Как обичат мъжете?

• 55 172
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 15
Да кажем. Но все пак се изискват някакви качества, нали?

Имаше една тема в раздела, където жена се оплакваше, че новото й гадже има стара приятелка, която е много мяу-мяу, постоянно го търси за услуги, той се връзва. Разкостиха форумците и приятелката излезна човек с ведър характер, емоционално открита, приятна компания. Авторката на темата се ядоса и започна тя какво била предлагала - ами тя ходила да посещава болните му роднини, готвела, чистела, обргижвала го... и веднага ми стана ясно, че няма тя да е предпочетената жена.

Казвам го, защото ми се струва, че твърде много жени опират до сервилност в опити да получат любов. Ами, да, много ясно, че ще предпочета някоя, която ми напомня на филмова героиня, пред някоя, която е просто удобна. Идеализация.

Колкото повече се открояваш (нямам предвид да си супермодел или въобще да влизаш в някакви конвенции), толкова по-голям шанс да си тази, без която не може да живее. За един мъж, разбира се, не за всички.

Моите две стотинки по темата за мечтите, фантазиите, магията и тн.

PS. Пролича ли си, че имам страх да съм лесно заменима? 😀

# 16
Странно е да те обичат, а да те вкарват в "роля" представяйки си те за друга - тогава кого точно обичат? Не, не! Не обичат така мъжете!

Не мога да знам как обичат всички мъже - обичали са ме малцина, но оле мале каква любов! Въобще, въобще не е нужно да се чувстваш Анджелина Джули или Мис свят - ти си си ти  и те карат да се чувстваш страхотна, интересна, забавна, красива, уникална, съвършена с твоето тяло, малки несъвършенства, минали истории, емоции, особености и кривотийки. Обичана си цялата - без "ако" или "въпреки"...

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 22:30 от the Дорис

# 17
  • По света и у нас
Значи да обобщя - жената само седи и си гледа в една точка и мъжа я заобичва до полуда. Да бе да…

Искам само да ти кажа, че най-влюбени са били тези на които съм има разказвала най- сериозно мозъчната игра.

# 18

Примадона, наблюденията ти са ми интересни, защото аз съм същата - искам си фантазията. Такъв ми е по принцип характерът/кръстът за носене. Не в степен да си представям, че е Брад Пит или да фетишизирам/обективизирам един мъж, но да, искам да ми запали въображението, искам и аз да запаля неговото, не виждам какво лошо има.
....

PS. Всяко влюбване е идеализация и не е чак толкова лошо. Все пак зависи дали твоят мъж ще пръцка край тебе или колегата на работа, който не понасяш, нали?
Подчертаното какво общо има с фантазията? Според мен, зависи от темперамента. Има страстни натури, че и освободени - лесно разпалват огньове. Може да се сгорещиш, а може и да изгориш.

С две ръце съм за влюбването. Усмивката и очите греят, пърхат пеперуди, енергията е висока, усещаш се млад и силен. А и това си е вид дарба. Не всеки е надарен.

А по темата, чието съдържание ми звучи безумно: мъжете са първо хора. Обичат като всички други хора, тоест като жените. Някои по-дълбоко, други по-повърхностно, нечия любов трае (колко беше три?) години, друга "докато смъртта ги раздели".

Редактирам заради последното мнение на Персона: мой любим поет и философ отдавна-отдавна е казал, че човек може да живее без всичко. Та на главата си да застанеш, не очаквай да намериш мъж, който не би могъл да живее без теб. И обратно. И така трябва да бъде.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:53 от 𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇

# 19
  • Terra incognita
Качествата, или липсата им, са в главата на мъжа. Колкото мъже, толкова и качества и идеали(или липса на такива). Който разбрал, разбрал.

Имаше една тема в раздела, където жена се оплакваше, че новото й гадже има стара приятелка, която е много мяу-мяу, постоянно го търси за услуги, той се връзва. Разкостиха форумците и приятелката излезна човек с ведър характер, емоционално открита, приятна компания. Авторката на темата се ядоса и започна тя какво била предлагала - ами тя ходила да посещава болните му роднини, готвела, чистела, обргижвала го... и веднага ми стана ясно, че няма тя да е предпочетената жена.

Казвам го, защото ми се струва, че твърде много жени опират до сервилност в опити да получат любов. Ами, да, много ясно, че ще предпочета някоя, която ми напомня на филмова героиня, пред някоя, която е просто удобна. Идеализация.

Колкото повече се открояваш (нямам предвид да си супермодел или въобще да влизаш в някакви конвенции), толкова по-голям шанс да си тази, без която не може да живее. За един мъж, разбира се, не за всички.

# 20
Според мен мъжете обичат най-вече през грижа за жената до тях. Поне аз това съм преживявала. Да се притесни, като се разболея. Да направи кафенце като мил жест рано сутрин.
Да запомня какво сте си говорили.
Но това според мен са нормални неща и жените също ги правим.

# 21
Ох, VickyTaylor, аз точно това твърдя - няма как да си жената за всички, обаче за един ще си женаТА... което означава да си единствената за него... което значи, че по някакъв начин те идеализира... което е в главата... където започват фантазиите. Точно това, за което пише Примадона.

Аз просто защитавам тезата, че не е лошо толкова да се идеализира и всъщност може да е в твоя полза; вече да те вкара в готова роля и да види дали ще ти пасне е дъно, да.

Значи да обобщя - жената само седи и си гледа в една точка и мъжа я заобичва до полуда. Да бе да…
И аз не го вярвам.

Ама то вече зависи и кой какво разбира под любов, как иска да бъде обичан. Дайте оттук да почнем. Щото примерно може някой много да ме обича и да се грижи за мен, а зад гърба ми да върти любовница. Мен няма да ме устрои - за друга може да няма противоречие.

𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇, малко фаталистично съм го написала, права си. По-скоро да си жената, която ще се откроява след още 100, които също са привлекателни. Нещо такова. Малко ми се спи, така че поемам вината, ако пиша неясно.

# 22

Искам само да ти кажа, че най-влюбени са били тези на които съм има разказвала най- сериозно мозъчната игра.
Ми в интерес на истината точно така е.
Мен са ме обичали без въобще да заслужавам.
Аз съм обичала без другия да "заслужава".

И да се пънеш,и да не се, то или става,или не става. Няма нужда да играеш роли и да изпълняваш нечии фантазии. Или те обичат, или не. За съжаление (или не) не всичко може да се контролира.

А темата за приятелката, която давала всичко, а мъжът предпочитал колежката "мяу-мяу" адски тъпо и несправедливо,но и това е част от живота и от любовта. Това,че нещо даваш не означава,че ще ти се върне или че ти гарантира любов (а и уважение понякога също, даже наопаки). Но правилният човек ще си я обича нея и няма да има очи за друга.

# 23
  • Terra incognita
Чакай сега, идеализиране и фантазия за някой друг май са различни неща?!
Всеки влюбен човек е склонен да идеализира, което не е същото, като да си представя, че е с Брад Пит. Просто хиперболизира определени качества и неглижира недостатъците.

# 24
  • По света и у нас
Какво означава на заслужаваш любов?
Ако си мислиш, че аз ходя по дупето на някой и го  масажирам постоянно за да ми даде любов това е смехотворно.

Да човек си избира кого да обича, но ответната страна решава дали да му даде на този човек това от което има нужда за да се влюби.

# 25
А ти, Примадона, от какво имаш нужда, за да се влюбиш?

# 26

Не, не пролича да си лесно заменима.
Според мен ... умния човек винаги има съмнения.
Човек,  който се мисли за топ няма как да е умен.
Така че притесненията ти по-скоро са признак на интелект.

Даже и да имаш качества. Трябва да имаш .....
 Няма как да стане работата без химията.
Има много красиви и умни жени .... "подходящи" но ти се влюбваш обикновенно в неподходящата.
Някаква пародия на живота.

# 27

Всъщност да Simple Smile Не е нужно да прави жената цигански колела или да влиза в роли, за да я обикнат. Все едно тя самата не е достойна да бъде обект на голяма любов.
То е химия. Напасване. Дори не мога да го обясня - правиш нещо малко, а то възпламенява интереса на другия. Разбираш, че за този момент, за тази любов си бил орисан далеч преди да се познавате...

Не е нужен маскарад и манипулации. То някак от самосебе си заповате да се въртите, издигате и допълвате - като танц, в който хем сте под въздействието на музиката, хем ви идват нови стъпки, хем някак с лекота се следвате и доизменяте танца си. Май неразбираемо го описвам ... Гледай ти колко без думи и неописуема е любовта. 

По-скоро въпросът е до кого и как се скапва всичко!

# 28
Какво означава на заслужаваш любов?
Ако си мислиш, че аз ходя по дупето на някой и го  масажирам постоянно за да ми даде любов това е смехотворно.

Да човек си избира кого да обича, но ответната страна решава дали да му даде на този човек това от което има нужда за да се влюби.
Ми държала съм се като гъз и пак са ме обичали и са се борили,и компромиси са правили. Не е за хвалба това.
Но когато обичаш, обичаш и това е.

Нали по едно време Ергенът беше много нашумял, с една Елена, какво ли не направи за въпросния Ерген и той пак не я обикна. В този смисъл го казах за "заслужаването". Каквото и да правиш или да не правиш, мъжът може да те обича, а може и да не те.
Не ти ли се е случвало, мъж, перфектен на хартия, ама не можеш да го обикнеш и това е? Влече те друг, друг обичаш, на друг прощаваш, за друг мечтаеш и на друг искаш да "даваш" ? Не е по-различно и с мъжете.

Разбира се, не изключваме , че човек се уморява ако нещата са еднопосочни, никой няма нерви от стомана. Но мисълта ми е, не мисля,че е възможно да предизвикаш любов у някого (по-дълбока,тип обич). Или ще стане,или няма да стане, и е въпрос на късмет да е хем споделено,хем дълготрайно, да си пасвате и тази любов да е дълготрайна. Нали за любовта е темата,не просто за тръпка и химия? Защото там е по-лесно,но зорът е, като попремине, да останете заедно.

# 29
Ами, аз не разбрах БУКВАЛНО да си представя Шарън Стоун, то това вече е шизофрения. 😀 А че му напомня на Шарън Стоун, която може да е символ на фатална жена. Това я прави интересна, открояваща се. Символиката и подсъзнателното са присъщи на всички ни.

Проблемът на Примадона е, че тя не е само Шарън Стоун, тя е И Пепеляшка, И майката, И мръсницата, И интелектуалката... Всички ние имаме много лица. И ако някой не може да ги приеме, то тогава тя се разочарова, че не е видял отвъд фаталната жена. И тука според мен се иска капацитет, щото тъп мъж как ще го разбере това? Ще те обича половинчато и толкоз.

Моята теза май е, че няма лошо да искаш да привличаш. И че няма лошо да обичаш Пешо, защото ти напомня на сър Ланселот, а не го виждаш като просто Пешо, мениджър топла витрина в Лидл. Не знам.

Примадона, много ще ти хареса cool girl монологът от книгата Gone Girl (не знам как за втори път я споменавам тук днес):
Скрит текст:
Обаче не обичаше мен, истинската мен. Ник обичаше момиче, което не съществува. Аз често се преструвах, че имам някаква самоличност. Нищо не мога да направя, винаги съм била такава: както някои жени редовно сменят стила си на обличане, така аз сменям самоличностите. Коя самоличност ми е приятна сега, за коя копнея, коя е модерна? Мисля, че всички го правят, но просто не си го признават или пък се задоволяват с една самоличност, понеже са твърде мързеливи или глупави да осъществят промяната.

Онази вечер на партито в Бруклин играех ролята на момичето със стил, момиче, което мъже като Ник желаят: готиното момиче. За мъжете това винаги е основният комплимент, нали? Тя е готино момиче. Щом съм готина, значи съм секси, умна, забавна жена, която обожава футбол, покер, неприлични шеги и оригването, която играе видеоигри, пие евтина бира, обича тройките и аналния секс и се тъпче с хамбургери и хотдог, все едно участва в световно по надяждане, като същевременно някак чудодейно съумява да не пълнее, понеже готините момичета са преди всичко сексапилни. Сексапилни и изпълнени с разбиране. Готините момичета никога не се ядосват, те само се усмихват разочаровано и с обич и оставят мъжете си да правят каквото искат. Давай, прави с мен каквото искаш, нямам нищо пролив, аз съм готино момиче.

Мъжете наистина вярват, че такова момиче съществува. Може би се заблуждават, понеже много жени са склонни да се преструват, че са такива. Дълго се обиждах, когато ме наричаха така. Виждах как мъжете — приятели, колеги, непознати — се прехласват по преструвките на такива ужасни жени и ми се искаше да седна да поговоря с тези мъже на спокойствие и да им кажа: излизате на среща с една обикновена жена, излизате на среща с жена, която е гледала твърде много филми, написани от мъже със странно социално поведение, склонни да вярват, че такава жена съществува и току-виж дори ги целунала. Иде ми да стисна горкичкия човечец за реверите или за чантата и да му кажа: всъщност кучката не обича хотдог с чили чак толкова — никой не обича! А готините момичета са още по-жалки: те дори не се преструват, че са жената, която искат да бъдат, преструват се на жената, която мъжът иска от тях да бъдат. О, ако не сте готина, моля ви, не си мислете, че вашият мъж не желае да си има готина жена. Може да е малко по-различна версия — може той да е вегетарианец, така че неговото готино момиче трябва да харесва сейтан и да обича кучета, или пък може да е авангарден художник, така че неговото готино момиче да е татуирана повлекана с очилца, която обича комикси. Витрината е различна, но повярвайте ми, мъжът иска готино момиче, което в основни линии харесва всяко проклето нещо, което харесва и той, и никога не се оплаква. (Как да разберете, че не сте готиното момиче? Понеже той казва неща като: „Харесвам силните жени“. Ако ви го каже, значи се чука с друга. Понеже „аз харесвам силните жени“ е кодова фраза за „мразя силните жени“.)

Чаках търпеливо, с години, махалото да се отмести в другата посока, мъжете да започнат да четат Джейн Остин, да се научат да плетат, да се престорят, че обичат космоса, да организират партита за четене на албуми с изрезки и да се натискат един с друг, а ние да ги гледаме похотливо. Тогава бихме казали: да, той е готин тип.

Обаче не се случва. Вместо това жените в цялата страна заговорничат за собственото ни общо падение! Много скоро готиното момиче ще се превърне в обичайно явление. Мъжете вярват, че то съществува, а не е някаква мечта, едно на милион. Всяко момиче би трябвало да бъде такова, а ако не сте, значи нещо не ви е наред.

Общи условия

Активация на акаунт