Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 36 403
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Много благодаря Denis за отговора,според теб дали може да има липса на овулация и при тези резултати виждаш ли проблем за забременяване?

# 106
Здравейте, denis:bouquetf: !
Благодаря Ви за отделеното време и знания!
Ще пускам пак хормони на 3ден от МЦ( да се види, дали не е бил ановулаторен), ще следя фоликул ли е или киста, ще направя и железен панел +21 ден прогестерон от овулацията + цитонамазка, и каквото каже АГ. Може и АМХ да иска да ми пусне...
Просто ако съм в предменопауза, ще работя по въпроса с хормоните. Чух добри отзиви за М2-тон, но ако прогестерона е така нисък, май ще се пие/маже нещо, та да се облекчи положението.
Имам чувството че това бебе (колкото и малка да се роди), ми изтегли каквото имах ☺
И сега с неядене, неспане и яката умора ми трябва чудо и диагноза...
Още веднъж Ви благодаря!

Здравейте, denis!
Честита нова година и на Вас!
Скрит текст:
Бях на лекар-с железата всичко е наред!
Показа ми я, никакви възли или промени. Даже е много равномерна (дано съм разбрала).
Каза, че има много голяма вероятност прогеатерона да е причината, тъй като през март също е с ниска стойност и не е мръднала.
Но, тогава е било на 14 ден от МЦ.
Вит. Д3 също виждам че си спада, въпреки че приемам Д3 6000IU + K2, Б-комплелс и Б12 подезичен спрей.
Прилагам ТРАК и изследванията от м.март.

Здравей! За много години, живи и здрави!
Това, че няма проблем с ЩЖ е много добре. ТРАК е Ок.
За вит. Д - увеличи дозата... зимните месеци тялото използва повече и явно тази доза, не ти е достатъчна.
Провери т.н. Железен панел ... защото, ако там има проблем, много по-трудно се попълва вит. Д дефицита.
[/quote]

# 107
  • София
Много благодаря Denis за отговора,според теб дали може да има липса на овулация и при тези резултати виждаш ли проблем за забременяване?
ФСХ ти е малко висок и ако това е само за този МЦ, е възможно, да има киста, ЗФ ( от предходния МЦ) и това да е причина, ФСХ да е по-висок.
Ако има киста, ЗФ, те могат да попречат на О., за текущия МЦ, а понякога и  за следващите 1-2 МЦ ... или да има по-късна О. ( ако претърпят обратно развитие). Т.е. този МЦ  може да има О., но може и да няма.
Ако няма киста, ЗФ - причината ФСХ да е по-висок е НЯР - това се проверява чрез изследване на АМХ и Инхибин В, точно на 3 ден от МЦ + УЗ преглед за преброяване на АФ ( на 2-3 ден от МЦ).
Тези резултати, в момента, не показват че може да има проблем със зачеването, така че не бързай да се притесняваш.

# 108
Здравейте,може ли мнение за тези изследвания.На 31г съм , правени на чист ден. Правя опити да забременея от 1 година без успех...витамин Д тотално ме шокира, ако ми кажете и дали е необходимо да се обърна към някой специалист ще съм много благодарна.

# 109
Здравейте,може ли мнение за тези изследвания.На 31г съм , правени на чист ден. Правя опити да забременея от 1 година без успех...витамин Д тотално ме шокира, ако ми кажете и дали е необходимо да се обърна към някой специалист ще съм много благодарна.

Освен Д и Б12 ти е ниско.Тсх е малко високо,но нямаш Т3 пуснато.За да е пълна картинката.
Женски хормони имаш ли изследвани?

# 110
Здравейте,много благодаря за отговора. Видях и B12, просто витамин Д адски ме шашна..Имам хормони да,но от преди една година,на 3-ти ден от МЦ.

Освен Д и Б12 ти е ниско.Тсх е малко високо,но нямаш Т3 пуснато.За да е пълна картинката.
Женски хормони имаш ли изследвани?

# 111
Бела,ами ти много добре изглеждат,но 1 год е много време. Следиш ли овулация на ехограф,цветна снимка и спермограма също направете.Вит Д аз го вдигнах със спрей на бетър ю + К.Успех 🍀

# 112
Да,всичко това сме го направили.
Цветна снимка - всичко е наред.
Спермограма е направена, има много голям процент живи и подвижни войници, морфологията е 3%, но ни казаха,че на фона на количеството това не било проблем. Следя се всеки месец с лентички и базална температура,изследвала съм и прогестерон след доказана овулация, почти винаги надвишава референтните  стойности. Утре съм записала час за репродуктивен да видим какво ще кажат, може и контрола да пусна отново за хормоните. Благодаря Ви много за отделеното време и съветите! Бъдете здрави всички ❤️
Бела,ами ти много добре изглеждат,но 1 год е много време. Следиш ли овулация на ехограф,цветна снимка и спермограма също направете.Вит Д аз го вдигнах със спрей на бетър ю + К.Успех 🍀

# 113
Кръвен тест за хламидия правили ли сте?

# 114
Ако въпросът е към мен - кръвен не. Микробиология е взимана и на двама ни. Там дали се изолира или да пусна кръвен още утре?

Кръвен тест за хламидия правили ли сте?

# 115
Кръвен . Този микробиологичен включва ли хламидия ? Обикновено е безсимптомно ако има наличие. Някои цитонамазки има,които включват хламидия, трихомони и тем подобни,но се заплащат и са отделно от намазката по каса, която е. Това са лечими неща, но влияе върху тези процеси,които очаквате.

# 116
Разбирам, ще проверим и това,разбира се. Благодаря от сърце за съвета Simple Smile

Кръвен . Този микробиологичен включва ли хламидия ? Обикновено е безсимптомно ако има наличие. Някои цитонамазки има,които включват хламидия, трихомони и тем подобни,но се заплащат и са отделно от намазката по каса, която е. Това са лечими неща, но влияе върху тези процеси,които очаквате.

# 117
Здравей Денис, ще помоля за тълкуване, защото МЦ два месеца нещо не е наред и много ми закъснява. Ще правя стимулация този месец и не знам дали всичко е ок. На втори ден са изследванията, защото така ги искаше д-р.

# 118
  • София
Здравей Денис, ще помоля за тълкуване, защото МЦ два месеца нещо не е наред и много ми закъснява.
Скрит текст:
Ще правя стимулация този месец и не знам дали всичко е ок. На втори ден са изследванията, защото така ги искаше д-р.
Здравей!
ЛХ е висок и лекар трябва да прецени, дали е удачно, този МЦ да се направи стимулация.
Иначе, ЛХ и ФСХ са високи - може да показват НЯР, а ЛХ показва, че може да има и ПКЯ?! което не е пречка за стимулацията.
На 2-ри ден е Ок., тези хормони се изследват на 2-ри или 3-ти ден от МЦ, за да са максимално показателни.
Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря и какво сте решили.

# 119
Здравей Денис!

Излязоха ми резултати от хормонални изследвания направени в 3ти денн от МЦ. На 29 години съм. Цикъла ми е нередовен от както се помня имам и начална фаза на ИР.  Преди половин година правих изследвания отново на щитовидна + полови хормони + глюкоза и тогава се показа лека форма на ИР, макар и всичко да е в границите. Тестостерона отнвоо ми беше под границата но нищо не ми казаха за него, въпреки че имам оплаквания от към повишено окосмяване на шия, гърди..

ПС. от години съм с депресивни моменти, изключително ниско либидо, може би тук идва разковничето. Уж се храня разнообразно, но съм с ниска двигателна култура, работя на комптър понякога по 12 часа на ден при усилени работни дни. Съответно имам и наднормено тегло, което дойде с годините и обездвижването + 15-20кг постепенно и след раждането  на детето (имам едно детенце, родено преди 5г и половина)

Моля ако може разчитане на резултатите, ще бъда много благодарна! Благодаря!

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 13:12 от 🐟 Дори 🐟

Общи условия

Активация на акаунт