Имаше една тема в раздела, където жена се оплакваше, че новото й гадже има стара приятелка, която е много мяу-мяу, постоянно го търси за услуги, той се връзва. Разкостиха форумците и приятелката излезна човек с ведър характер, емоционално открита, приятна компания. Авторката на темата се ядоса и започна тя какво била предлагала - ами тя ходила да посещава болните му роднини, готвела, чистела, обргижвала го... и веднага ми стана ясно, че няма тя да е предпочетената жена.
Казвам го, защото ми се струва, че твърде много жени опират до сервилност в опити да получат любов. Ами, да, много ясно, че ще предпочета някоя, която ми напомня на филмова героиня, пред някоя, която е просто удобна. Идеализация.
Колкото повече се открояваш (нямам предвид да си супермодел или въобще да влизаш в някакви конвенции), толкова по-голям шанс да си тази, без която не може да живее. За един мъж, разбира се, не за всички.
Моите две стотинки по темата за мечтите, фантазиите, магията и тн.
PS. Пролича ли си, че имам страх да съм лесно заменима? 😀
Не е нужно да прави жената цигански колела или да влиза в роли, за да я обикнат. Все едно тя самата не е достойна да бъде обект на голяма любов.