Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 36 280
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Скрит текст:
Здравейте, моля за мнение. Правен на 8 ден след положителен тест за О.
Здравей!
Добре е  - показва, че е имало О.

# 256
  • София
Някой може ли да коментира тези резултати. На 42 години съм, цел забременяване

# 257
Здравейте! Пуснах изследвания за ЩЖ около месец след стимулация по къс протокол.

Другият месец евентуално ми предстои ЗЕТ, но не съм сигурна дали тези стойности са ок, не съм коментирала резултатите с репродуктивният специалист все още, а аз не единствено виждам, че са в референтните стойности. Трябва ли да се консултирам с ендокринолог и можете ли да препоръчате такъв, който прави онлайн консултации?

# 258
Здравейте пак съм аз... Хапчета Sarita + и Неоформин 500 ги пия вече 15-дни ,но другото е ,че втори месец нямам цикъл преди седмица ме болеше корема все едно ще ми дойде ,но и до днес нямам цикъл също така правила съм днес тест за бременност и е отрицателен!

# 259
  • София
Някой може ли да коментира тези резултати.
Скрит текст:
На 42 години съм, цел забременяване
Холестеролът е висок ... включи полезни мазнини, направи тест за ИР.
ФСХ е висок, АМХ е нисък - показват НЯР.
Няма Е2, а без него е трудно да се прецени, дали ФСХ е висок само от НЯР или има и друга причина.
В12 и Д3 - може да са по-високи.

Здравейте! Пуснах изследвания за ЩЖ около месец след стимулация по къс протокол.
Скрит текст:

Другият месец евентуално ми предстои ЗЕТ, но не съм сигурна дали тези стойности са ок, не съм коментирала резултатите с репродуктивният специалист все още, а аз не единствено виждам, че са в референтните стойности. Трябва ли да се консултирам с ендокринолог и можете ли да препоръчате такъв, който прави онлайн консултации?
Здравей!
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ. При опити и желание за бебе трябва да е около и под 1.0.
Ендокринолог - напр. от клиника Щерев.

Здравейте пак съм аз... Хапчета Sarita + и Неоформин 500 ги пия вече 15-дни ,но другото е ,че втори месец нямам
Скрит текст:
цикъл преди седмица ме болеше корема все едно ще ми дойде ,но и до днес нямам цикъл също така правила съм днес тест за бременност и е отрицателен!
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ... респ. СПКЯ - това, може да е причина за проблемите с МЦ и липсата на М.
ТСХ е доста висок - показва Хипофинкция на ЩЖ, но е желателно да се проверят Т3 и Т4... това също може да е причина за проблемите с МЦ.
Инсулинът е висок - показва ИР - това също е причина за проблемите с МЦ... носи риск от увреждане и на яйцеклетките.
Всичко това може да се коригира/контролира... трябва само воля и постоянство.
Желателно е да се проверят всички андрогени, за дефицити на вит. и минерали... повече спорт, да се преразгледа храненето и т.н.... теглото да се  редуцира , ако има повече кг. и т.н.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 21:43 от denis©

# 260
Моля за коментар на полови хормони на 3 ден от цикъла
Резултатите от миналия месец са ми подобни, според АГ сигурно съм имала задържан фоликул, въобще не ме прегледа да се види, освен това цикъла ми беше само 19 дни. Да допълня, че съм на 42 г.

# 261
  • София
Моля за коментар на полови хормони на 3 ден от цикъла
Скрит текст:
Резултатите от миналия месец са ми подобни, според АГ сигурно съм имала задържан фоликул, въобще не ме прегледа да се види, освен това цикъла ми беше само 19 дни. Да допълня, че съм на 42 г.
Добре са, не показват да има ЗФ... но може да има киста и тези изследвания да не са достатъчни... или ЗФ да е претърпял регрес.
При 19 дни МЦ, по-вероятно, да не е имало О. ( респ. този ЗФ, киста ... да са от минал МЦ)

# 262
Здравейте пак съм аз... Хапчета Sarita + и Неоформин 500 ги пия вече 15-дни ,но другото е ,че втори месец нямам цикъл преди седмица ме болеше корема все едно ще ми дойде ,но и до днес нямам цикъл също така съм правила тест и е отрицателен

# 263
Здравейте,момичета!🌸Бих искала да Ви попитам знаете ли дали от контрацептиви може да се повиши нивото на пролактина?Гинеколог ми изписа контрацептиви “Ясмин”,заради повишени мъжки полови хормони(тестостерон,анростендион,d-heas).След 6 месеца употреба на контролната проверка на хормоните,пролактина е завишен,а нивата на тестостерон са по-високи от преди.

# 264
  • Пловдив
Доколкото знам, не би трябвало. Контрацептивите се изписват, за да влязат хормоните в релси.

# 265
Здравейте, моля за мнение ,ако може от denis(сърдечно благодаря) за следните резултати на 7 ден след овулация:
Прогестерон 12,7 ng/mol [граници 5,16-18,56]
Естрадиол 49 pg/mol [граници 21-312].

Приемам Витекс 400 мг 1 път на ден,но миналия месец прогестерона беше 17.
Притеснявам се и че стойностите на естрогена май са ниски.
Толкова беше естрогена като стойност и в началото на цикъла.
Може ли заедно с Витекс да се приема Бабини зъби /червена детелина,които да нормализират и естрогена?
Да увеличат ли приемът на Витекс?
Какви трябва да бъдат оптимално стойностите на естроген на 3 ден и на 21 ден?
Целта е забременяване.
Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 09:37 от tania.atanasova88

# 266
Здравейте, Денис ще помоля отново да коментираш и тези изследвания. Направих ги  на 3-ти ден от цикъла. Предния месец имах задържан фоликул.

# 267
  • София
Здравейте, моля за мнение
Скрит текст:
,ако може от denis(сърдечно благодаря) за следните резултати на 7 ден след овулация:

Може ли заедно с Витекс да се приема Бабини зъби /червена детелина,които да нормализират и естрогена?
Целта е забременяване.
Благодаря предварително.
Здравей!
Малко са ниски, Прогестерон и особено Е2, ако са направени точно на 7-ми ден след О. - желателно е да се направи УЗ преглед.
Възможно е О. да не е определена правилно и тези резултати да не са точно на 7-ми ден, след О. ... друга причина да има някоя лутеинова киста?!
Да, може да се приема Витекс и Бабини зъби, но дали тази комбинация е с ползи за теб - не мога да отговоря.
Е2, на 3 ден от МЦ, трябва да е на долна граница... на 7-ми ден след О. да е над средата на рефер. стойности за ЛФ, ако е имало О.

# 268
Здравейте, моля за мнение
Скрит текст:
,ако може от denis(сърдечно благодаря) за следните резултати на 7 ден след овулация:

Целта е забременяване.
Благодаря предварително.
Здравей!
Малко са ниски, Прогестерон и особено Е2, ако са направени точно на 7-ми ден след О. - желателно е да се направи УЗ преглед.
Възможно е О. да не е определена правилно и тези резултати да не са точно на 7-ми ден, след О. ... друга причина да има някоя лутеинова киста?!
Да, може да се приема Витекс и Бабини зъби, но дали тази комбинация е с ползи за теб - не мога да отговоря.
Е2, на 3 ден от МЦ, трябва да е на долна граница... на 7-ми ден след О. да е над средата на рефер. стойности за ЛФ, ако е имало О.
А кога е най-удачно да се направи УЗ преглед? На кой от идването на цикъла?

# 269
Здравейте, може ли мнение. Жена на 24г., 53кг., изследванията са на 3 ден от МЦ. Знам, че пролактинът не се пуска сега, но беше включен в пакета.

Общи условия

Активация на акаунт