Излязоха ми резултати от хормонални изследвания направени в 3ти денн от МЦ. На 29 години съм. Цикъла ми е
ПС. от години съм с депресивни моменти, изключително ниско либидо, може би тук идва разковничето. Уж се храня разнообразно, но съм с ниска двигателна култура, работя на комптър понякога по 12 часа на ден при усилени работни дни. Съответно имам и наднормено тегло, което дойде с годините и обездвижването + 15-20кг постепенно и след раждането на детето (имам едно детенце, родено преди 5г и половина)
Моля ако може разчитане на резултатите, ще бъда много благодарна! Благодаря!

ТСХ е добре, но е желателно да се проверят и Т3 и Т4 - пускай винаги и трите.
Е2 е висок - или има киста, ЗФ... или си с по-високи нива на естрогените от наднорменото тегло ( самата мастна тъкан продуцира много естроген, който причинява и хормонален дисбаланс)
Тестостеронът е нисък - причина може да е както ИР, така и дефицита на протеин ( от храна)
ДХЕА също е нисък - предполагам от ИР... това вреди на тялото, вкл. и на кач-вото на яйцеклетките ... и може да е причина в последствие на НЯР, по-ранна менопауза или проблем с МЦ.
Андростендионът и 17ОН Прогестерон са добре, което показва че процесите са обратими... все пак си млада.
Намали теглото, защото това ти вреди и ще утежни и ИР, а това носи много вреди на тялото - ССС, бъбреци, зрение и т.н.
Направи тест за ИР и се храни спрямо ИР. Приеми че я имаш, а не се успокоявай с това, че е лека форма.
И аз съм с ИР, но от години я контролирам със спорт всеки ден и правилно хранене. Не е толкова трудно.
И аз работя на компютър през по-голямата част от времето и то много повече от 12 часа, но винаги отделям по час- час и половина, за да спортувам... защото това е моя начин на почивка, за разлика от други хора, които почиват пасивно.

. Бях пускала ЩХ и полови хормони в началото на декември,те са на 3ти ден от цикъла, ще приложа и тях. Правени са в различни лаборатории,гледам ,че ТSH е с голяма разлика само,за 1 месец .