Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 36 294
  • 737
  •   3
Отговори
# 210
Моля за коментар, мъж на 29г:

Оставих и нехормоналните, ако могат да имат общо.

# 211
Здравейте, за изследване на вит. Д, Магнезий и B12, колко дни не трябва да ги приемам преди самото изследване?

# 212
  • София
Моля за коментар, мъж на 29г:
Скрит текст:

Оставих и нехормоналните, ако могат да имат общо.
Има дефицит на вит. Д,  Е2 е малко висок, Тестостеронът може да е по-висок.
Другите са добре

Здравейте, за изследване на вит. Д, Магнезий и B12, колко дни не трябва да ги приемам преди самото изследване?
Здравей!
Вит. Д -  спира се за 20-на дни
В12 - поне за 20-на дни, когато се попълва дефицит и ще се пуска контрола (когато се правят опити за зачеване) -  той пада бавно и понякога са нужни и 45 дни за да се видят реалните нива.
Магнезий не се спира.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:27 от denis©

# 213
Благодаря, Денис Simple Smile

# 214
Здравей, Денис. Бременна съм в 14 г.с. и пия л тироксин 50/75 мкг редуване. Днес пуснах ТСХ и се е качило на 3.98. Преди точно един месец беше 2.7. Ясно е, че трябва да ми вдигнат дозата, но въпросът ми е дали бебенцето ще е добре при такива стойности? Чувала съм какви ли не ужасяващи неща…

# 215
  • София
Здравей, Денис. Бременна съм в 14 г.с. и пия л тироксин 50/75 мкг редуване. Днес пуснах ТСХ и се е качило на 3.98.
Скрит текст:
Преди точно един месец беше 2.7. Ясно е, че трябва да ми вдигнат дозата, но въпросът ми е дали бебенцето ще е добре при такива стойности? Чувала съм какви ли не ужасяващи неща…

Здравей!
За бебчо, няма проблем, не се притеснявай - нали все пак приемаш хормон, от който първо си дърпа то, а останалото е за теб.
Помоли лекаря да ти назначи точна, фиксирана доза, а не да редуваш дози, защото това допълнително стресира ЩЖ и тя реагира неадекватно на дозите, т.е. при по-висока доза, вместо да се понижи ТСХ, той се повишава.
Това го наблюдаваме от години при бременните момичета.
Хормонът се приема сутрин рано, веднага след сън, 2 часа преди хранене и кафе... кафето напр. намалява с 33% приетата доза... или ако приемаш 100мкг, действат ти като 66мкг. Вит. Д също пречи на усвояването - да има интервал поне 8-10 часа и т.н. ... 4 часа интервaл от други добавки... или много е важно да се спазват условията и начините на прием.
Лека и спокойна бременност. Peace

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 07:48 от denis©

# 216
Здравейте, може ли мнение? Жена на 32г, изследванията са правени на 3ти ден от МЦ. Правим опити за бебе, към АГ или ендокринолог да се обърна?

# 217
  • София
Здравейте, може ли мнение? Жена на 32г, изследванията са правени на 3ти ден от МЦ. Правим опити за бебе, към
Скрит текст:
АГ или ендокринолог да се обърна?
Здравей!
ТСХ е доста висок и показва Хипофункция на ЩЖ, но е желателно да се проверят и Т3 и Т4... и Ендокринолог да назначи терапия. При желание и опити за бебе, ТСХ трябва да се държи около и под 1.0.
Пролактинът е висок, причина може да е и по-високия ТСХ... след като ТСХ се нормализира, Пролактинът може да падне. Високият Пролактин пречи на О. и синтеза на Прогестерон.
Имаш сериозен дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш ( 8-9000IU + 200mcg K2 (MK-7) ) и по-бързо да попълниш дефицита. След 2 месеца прием +20-на дни почивка => контрола.
В12 и ФК трябва да са на горна граница ( 1000mcg + 400mcg,  за 2 месеца прием + 20- на дни почивка на В12 и 4-5 на ФК)... провери нивата на Хомоцистеин, защото, ако са високи, носи риск при бременност.
Включи 300-400мг магнезий.
От мен успех и ще чакаме хубави новини Peace
Пиши, моля, какъв е коментара на лекаря.

# 218

Здравейте! Добре ли е АМХ според вас или е висок? На 32г.  съм.

# 219
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Добре ли е АМХ според вас или е висок? На 32г.  съм.
Здравей!
За годините ти е добре, но тъй като той не е много показателен е желателно да се пуска на 3-ти ден от МЦ, заедно с Инхибин В.... защото АМХ се повишава при СПКЯ/ПКЯ - колко?!, няма как да се предвиди за всеки един, защото само той не е обективен.
Когато се пускат АМХ и Инхибин В, добре е да се пускат и ЛХ, ФСХ и Е2 ( защото те показват и как се развият нещата, за текущия МЦ и дали нещо няма да повлияе на АМХ и Инхибин В, най-общо казано)
Другият вариант е: АМХ + Инхибин В, точно на 3 ден от МЦ + УЗ преглед, също на 3 ден от МЦ.

# 220
Здравейте, днес ми е 29 ден, от три дни имам бледи черти на теста като днес е най-бледа.
Какво значат?
Досега чхг ми е било само 0, а този прогестерон ми изглежда буквално никакъв дори за преди цикъл.
Още имам висока температура.

# 221
Здравейте, утре сутрин ще пътувам до друг град за да пускам хормони - ЛХ, прогестерон и естрадиол. Знам, че трябва да ги пусна на гладно. Мога ли да пия кафе/вода/протеин?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 21:03 от Еми :)

# 222
И аз имам нужда от разчитане на резултатите на хормоните на щитовидната.

# 223
По-добре не пийте нищо друго преди изследването, освен вода.

Здравейте, утре сутрин ще пътувам до друг град за да пускам хормони - ЛХ, прогестерон и естрадиол. Знам, че трябва да ги пусна на гладно. Мога ли да пия кафе/вода/протеин?

# 224
Здравейте, дали може да погледнете тези резултати? Правени са на 3ти ден от цикъла, на 28г. съм. Струва ми се, че са в норма, но все пак бих се радвала на второ мнение. От 6 месеца правим опити за забременяване, но за момента нямаме успех.

Общи условия

Активация на акаунт