдник, търсете дрешката да има дупка за халките на нагръдника, че аз така му купих едно много сладко синьо елече и чак вкъщи видях, че няма дупка, а e по-дебело и едвам успявам да сложа нагръдника отгоре разхлабен максимално.

# 668
  • тук-там
Dodi168, то не е за нас, а за едни приятели. Искат да вземат едно от кученцата на Нъки. На 2 месеца са невероятно сладки и можеш да започнеш да ги обучаваш. Ние така взехме нашите и нямахме никакъв проблем с адаптацията. На 4 месеца според мен е доста по-трудна.

# 669
  • София
Няма да е по-трудно, но и на два е ок. Бебето беше на три почти и много бързо се научи на хигиенни навици и свикна с нас.
Да ви питам нещо. Купих ел. пила за коледен подарък на куч 🤣. Някой ползвал ли е или хвъррлих едни пари на вятъра.

# 670
Не е по-трудно. Не случайно в развитите държави е забранено със закон отделянето на кученце от майката преди 4-ти месец. Сигурно има защо. Майката има доста неща  на които научава кученцата, не служи само за хранене. Просто хората не ги виждаме. Страдаме после само от последиците на рано отделено куче от майка си. Относно обучението, не знам какво обучение се очаква от куче, което преди два месеца е поело дъх, а преди един месец е проходило. Всички училища и теории, казват че обучение на куче се започва от 4-ти месец. Преди това само игри. Но те явно искат куче за Коледа, така че и да говоря, все тая.

# 671
  • Бургас
Няма да е по-трудно, но и на два е ок. Бебето беше на три почти и много бързо се научи на хигиенни навици и свикна с нас.
Да ви питам нещо. Купих ел. пила за коледен подарък на куч 🤣. Някой ползвал ли е или хвъррлих едни пари на вятъра.

Кажи му да ти я преотстъпи Joy

# 672
  • Somewhere far away
Толкова малко куче или каквото и да било друго не трябва да се отделят. Природата си знае най-добре.
Имам заек, за тях същото важи. всяко животно има нужда от майка си докато е най-малко, най- уязвимо и беззащитно.

# 673
  • Варна
Изи я взех на почти 5 месеца. Нямахме проблеми нито с обучение, нито с изграждане на връзка помежду ни. И аз исках да я мачкам от 2 месечна възраст, но нейното развитие е по-важно от собственото ми задоволство. Не съществува читав развъдчик, който да даде бебе на 2 месеца. Иначе по ферми и разни случайно родени междусъседски кученца само чакат да спрат да сучат и на 40тия ден вече ги раздават, за да спестят от разходи и време за отглеждане.

Ел пила за нокти читава съм ползвала само на ibanez. На Артеро и няколко други по-евтини явно нямат достатъчно мощност и спират да се въртят като допреш до нокътя.    Ако не ви се дават много пари, може и с обикновена човешка по-едра пила да пилите, стига кучето да стои. Но това е само за заобляне на крайчетата след като нокътят е отрязан с нокторезачка. Не става за скъсяване на дълги нокти - ще отнеме цяла вечност и кучето ще се изнерви.

# 674
  • тук-там
При нас не става въпрос за развъдник. Срещнахме двете кучета и сега има бебенца. Жената ги гледа навън, а моите приятели ще го гледат вкъщи. Тук по-отдавна списващите знаят на колко неща научих Мокка и Нъки между 2-рия и 4-тия месец. Пишкането го овладяхме за 1 седмица с пускане през 2 часа на бебето на двора. За месец знаеха основните команди, а на вторият започнахме и със забранителни. На 4 месеца и двамата ходеха на повод без да се дърпат, респектираха Не, хранеха се при команда, идваха като ги повикам и какво ли не още. Не знам как е с другите породи, но австралийките са много работливи и обожават да ти служат. От съвсем малки ме гледаха в очите и чакаха команди. Имайки този опит, ако можех, пак бих взела кученце на 2 месеца. Но сега това е далече и не мога да го измисля как да стане. А пък знам, че няма начин да няма начин. Ще ровя за вратичка в системата.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 01:31 от mtz

Общи условия

Активация на акаунт