Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 36 282
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И аз имам нужда от разчитане на резултатите на хормоните на щитовидната.
Скрит текст:

В12 може да е по-висок, ФК е ниска - трябва да е на горна граница.
Феритинът е нисък - добре е да е около 100... показва, че има дефицит на желязо.
ТСХ е висок, Т3 и Т4 са ниски - показват Хипофункция на ЩЖ... при опити и желание за бебе, ТСХ трябва да е около и под 1.0 Предполагам и това е причината Пролактинът да е малко висок... следи го.
ТАТ и МАТ са добре, няма Хашимото.
Вит. Д е нисък - при опити за зачеване е желателно да е около 60 ng/ml... защото, след зачеване, не е добре да се приемат високи дози, за попълване на дефицит.
Най-общо, нищо притеснително - всичко това лесно се коригира/контролира... и не е пречка за зачеване.
От мен - Успех! Peace

# 226
Денис, благодаря за разчитането.
От няколко дни съм си взела да пия метилираната форма на фолиева киселина. Вит Д + К2, както и В12 спрей пак метилирана формула. Знам, че трябва да взимам такива, защото имам MTFHR мутация.

Имам изследвано и Желязо - 13,8 при норма от 5 до 34. Хемоглобина ми е 142. Трябва ли да пия и желязо в такъв случай ?

По принцип взимам достинекс, защото ми откриха и аденом на хипофизата, затова и пролактина е такъв.
Май ще трябва да попълвам дефицити и евентуално и хормон за щитовидната.
Можете ли да ми препоръчате ендокринолог за София….

# 227
  • София
Здравейте, дали може да погледнете тези резултати? Правени са на 3ти ден от цикъла, на 28г. съм. Струва ми се, че
Скрит текст:
са в норма, но все пак бих се радвала на второ мнение. От 6 месеца правим опити за забременяване, но за момента нямаме успех.
Здравей!
Като цяло са добре.
ФСХ е малко висок за годините ти - следи го.
Тестостеронът също е малко висок (засега, нищо притеснително) - добре е и той да се следи... причина за по-високите нива може да са ИР, по-високи нива на други андрогени - ДХЕА, Андростендион, 17ОН Прогестерон... това като информация, ако скоро няма зачеване къде да се търси проблема.
Провери за дефицити на вит. и минерали и ако има ги попълни... докато чакате чудото да се случи Simple Smile

# 228
Здравейте, дали може да погледнете тези резултати? Правени са на 3ти ден от цикъла, на 28г. съм. Струва ми се, че
Скрит текст:
са в норма, но все пак бих се радвала на второ мнение. От 6 месеца правим опити за забременяване, но за момента нямаме успех.
Здравей!
Като цяло са добре.
Тестостеронът също е малко висок (засега, нищо притеснително) - добре е и той да се следи... причина за по-високите нива може да са ИР, по-високи нива на други андрогени - ДХЕА, Андростендион, 17ОН Прогестерон... това като информация, ако скоро няма зачеване къде да се търси проблема.
Провери за дефицити на вит. и минерали и ако има ги попълни... докато чакате чудото да се случи Simple Smile

Много благодаря за разчитането! От около 8 месеца пия тези добавки и предполагам витамините би трябвало да са в норма. Ще пусна по-нататък и вит. Д, защото знам, че е важен, но дали е възможно да имам дефицити при толкова големи дози ежедневен прием?

https://www.naturemade.com/products/nature-made-prenatal-multi-tablets

# 229
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
Като цяло са добре.

Много благодаря за разчитането!
От около 8 месеца пия тези добавки и предполагам витамините би трябвало да са в норма. Ще пусна по-нататък и вит. Д, защото знам, че е важен, но дали е възможно да имам дефицити при толкова големи дози ежедневен прием?

https://www.naturemade.com/products/nature-made-prenatal-multi-tablets
Ето състава:

Вит. А е форма бета-каротин - ниска доза, почти никаква - не може да попълни дефицит на вит. А
Вит. С - бебешка доза ... ниска, дори като дневна доза, при опити за зачеване
Вит. Д - ниска доза, поддържаща - не може да попълни дефицит
Вит. Е - ниска доза, синтетичен, не е хубава форма
Вит. К е форма К1 - не е хубава, а и за да се усвои трябва да се приемат високи дози... защото е  с ниска бионаличност
В1, В2, В3, В6  - ниски дози, почти нищо - не са метилирани
ФК е висока доза 800мкг
В12 - ниска доза, не е метилиран
Биотин и В5 - ниски дози, почти нищо
Калций - долу-горе
Желязо - не е хубава форма, но дозата е добра
Йод е добра доза
Магнезий и Цинк - ниски дози и формите не са хубави

# 230
Здравейте! Жена на 42 год.съм от няколко месеца цикъла ми спря да идва изобщо. Моля за разчитане на резултатите има ли нещо за което трябва да се притеснявам? Благодаря предварително!

# 231
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравейте!
Тези стойности на щитовидния панел добре ли са?
Виждам, че всичко е в норма, но все пак не съм сигурна...
Целя забременяване.
Благодаря!
Скрит текст:

# 232
Здравей, Денис ще помоля за коментар на изследванията ми. Пускани са на 3-ти ден от началото на цикъла. Този месец ми беше малко странно започването, тъй като 3 дена преди цикъла ми зацапваше по някоя друга капка леко розово.

# 233
  • София
Здравейте! Жена на 42 год.съм от няколко месеца цикъла ми спря да идва изобщо. Моля за разчитане на
Скрит текст:
резултатите има ли нещо за което трябва да се притеснявам? Благодаря предварително!
Здравей!
ФСХ и ЛХ са високи, показват пременопауза и дори край на пременопауза. Тези два хормона се тълкуват по-точно с Е2.
В12 трябва да е на горна граница, Вит. Д около 50-60 ng/ml... трябва да се приемат.
ТСХ е много висок и показва Хипофункция на ЩЖ, ТАТ и МАТ са високи - лекар трябва да прецени дали е Хашимото... трябва да си на терапия, според мен, защото тя повлиява добре и Хашимотото.
Инсулинът е много висок - показва ИР - трябва режим на хранене, спорт, добавки, медикамент...
Коригирай отклоненията и дано това да повлияе положително и МЦ?!

Здравейте!
Целя забременяване.
Благодаря!
Скрит текст:
Здравей!
Добре са, но показват тенденция към Хипофункция на ЩЖ... просто го имай предвид, след зачеване.
От мен - Успех! Peace

Здравей, Денис ще помоля за коментар
Скрит текст:
на изследванията ми. Пускани са на 3-ти ден от началото на цикъла. Този месец ми беше малко странно започването, тъй като 3 дена преди цикъла ми зацапваше по някоя друга капка леко розово.
Здравей!
Е2 и ФСХ са високи - може да има киста, ЗФ... добре е да те видят на УЗ.
Ще чакам да споделиш какво се случва, моля.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 15:28 от denis©

# 234
Ще си запиша час. Бях се поуспокоила, че ми протече нормална, но с тези изследвания се пастреснах отново.

Здравейте! Жена на 42 год.съм от няколко месеца цикъла ми спря да идва изобщо. Моля за разчитане на
Скрит текст:
резултатите има ли нещо за което трябва да се притеснявам? Благодаря предварително!
Здравей!
ФСХ и ЛХ са високи, показват пременопауза и дори край на пременопауза. Тези два хормона се тълкуват по-точно с Е2.
В12 трябва да е на горна граница, Вит. Д около 50-60 ng/ml... трябва да се приемат.
ТСХ е много висок и показва Хипофункция на ЩЖ, ТАТ и МАТ са високи - лекар трябва да прецени дали е Хашимото... трябва да си на терапия, според мен, защото тя повлиява добре и Хашимотото.
Инсулинът е много висок - показва ИР - трябва режим на хранене, спорт, добавки, медикамент...
Коригирай отклоненията и дано това да повлияе положително и МЦ?!

Здравейте!
Целя забременяване.
Благодаря!
Скрит текст:
Здравей!
Добре са, но показват тенденция към Хипофункция на ЩЖ... просто го имай предвид, след зачеване.
От мен - Успех! Peace

Скрит текст:
на изследванията ми. Пускани са на 3-ти ден от началото на цикъла. Този месец ми беше малко странно започването, тъй като 3 дена преди цикъла ми зацапваше по някоя друга капка леко розово.
Здравей!

# 235
Денис,  при мъжете, а може би и при жените , кой тестостерон се изследва свободния или и двата? Кой е по -важен и за какво

# 236
Здравей, отидох на преглед днес и доктора ми каза, че имам образували се кисти и да пия пикозитол. За естрадиола не било проблем, че е малко по-висок, даже било добре. Ще си пусна и на другия цикъл на 3-ти и ще видя как ще съм. До сега са били нормални ФСХ и ЛХ

Скрит текст:
Здравей!
[/quote]

# 237

Здравейте направих си тези изследвания за щитовидната и хормоните бихте ли ми казали дали всичко е високо

# 238
Здравейте, момичета. Моля за съдействие:
TSH Ultra -  3.28 µIU/mL
FT4 - 0.96 ng/dl
ANTI TG Ab 2 - 0.2 IU/ml
ANTI TPO Ab - 28.3 U/ml

Vit d - <10.5 nmol/L

Вит Д ми се струва много под нормата. Какво бихте казали?

edit: Жена на 23г.

# 239
Здравей, Денис! Може ли коментар на тези изследвания и насоки. На 37г. и целта е забременяване. До колкото знам TSH трябва да е под 2. Трябва ли ми консултация с ендокринолог? Нужни ли са още изследвания на щитовидната жлеза TAT и МАТ? Планирам да пусна и полови хормони на 3 ден от цикъла. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт