Любители на кучета - 146

• 23 502
  • 699
  •   1
Отговори
# 645
  • Somewhere far away
Да няма някакъв страх?
По принцип кучетата , които лаят не всеки а определен човек, го лаят защото усещат страха.

# 646
То първо кучето се напрегна, защото вкъщи монтирахме камери и цялото пробиване не му хареса. Майка ми влезе треперейки - по принцип има страх от големи кучета. Погали го и му говореше, ама то я усети явно.
Ние няма как да знаем и кучето какво е преживяло до този момент. Лъки няма опашка. Или са го тествали за ловно, или е видял друг зор. Хубавото е, че е достатъчно малък на възраст, за да търпи обучение.

# 647
Нашето втори ден стоя 40 минути в клетката и вече взимам и аз да се отказвам от идеята. Беше тих и спокоен като си дойдохме, ама като не го изкарахме още 10 минути голям скандал ни спретна. Вие, как можахте така да направите. .. Не смея да го оставям сам в стаята, защото е малък и макар че всичко е обезопасено уж, има много креативни начини да се нарани. Но ако пък изобщо не му харесва какво да правим...

# 648
  • Варна
Добре дошъл, Лъки! Прекрасен си! И аз виждам прилика с бордър коли и австралийска овчарка. При тях някои кученца се раждат без опашки. Има такъв ген, характерен за някои породи. Та може и по рождение да си е така. Не си мислете, че задължително са му я купирали. Успех с обучението и се показвайте по-често в темата.

# 649
Добре дошли на всички нови кучовци в темата.

Опити за търкане зУбете - неуспешни! Joy

# 650
Бордър колито е два чисти цвята, черно и бяло. Според мен Лъки е бретон шпаньол. Много характерно петнисто оцветяване имат шпаньолите.
Бордър коли

Бретон шпаньол

# 651
Берга казва с поглед: "Няма ли да се откажеш да ме занимаваш с глупости, имам си дупки за копаене?"

# 652
  • Варна
Бордър колито е два чисти цвята, черно и бяло. Според мен Лъки е бретон шпаньол. Много характерно петнисто оцветяване имат шпаньолите.
Бордър коли

Бретон шпаньол

Бордър колито не винаги е два чисти цвята. Има много възможни разцветки, признати по стандарт, включително и мерле, което е петнисто, макар и не по лапите. Други овчарки като българско овчарско куче, имат точно такива бели лапи на черни петна.
Шпаньолите са с напълно клепнали уши в съвсем друга форма, с коренно различна структура на глава, муцуна и всичко останало.

Лъки категорично не и нито едната, нито другата порода. Някаква смесица е, при това много сладка. Споменах за овчарките единствено заради генът NBT (natural bobtail), заради който някои породи от тази породна група се раждат без опашки. Понеже майката на Лъки се притеснява, че е жестоко рязана. Може изобщо да не е имало такава.

# 653
  • София
Само не разбирам, защо се опитвате да определяте порода на безпородно кученце.
Много любимо ми е:
"Запознават се две кученца, едното, видно породисто, с гордост, казва -аз съм ....(изберете си порода). Другото, очевидно безпородно, казва, а аз съм на мама сладкото ангелче.

# 654
Защото всички го приличават на бордър коли. Пък и защо да не гадаем, какво лошо има. Той Лъки при всички случаи ще е на мама сладкото ангелче! Simple Smile
Да покажа аз един грозник, дето ми стана новия любимец. Огромен и много добър, кангалът Клечо. Heart

# 655
  • Варна

Опити за търкане зУбете - неуспешни! Joy

Точно същите четки имат и нашите "зъбли", получава се като им хвана главата между коленете си. Но те нашите знаят, че стана ли страшна и "изръмжа", няма 'лабаво. В началото мъжът ми се подиграваше, че като кажа строго "стой мирно и си отвори устата", и той зяпвал Joy
Обаче съм такава блейка, че уж разделих четките и ги "запомних", а всъщност ги забравих коя на кого е, та от седмица не съм им мила зъбаците - да не ги разменя и да направя по-голяма беля.

# 656
  • София
Някой дали може да препоръча многа здрава и надеждна каишка /елек/ за куче? Да не се откопчава, да не се измъква кучето от нея, нашият някакси го прави, вече няколко пъти бяга като го разхожда майка ми, опасно е за него, пресича улици. Благодаря!

# 657
  • Варна
Като за начало покажете кучето. Някои породи имат специфики. Ако толкова много се измъква от нашийник, сложете му нагръдник. Има модели, които не са вредни  за ставите. А и най-смотаният модел пак е по-добре от алтернативата избягало и пострадало куче.

# 658
  • София

Ето го кучето, разхожда го майка ми с елек. Измъква се от елека.

# 659
А, на мен също ми е интересно да чета за породите. Нямам зор чак толкова да определя Лъки. Аз си имам любими чисти породи, но децата трябва да са големи, а на мен да ми е достатъчно скучно, за да си взема голдън например. Обичам ги много с лабчовците не защото са модерни и масови, а са ми по детски някак винаги усмихнати.
Първосигнално между другото се оглеждах за "жълто куче с розов нос". После в пост на един приют четох, че черните кучета не са предпочитани за осиновяване. Много ми е странно, защото аз харесвам чисто черни котки - като от кадифе са ми. Когато видях Лъки, ми стана симпатичен с пухените си ушички. Завъртя се и аз се засмях - Ей, кой ти открадна опашката?. Момчето, което го беше намерило също се засмя, обаче едва ли не се и смути, че може да не го харесам, заради това.
Едва тези дни установих Лъки колко прилича на едно от служебните ми кучета. Работя извън града и около базата ни редовно изхвърлят кучета и котета. В момента конкретно са 4 кучета. Шефът се кара да не ги храним, че не сме приют, ама и той свикна да им носи храна 😂 Та имаме син на каракачанин и една черна пантера - Барон. Е, Лъки е мини на мини версията на Барон, но визуално наистина си приличат по украска.
Скрит текст:

И на мен ми предстои избор на дрешка. Прави ми впечатление, че има модели, които не са със закопчаване на гърдите, а са през главата. Дали са удобни?

Общи условия

Активация на акаунт