Как обичат мъжете?

• 56 236
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 75
  • Сф
И аз направо давам.
Първи пост- това с представянето на друга не е вярно за любовта и мъжете, а за краткосрочни сексуални и неангажиращи връзки. Нещо като "как всеки възрастен мъж иска да е с младо момиче". Това е нетрайно състояние при всички положения.
По уточнението какво е любовта за теб - "материално дундуркане- кеф на душата ". Очевидно е материално, а не духовно преживяване. В такъв случай ,търсиш някой по- успешен от теб и проблема е решен. Бях ти писала и преди, мъж който обича една жена , обича и да дава за нея, за децата и дори ( не негови). Понеже беше писала преди,че все нещо ти искат мъжете (подаръци), вероятно не се позиционираш правилно и таргета ти езначално е грешен. Помисли.
А ако искаш точно 50 на 50 да ви е любовта, хвани си евреин. Simple Smile

# 76
  • София
Бях чела някъде, че любовта е създаване на спомени. Също така, някъде се казваше, че това е абсолютен тест за любовта на един мъж - да помни какво сте правили заедно, как сте се запознали, първите ви срещи, хубави преживявания, почивки...
Аз научих един много гаден трик като искам да ударя някой мъж, който ме е обидил, не е писал или нещо такова - казвам "Не помня". Много ги боли.

# 77
...това с представата за друга не е вярно за любовта и мъжете ... за краткосрочни сексуални и неангажиращи е... Нещо като "как всеки възрастен мъж иска да е с младо момиче". Това е нетрайно състояние...
Подкрепям горното. Описаното в първия пост на темата няма нищо общо с любовта/обичта , както е зададен въпроса. Дори и привличане няма, просто субституция, заради естествени нужди и липса на нещо повече.

Общо взето някаква травма е преживяла авторката в живота си, което тотално обърква представите й за жени, мъже и техните взаимоотношения. Подобен негативизъм лъха от всичките й коментари и винаги  наблюдавам залитане от обективното към субективното.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:32 от _re_ge

# 78
Мисля, че в първоначалния си пост Примадона имаше предвид нещо по-различно.
Че мъжете, които се влюбват в нея или я харесват, си създават някакъв образ за жената.
И това е донякъде така.
Не е задължително да са релевантни примерите ѝ за актриси или популярни личности.
Но, да, мъжете създават или имат образ за нас като любимата жена.
Абсолютно същото важи и за нас като жени.
Влюбваме се един в друг и в представата си за другия като любим човек. Любовта сама по себе си е експониране на представата ни за обич и влюбеност.
Неслучайно върви клишето, че любовта изчезва след 1-2-3 години. Просто тогава падат розовите очила – хормоналният дисбаланс от адреналин, серотонин, тестостерон и т.н. затихва, и човек започва да вижда в другия неща, които в началото са били замъглени от бушуващите хормони. И често този образ за другия тотално се срива. Или пък не. Зависи от хората и качествата им.

# 79
Признавам, че за първи път попадам на реална жена, която очаква от мъжа до себе си да и осигурава дом, храна, дрехи, нужди, удобства и глезотии, да и дава пари за излизания и за всичко което и скимне. На практика да я осинови, защото такива задължения има само родител към детето си, дори и там родителя налага контрол и ограничения, което тук би било прието за "нелюбов".

Не разбирам какво точно дава една жена срещу цялото това бащинство?
Не разбирам как една здрава жена се отказва от равенство във връзката?
Не приемам това за никаква форма на любов, а за бартер от типа "Давам дупе, хубава муцунка и нередовно готвене - срещу пълна издръжка и джобни". Договорът става дълготраен с раждане на деца! Любов тук няма! Рускоговорящите дами обикновено са на този принцип и са доста изоставащи в еманципацията.

# 80
Божеее, Rockstar, ти да не се срещаш с 30-35 годишни? Да знаеш, след 45 години при много хора забравянето става естествено състояние. Да помни мъж как сте се запознали, първи срещи и т.н. ... може, ама рядко. Даже виц има по повода, много добър.

След последния пост на Дорис просто няма какво да добавя. Може би, че започнах леко да съжалявам Примадона. Чувства се при нея някакво неудовлетворение от живота, от мъжете. Дано греша.

# 81
Без да чета коментарите, ще кажа, че човек, на първо място, трябва да се стреми да развие у себе си и да притежава всички онези качества и характеристики, които иска да види в хората около себе си, включително в своя партньор. И смятам, че по този начин се променят хората, които започваме да привличаме към себе си.

# 82
Мъжете обичат много и силно, дори по-силно от жените - просто те обичат веднъж , най-много два пъти , и ако не сте били Вие тази жена  най-вероятно ще си изградите грешни впечатления за отношенията мъж и жена. Подозирам някакви травми в детството и липса на бащина обич .
 Аз съм израснала в изключително любяща среда и всеки ден виждах как се обичат моите родители, е , намерих си мъж , който да ме обича така, както баща ми обича майка ми. Ако Ви липсва този пример, и емоционална зрялост ,  ще се завъртите в една въртележка от лоши решения и неправилни хора.

# 83
  • София
По мои наблюдения мъжете обичат по-рядко, по-силно и някак фаталистично, склонни са да издигат несподелена или провалена любов на пиедестал и да оставят личния им живот да се върти десетилетия около такава. Ние жените сме по-практични в любовта. Почти всеки познат по-близък мъж има в миналото си една жена, "за която не спира да мисли", "която е казала/направила нещо, което не може да преодолее", "разбила сърцето му завинаги, вече нищо няма да е същото". Еквивалентът при жените е "ах да, оня задник, дето ме заряза в трети курс, съвсем бях забравила за него".

# 84
  • София
Ха, и аз това щях да кажа.
Аз колкото повече одъртявам, толкова по-корава ставам.
А все повече забелязвам, че мъжете са по-влюбчиви и обичат повече и по-дълго.

# 85
Аз също мисля, че мъжете изначално са много по-романтични и емоционални от нас. Просто не са толкова "влюбчиви" като жените (в масовия случай говорим) и по-трудно се влагат, но направят ли го... наистина е дълбоко, често завинаги и общо взето като мненията по-горе.
За Примадона, според мен също е просто много наранена и дори не мисля,че заявките ѝ са реални. Някой да я осиновява и само да я дондурка. Според мен и само на любов ще е много доволна,без купища пари. Просто така понякога говорят наранените хора, с което за съжаление предизвикват само още повече отхвърляне и неразбиране (защото, естествено, са заклеймени за материалистки, които някой да осинови и тн). Като че ли истинските интересчиийки никога така директно не си казват за парите, просто умеят да ги прибират и умеят и да използват. Без такива декларации. Така че по-скоро за наранено сърце говорим тука. И някакви писаници за параван.

# 86
Божеее, Rockstar, ти да не се срещаш с 30-35 годишни? Да знаеш, след 45 години при много хора забравянето става естествено състояние. Да помни мъж как сте се запознали, първи срещи и т.н. ... може, ама рядко. Даже виц има по повода, много добър.

Точно това и аз щях да кажа. Моят партньор нищо не помни, свързано със събития, преживявания, места и т.н. , периодично му разказвам някакви неща, все едно не е бил там Grinning Нямам никакво съмнение, че ме обича.
Иначе мъжете обичат по различен начин, както и жените. Важното е да намериш такъв мъж, който да те обича по начина, по който ти искаш и очакваш. За мен това се изразява в приемането ми без да се опитва да ме моделира, в грижата за мен (не финансова), в подкрепата, в разбирането, в търпението и уважението.

Иначе по повод на това, че мъжете обичат по-рационално - аз това го приемам в смисъл, че за тях обичта се проявява в правенето на нещо. Да имаш проблем и да ти го реши, да имаш нужда от нещо, той да откликне на нея, да ти поправи бижуто, да ти закара колата на преглед вместо теб, е такива неща, свързани с действието.
Докато жените обичат да си го кажат, да го разкажат, да споделят емоцията чрез говорене.

# 87
Не всички мъже са така.
В последната ми връзка беше точно обратното. аз бях по действията и по-малкото плямпане и обяснения. Той не спираше да говори за чувствата си към мен и споделяше абсолютно всичко, което е леко досадно.

# 88
Не всички са така, разбира се. И не всички жени обичат да говорят и да изразяват емоциите си по този начин.
Но има тенденция, ако направим проучване, подозирам, че над 50% от мъжете са така, предпочитат действията и им е трудно да редят любовни слова Grinning

# 89
Емоционалните и твърде романтичните мъже май не са особено търсени и харесвани Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт