Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 36 436
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Здравей, denis,

Може ли коментар на изследванията ми - бременна съм в 30 гс, като от преди бременността съм на Еутирокс 100мкг, което държеше TSH до момента в диапазона 1.2-1.7.

На контролното изследване този месец беше много ниско  TSH, усъмних се в достоверността и изследвах на друго място, където също е ниско.

Нормално ли е обаче FT4 да е с този показател, ако TSH е толкова ниско, не трябваше ли FT4 да е много високо в случая и на какво се дължи?
АГ ми не иска да променяме терапията, аз ще намаля Еутирокса на 75мкг и ако няма промяна ще отида на ендокринолог за корекции.

Изследване на 04.12 - лаб Рамус

Изследване на 17.01-лаб Рамус, нямам пуснато FT4

Изследване 21.01 - друга лаборатория (ниското TSH се затвърждава, но ме изненадва FT4)

# 136
  • София
Здравей, denis,

Може ли коментар на изследванията ми - бременна съм в 30 гс, като от преди бременността съм на Еутирокс
Скрит текст:
100мкг, което държеше TSH до момента в диапазона 1.2-1.7.

На контролното изследване този месец беше много ниско  TSH, усъмних се в достоверността и изследвах на друго място, където също е ниско.

Нормално ли е обаче FT4 да е с този показател, ако TSH е толкова ниско, не трябваше ли FT4 да е много високо в случая и на какво се дължи?
АГ ми не иска да променяме терапията, аз ще намаля Еутирокса на 75мкг и ако няма промяна ще отида на ендокринолог за корекции.

Изследване на 04.12 - лаб Рамус

Изследване на 17.01-лаб Рамус, нямам пуснато FT4

Изследване 21.01 - друга лаборатория (ниското TSH се затвърждава, но ме изненадва FT4)
Здравей!
При бременност, ЩЖ реагира много неадекватно. В случая, при теб, ТСХ е много ниско и според мен, трябва да се коригира дозата. Бебчо вече няма нужда, ти да му доставяш хормон, така че не се притеснявай да намалиш дозата. Консултирай се все пак с Ендокринолог, който работи в/с клиника по репр. медицина.
Ще чакам да споделиш какво е неговото мнение, моля.
Спокойна и безпроблемна бременност Peace

# 137
Здравейте, на 33 години съм, имам две деца - напълно нормални и безпроблемни бременности, но искам и трето, наскоро преживях спонтанен аборт, а преди него биохимична бременност.
 Това са изследванията, които пуснах, в събота съм записала час за ендокринолог, моля за вашето мнение

# 138
  • София
Здравейте, на 33 години съм, имам две деца - напълно нормални и безпроблемни бременности, но искам и трето,
Скрит текст:
наскоро преживях спонтанен аборт, а преди него биохимична бременност.
 Това са изследванията, които пуснах, в събота съм записала час за ендокринолог, моля за вашето мнение
Здравей!
ТСХ е висок - при опити и желание за бебе трябва да се държи около и под 1.0
ТАТ е малко висок, но лекар трябва да прецени дали е Хашимото. Ако скоро си била болна, може да е и от това.
Пролактинът е висок - най-вероятно от Хипофункцията на ЩЖ
Вит. Д е нисък - трябва да се приема ... целеви нива 60-70ng/ml
В12 да е на горна граница.
Най-общо нищо притеснително, което да е пречка за зачеване.
Успех в прекрасното начинание!Peace
ПП.
ТСХ, Т3 и Т4 е препоръчително, да се изследват поне 2-3 седмици след оздравяване ( грип, по-тежка настинка... друг вирус, бактерия...- винаги когато "нещо" е провокирало по-силно Имунната с-ма... най-често това са различни възпаления, по-тежки.

# 139
Утре съм при ендокринолога си, но все пак да попитам и вас, че не ми е ясно дори каква ми е диагназота с това високо ТСХ.
Бях на л тироксин 50мкг септември, защото тсх беше 3,6. След 1 месец тсх стана 2,5. Януари го спрях на своя глава и сега ТСХ е 4,82. Имах повече стресови ситуации Януари, може ли това да е причина за скачането му или че съм спряла хормона рязко.? Цял живот ли ще съм на Л тироксин Sad поне съотношението му с фт3 и фт4 как изглежда, може ли коментар.
На 28г съм, планираме успешна Б, че имах два неуспешни до момента.

# 140
Здравейте, denis Flowers Hibiscus
Днес ми излязоха и останалите резултати.
В петък съм на АГ, за да види отново тези кисти.
Благодаря Ви за отделеното време и знания!

Здравейте, denis!
Да, предните изследвания са направени на 33-ти ден на МЦ (защото така ми каза гинеколога, тогава закъснението беше 5дни от очакваната дата 10.01, а на 15.01, все още не ми беше дошло).
На 17.01 в петък вечерта ми дойде цикъла (най-накрая) и днес направих изследванията сутринта, тъй като в неделя никой не работи.
Това са те (17ОН Прогестерон ще е готов в сряда, както и Инхибин-Б):

Скрит текст:
Здравейте, denis!
Този месец цикълът ми закъсня със седем дни.
На 5ти ден от закъснението отидох на гинеколог.
Скрит текст:
В левия яйчник видя ендометриозна киста 16мм х 14 мм(като каза, че не е сигурен), а в десния хубав фоликул.  Проверих си прегледа след раждането, там също пише киста на левия яйчник 36 на 42 мм,а аз тотално бях забравила за това. Назначи ми изследвания, които публикувам тук и Ви моля за коментар. Инхибин-Б, ще бъде готов в сряда. В понеделник т.е. на 3ти ден от МЦ да аи пусна ли отново хормоните?
Вчера се неразположих и така ми дойде цикъла на 32-ти ден със седем ни закъснение.
Обаче аз имам изключително неприятни физически симптоми. В четвъртък предната седмица ми потече кръв от носа, постоянно ми се вие свят,всичко ме боли ,имам и херпес на устните и афти в устата ,тотално имунитета ми е спаднал. Притеснява ме тази киста дали ще трябва да се оперира, защото е намалила размерите си... От 2 седмици  пия Витекс, Вут.Ц, бял равнец, Д3 10 000, Б комплекс, Б6.

Здравейте, denis!
Честита нова година и на Вас!
Скрит текст:
Бях на лекар-с железата всичко е наред!
Показа ми я, никакви възли или промени. Даже е много равномерна (дано съм разбрала).
Каза, че има много голяма вероятност прогеатерона да е причината, тъй като през март също е с ниска стойност и не е мръднала.
Но, тогава е било на 14 ден от МЦ.
Вит. Д3 също виждам че си спада, въпреки че приемам Д3 6000IU + K2, Б-комплелс и Б12 подезичен спрей.
Прилагам ТРАК и изследванията от м.март.

Здравей! За много години, живи и здрави!
Това, че няма проблем с ЩЖ е много добре. ТРАК е Ок.
За вит. Д - увеличи дозата... зимните месеци тялото използва повече и явно тази доза, не ти е достатъчна.
Провери т.н. Железен панел ... защото, ако там има проблем, много по-трудно се попълва вит. Д дефицита.
Здравей!
Тези изследвания са правени на 5-6-ти ден закъснение, доколкото разбирам и на 7-я ден идва М?!
Нещо не ми е ясно, какво е видял АГ на УЗ?!
Може да е имало ЕМ- киста, но това, няма как са се прецени нито от тези изследвания, нито от УЗ - и е само предположение... освен ако не си с ЕМ.
Видял е хубав фоликул - и това не е много реално, защото преди М. може да има или киста или ЗФ или ЛУФ.
Прогестеронът е малко висок за края на ЛФ.
На 3 ден от МЦ е желателно да пуснеш: ЛХ, ФСХ, Е2, Прогестерин и 17ОН Прогестерон ... те ще покажат каква е причината за този по-висок прогестерон и отново трябва да те видят на УЗ - в ранната ФФ, т.е. веднага след М.
За кистата - потърси  второ мнение. ... и я следи всеки МЦ. Може да не е киста, а да са ЗФ всеки МЦ ( един или повече от един).

# 141
  • София
Утре съм при ендокринолога си, но все пак да попитам и вас, че не ми е ясно дори каква ми е диагназота с това високо ТСХ.
Скрит текст:
Бях на л тироксин 50мкг септември, защото тсх беше 3,6. След 1 месец тсх стана 2,5. Януари го спрях на своя глава и сега ТСХ е 4,82. Имах повече стресови ситуации Януари, може ли това да е причина за скачането му или че съм спряла хормона рязко.? Цял живот ли ще съм на Л тироксин Sad поне съотношението му с фт3 и фт4 как изглежда, може ли коментар.
На 28г съм, планираме успешна Б, че имах два неуспешни до момента.

ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ, а това означава, че ще трябва да си на хормон-заместителна терапия, ако искаш. Никой не може да те накара на сила да я прилагаш, ако не си убедена в полезността ѝ и не искаш цял живот да я приемаш Simple Smile Лекарят предлага, но изборът си е твой.
Хипофункция, означава че не ти достига хормон и ЩЖ има понижена функция, което се отразява негативно на цялото тяло.
Инсулинът е висок - много вероятно да си вече и с ИР - това, донякъде е резултат ( вървят ръка за ръка ) с Хипофункцията на ЩЖ. Другите негативи са, висок холестерол, проблем с очите, бъбреците, сърцето, наддаване на тегло, суха коса и кожа, мозъчна мъгла, проблем с памет и концентрация, депресия, проблем със съня, МЦ  и т.н.

Скрит текст:

Здравейте, denis!
Да, предните изследвания са направени на 33-ти ден на МЦ (защото така ми каза гинеколога, тогава закъснението беше 5дни от очакваната дата 10.01, а на 15.01, все още не ми беше дошло).
На 17.01 в петък вечерта ми дойде цикъла (най-накрая) и днес направих изследванията сутринта, тъй като в неделя никой не работи.

Скрит текст:
Здравейте, denis!
Скрит текст:
В левия яйчник видя ендометриозна киста 16мм х 14 мм(като каза, че не е сигурен), а в десния хубав фоликул.  Проверих си прегледа след раждането, там също пише киста на левия яйчник 36 на 42 мм,а аз тотално бях забравила за това. Назначи ми изследвания, които публикувам тук и Ви моля за коментар. Инхибин-Б, ще бъде готов в сряда. В понеделник т.е. на 3ти ден от МЦ да аи пусна ли отново хормоните?
Вчера се неразположих и така ми дойде цикъла на 32-ти ден със седем ни закъснение.
Обаче аз имам изключително неприятни физически симптоми. В четвъртък предната седмица ми потече кръв от носа, постоянно ми се вие свят,всичко ме боли ,имам и херпес на устните и афти в устата ,тотално имунитета ми е спаднал. Притеснява ме тази киста дали ще трябва да се оперира, защото е намалила размерите си... От 2 седмици  пия Витекс, Вут.Ц, бял равнец, Д3 10 000, Б комплекс, Б6.

Здравейте, denis!
Скрит текст:
Показа ми я, никакви възли или промени. Даже е много равномерна (дано съм разбрала).
Каза, че има много голяма вероятност прогеатерона да е причината, тъй като през март също е с ниска стойност и не е мръднала.
Вит. Д3 също виждам че си спада, въпреки че приемам Д3 6000IU + K2, Б-комплелс и Б12 подезичен спрей.

За вит. Д - увеличи дозата... зимните месеци тялото използва повече и явно тази доза, не ти е достатъчна.
Провери т.н. Железен панел ... защото, ако там има проблем, много по-трудно се попълва вит. Д дефицита.
Здравей!
Тези изследвания са правени на 5-6-ти ден закъснение, доколкото разбирам и на 7-я ден идва М?!
Може да е имало ЕМ- киста, но това, няма как са се прецени нито от тези изследвания, нито от УЗ - и е само предположение... освен ако не си с ЕМ.
Видял е хубав фоликул - и това не е много реално, защото преди М. може да има или киста или ЗФ или ЛУФ.
На 3 ден от МЦ е желателно да пуснеш: ЛХ, ФСХ, Е2, Прогестерин и 17ОН Прогестерон ... те ще покажат каква е причината за този по-висок прогестерон и отново трябва да те видят на УЗ - в ранната ФФ, т.е. веднага след М.
За кистата - потърси  второ мнение. ... и я следи всеки МЦ. Може да не е киста, а да са ЗФ всеки МЦ ( един или повече от един).
Инхибин В не е обективен ( т.е. не може да му се вярва), когато има киста.
17ОН Прогестерон е добре

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 21:41 от denis©

# 142
Благодаря много, Денис!
Да, позна, с ИР съм, като 09.2024 инсулина на гладно беше почти 20, инсулин на 60 мин 233, а на 120 мин 174 с хома индекс 4,5
Но днес като видях 8,7 и хома индекс 1,97 толкова бях щастливааа! Но и отслабнах 8 кг от септември до декември(163см, 56-57кг)

# 143
Здравейте,  denis,
В този случай хормонални таблетки ли ще бъдат изписани, според вас,  защото тази киста си е там още след раждането, преди 1г и 3м.
Благодаря 😇

Здравейте, denis!

Скрит текст:
Здравейте, denis!
Скрит текст:

Здравейте, denis!
Скрит текст:

Здравей!

# 144
Здравейте 🍀

Може ли коментар по изследванията ми?
Бях вече на ендокринолог, изказа мнение, но каза че не е нужна терапия. Жлезата ми е гледана на ехограф и потвърди, че нямам възли и изменения. Чакам да дойде датата ми и за второ мнение.

Причината да ги пусна е рутинни изследвания.

# 145
  • София/Търново
Здравей,
За съжаление и аз имам въпрос.
08.11 ме кюртираха с мисед. Генетичен проблем - синдром на Тейлър, има само една х хромозома. Тежко и неприятно, отвратителна бременност до 10 г.с., за сметка на първата, която мина неусетно преди повече от 10 години.
Началото на декември вадих мъдрец при невероятно некадърен лекар, д-р Спахиева. Упойката не ме хвана, направих алвеолит.
Сега на 13.01 ми направиха лапароскопия за кисти на яйчника.
Въпросът ми е, кога мога да си направя изследвания.
За половите разбрах на 1-2 МЦ. А за останалите? Мога ли да направя, напр. щитовидни, да видя пак надбъбречна... Или и за тях да изчакам.
Надявам се не съм била многословна. Благодаря предварително за отговора.

# 146
Здравейте, ще се радвам на коментар на тези резултати, направени на 3ти ден от цикъла. Високи ли са стойностите на ЛХ?

# 147
Привет, на 32 години съм и започнахме да правим опити за 2ро дете. Дали ще може да кажете мнение за изследванията, пуснати са на 3тия ден от цикъла. Притесняваме ме инхибина  б

# 148
Привет, имам един въпрос, на който вярвам ще намеря отговор тук. Днес пуснах прогестверон (19 ден от МЦ), като резултата е: Прогестерон/Progesterone       60.5       ng/ml, при реф. стойности:  1.2-15.9 luteal phase. Струва ми се прекалено висок върпеки приема вагинално на Утрогестан 300 мг само вечер (тоест по-малко дори от минималната доза)? Вероятно и заради високия прогестерон времето на съсирване е 320 sec.,  при реф. стойности:    300 - 600 и честно казано съм доста притеснена, а е и събота, утре неделя. Дали не трябва да го спра Утрогестана с този висок прогестерон ? Благодаря Ви предварително.

# 149
Аз след трансфер съм имала прогестерон 170ng/ml и ми назначиха Циклогест сутрин и вечер (много по-силно от Утрогестан).

Не знам при теб какви съпътстващи специфики има, но сам по себе си прогестерона ти не е повод  за притеснение според мен.

Общи условия

Активация на акаунт