Любители на кучета - 146

• 23 505
  • 699
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Страхотен е Лъки! Да се радвате много дълго време един на друг!
Деспи, стискам палци да ви се подредят нещата! Най-важното е, че всички сте заедно. Ще преминете през всичко! Родителите винаги ни мислят доброто, просто тяхната гледна точка е малко по-различна. Purple Heart

# 631
  • Враца
Лъки е голям красавец!

# 632
Добре дошъл, Лъки! И на мен на бордър коли ми заприлича. Като малка много исках такова коли. Между другото, имам същата зелена горница, като на първата снимка на Лъки.
Ей ги на и моите две буболечки, сърдити, че им пуснах щората и вече не ги пече слънце.

# 633
Добре дошъл на Лъки 🙂 Много е хубав 💙 Прилича ми на нашия калпазанин 😁 Аз нали се похвалих, че си имаме ново киличе на което той спи... Е онази вечер,явно се разсърди че закъсняхме и го наръфал от единият край 😁 В последно време,след обед го взимам с малката на разходка.Минаваме през една кучешка площадка,хвърляме му топка и посрещаме тати.Малката му хвърля топката, много са сладки двамата и е изключително мил с нея.

# 634
  • Бургас
Става, яде и пак се прибира на топло, а малкото се върти по двора като "обран евреин" цял ден.

"Обран евреин" Joy Joy Joy
Както казва моят свекър на Елза: "Какво ходиш като недарена сватя!"

# 635
  • Mediterraneo
Ау, Лъки същият като Рейна на младини!

# 636
  • На ръба..
С Бари казваме добре дошъл на Лъки..

Деспи, кураж и търпение, нещата ще се наредят и все повече нормализират. Все пак промяната е много голяма за всички, но е за добро!

Буря и Рая най- накрая да се покажат, липсвате 🥰

Берга също моля по - често да се явява, че е тегаво, когато няма достатъчно беладжии в темата… аз от солидарност, де че и на училище ходим, ама стоим далеч от учениците 😂 за всеобщо спокойствие… даже са готови да ни плащат за сериозен дразнител.

# 637
Някой питаше по-рано за зъбките, аз днес също питах, че на Кас му чистиха зъбния камък докато беше под упойка за кастрацията. Предложиха ми 3 варианта - това с водата за уста, която се разтваря в купата с вода - при нас не е опция, защото тия моите си харесаха една кофа в банята, която през лятото беше пълна в случай, че спре водата, понеже срещу мен и над мен имам нови съседи, които правят ремонти, когато те си решат, а без вода е тегаво да миеш куче, та сега тия моите се научиха да пият оттам и отказват да ползват двете купички за вода, които имам. Такъв водопой с вода за уста ще ми излиза соленичко.
 Вторият вариант беше някаква кутийка с марлички - напръсник, които са натопени с нещо и трябва да бъркаш и да търкаш с тях два пъти на ден. Това ми се видя не особено приятно, макар че той ще ми даде дори да не му харесва. Ние избрахме третия вариант - кучешка паста, която се слага само вечер директно в устата и се активира от слюнката. Хареса му на момчето, доста се пооблизва след това, и докторката нацелува, че му е дала нещо вкусно. Надявам се да има ефектв дългосрочен план.

# 638
Момичета, хелп. Моя Арчи  яде БАРФ, чат пат някоя гранула, но за обучение използваме Фролик. Нищо друго не минава. Спрели от производство, имали нова формула която е твърда гранула , а този който аз използвам е мека гранула и се чупи лесно. Казаха ми, че само в Германия го има вече или тук останал някъде. Претърсих почти цяла София, няма. Някоя може ли да съдейства и да ми купи и изпрати, ако го види случайно ?

# 639
Здравейте, от няколко дни сме с кученце ши тцу. Много е миличък, игрив и спокоен засега. Да видим натам как ще е. Дано да е здравичък само, другото ще го наредим. В събота сме на ваксина, паспорт и прочее процедури. Обаче срещам с обучението някои въпроси. Главно с клетката. В началото той нямаше нищо против нея, но имаше против да го оставяме самичък. Съответно ние влизахме, излизахме от стаята, у той се успокои. Спокоен е, ако е пуснат. Като влезе в клетката обаче, не иска да стои. Протестира няколко минути, ако не съм в стаята после се успокоява. Ако съм в стаята протестира силно. Как да постъпя. Пробвах с храната вътре, играчките вътре. С награди, с поощряване... Да уточня, че по принцип е пуснат в стаята, но се налага да го оставям в клетката като чистя, мия пода, или отивам да взимам детето от училище. Горе долу има един път на ден по 40 минути вътре и ако се наложи още един два пъти по 10 минути. Опитвах и за други да го оставям, да свикне. През нощта ми се искаше да свикне вътре да спи на отворена врата, но не иска. Гледам видеа и чета статии, но мненията са адски разнопосочни. Едни казват оставете го вътре, докато не свикне, други извадете го, ако се противи.
Иначе пробвах да му подсуша лапичките със сешоар. Беше стъпил в купичката с вода. В началото като че ли го беше страх, после спря да се върти. Сресването му хареса. Очите така и не успявам засега да ги почиствам, при породата е наложително всеки ден, ама се върти като калайджийче.
Снимки ще пусна живот и здраве след прегледа. Но е черно и бяло и за нас най-красивите кученце на света.

# 640
  • София
Пазителят на количката. Smiley

# 641
Добре дошли на новите кученца!      Деспи,момиче прекрасно!И двете ти дечица отраснаха в темата,Ерос ми е много на сърце,да не говорим за теб...Ще се подредят нещата при теб,миличка!Сигурна съм,че ще дойдат спокойни,добри и щастливи дни!

# 642
  • Варна
Добре дошъл на Лъки! Ние сме една целувка напред, така се посреща момче в нашата къща: ще го нацелуваме, ще го пооближем и накрая ще го налаем - да си знае, че е нов и да има респект Satisfied

Преди време ви бях разказвала как един разкошен кинг шпаньол се "влюби" в тях, и щом го доведат на гости на бабата наблизо, първата му работа беше да дойде до нашата ограда. Той хубав, кротък, мълчалив, заставаше в ступор тия двете като почнат да го лаят, да го прескачат и Буря да го дУши където не е редно Smirk Пуснахме го в двора, той се заигра с многото играчки на поляната, всички по 2 броя, хареса една червена играчка и си я изнесе до "майка си" на улицата. Ей, Рая веднага отиде и си я прибра. Така 3 пъти - той изнася в краката на стопанката си, тя си я прибира... Та, гостоприемни сме, ама донякъде Stuck Out Tongue Closed Eyes Обаче той не е злопаметен и пак си ги навестява редовно - истински "крал". На гости ги кани на отворена врата в двора, обаче там сме като в оня виц за сватбата - те искат, аз се дърпам, че имат и котка. Хората са много мили, но влезем ли и ще ни изгонят като "недобре дошли" Smile

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 10:12 от galenaa

# 643
Добре дошли на новите сладури! Здрави и послушкави да са( е, може и да не е през цялото време)! Чакаме мнооооооого снимки, за да следим как порастват.
Деспи и това ще мине! И ще те направи по-силна! Да- клишета са, ама са верни...И проверени!

# 644
Много благодаря за топлото посрещане!

Лъки уж няма да расте (много) повече. Когато го видях за първи път, усетих нещо шпаньолско. Хората под шпаньол разбират де що куче е с дълги уши, а на Лъки не са чак толкова големи. Нашите съседи имаха спрингер и те такава асоциация направиха с него по снимки.
Игрив е вече. Първите дни вкъщи освен стреса, нали беше и заразен, та съвсем не беше нормално куче. Когато си го взехме от клиниката, се напишка от радост и заоблизва всички. Вече пее, когато е сам, ама ще свикне. Да минат всички ваксини и да можем да го тощим по разходки. Сутринта при всички случаи ще е по-бърза разходка. Следобед обаче дупе да му е яко 🤣😂 Ще трябва да изпраща и посреща кака си и батко си за тренировки и репетиции. Няма зиме, няма лете - излиза се редовно!

Вкъщи сложихме решетки на ключовите врати, за да не ходи по стаите, докато ни няма, а уж климатиците да си вървят. Да де, ама още първия ден прескочил и се разхождал тук и там. Взехме да затваряме вратите (вчера забравих тази на спалнята и беше маркирал ламината там). Той си обитава кухнята, банята и коридорите. През нощта сме на въпросните решетки и е добре. Не ги скача в наше присъствие. Особено синът ми си има нужда от спокойствие в детската. Там има и играчки, макар и всичко да е в кутии, няма да е ок и за двамата, ако нещо попадне в устата на Лъкозавъра.
С пишкането също горе-долу влиза в час.
Снощи майка ми дойде - живеят съвсем наблизо. Леле, тоз както скачаше и я душеше, като се разлая, озъби... Ама даваше заден и хем бягаше, хем я лаеше. Майка всички кучета я лаят за протокола... Ще трябва и с това да се боря.

Да е здравичък само! Това се надявам.
Скрит текст:
Лъки го взехме няколко дни след като баба ми почина. Възрастна и болна жена беше, но мен много ме срина всичко. На децата също се отрази. Лъки ни кара да се усмихваме всички, две мнения няма.

Общи условия

Активация на акаунт