Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 36 328
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Много Благодаря! Ще споделя резултата след 14 дена. Да попитам, при условие, че утре на 1-ви април ще ми е овулацията на 8-ми или 9-ти април мога да пусна прогестерон?

# 286
  • София
Много Благодаря! Ще споделя резултата след 14 дена. Да попитам, при условие, че утре на 1-ви април ще ми е овулацията на 8-ми или 9-ти април мога да пусна прогестерон?
На 7-ми ден след О.... и ако остане висок и след това - това също е добър показател за бременност.
Ако на 7-ми ден е нисък ( но показва, че е имало О.) , може да се назначи прогестин, по преценка на лекаря.
ЧХГ - след 11-ти ден след О., най-рано.

# 287
Здравей, Денис,

Моля те за коментар на изследванията.
Трети ден от цикъла.
Дали показват Хашимото и ПКЯ?

# 288
  • София
Здравей, Денис,
Скрит текст:
Трети ден от цикъла.

Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ  и ТАТ са малко високи, но може и да не е Хашимото, така че не бързай да се притесняваш. Трябва да те видят на УЗ. Ако скоро си била болна - може това да е причина за по-високите нива на антителата.
ЛХ е висок и показва ПКЯ... предполагам са направено на 3 ден от МЦ?
Имаш ИР и  от там, предполагам, са по-високи нивата на Андростендион и 17ОН Прогестерон  ... и от там и Е2 се повишава и това е причина за ПКЯ (СПКЯ). Кортизолът също е висок, може причината да е в по-високия Пролактин?! - по-добре лекар да прецени.
Вит. Д е нисък - трябва да го приемаш... ще повлияе добре неразположенията, които произтичат от тези отклонения.
Трябва ти добър ендокринолог.

# 289
Цитат на: denis© link=topic=1701001.msg49549394#m
Здравей, Денис,
[spoiler
Трети ден от цикъла.

[/spoiler]
Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ  и ТАТ са малко високи, но може и да не е Хашимото, така че не бързай да се притесняваш. Трябва да те видят на УЗ. Ако скоро си била болна - може това да е причина за по-високите нива на антителата.
ЛХ е висок и показва ПКЯ... предполагам са направено на 3 ден от МЦ?
Имаш ИР и  от там, предполагам, са по-високи нивата на Андростендион и 17ОН Прогестерон  ... и от там и Е2 се повишава и това е причина за ПКЯ (СПКЯ). Кортизолът също е висок, може причината да е в по-високия Пролактин?! - по-добре лекар да прецени.
Вит. Д е нисък - трябва да го приемаш... ще повлияе добре неразположенията, които произтичат от тези отклонения.
Трябва ти добър ендокринолог.
[/quote]
Много ти благодаря!
Да, на трети ден са правени.
По принцип скоро преди това бях с някаква настинка.
На 26 съм и направих изследванията заради акне, което ме нападна от половин година.

# 290
Може ли коментар? Изследванията са направени на 5 ден след овулация?
Не съм бременна ,просто профилактично са пуснати
Предварително благодаря

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 22:25 от Бебе2

# 291
Здравей denis!
Можеш ли да коментираш тези изследвания на щитовидна жлеза. На 40 г. съм.

# 292
  • София
Скрит текст:
Предварително благодаря

Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след О., респ., в случая, не е много сигурно дали е имало О., 50:50.
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ, няма Хашимото.  Желателно е да се направи консултация с Ендокринолог.
Сериозен дефицит на вит. Д - трябва да се приема.

Здравей denis!
Можеш ли да коментираш тези изследвания на щитовидна жлеза. На 40 г. съм.
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ. Антителата са добре, не показват Хашимото.

# 293
Скрит текст:
Предварително благодаря

Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след О., респ., в случая, не е много сигурно дали е имало О., 50:50.
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ, няма Хашимото.  Желателно е да се направи консултация с Ендокринолог.
Сериозен дефицит на вит. Д - трябва да се приема.

Благодаря много!
Ще се консултирам с ендокринолог!
За витамин д някакъв съвет от теб?

# 294
  • София
Бебе2
За вит. Д  - трябва да се приема, поне 7-8000IU/дн. + 180-200мкг К2(МК-7).
Включи Магнезий, провери т.н. Железен панел... Цинк, Мед, Селен, В12, ФК...

# 295
Здравей, Денис ще помоля за коментар на резултата. Изследвах на 7-ми ден след овулация. Цикъла ми е между 24-25 дена. На 22-ри март ми дойде и ми свърши на 27-ми. Направих инсеминация на 1.04 без стимулация и ми казаха, че до някой друг час ще съм в овулация. Бях си пуснала ЛХ, естрадиол и прогестерон ден преди овулцаиято и инсеминацията и пак исках мнението ти - каза, че са добре резултатите.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 21:32 от Ivito90

# 296
Здравей, Денис,
Втори цикъл след аборт в 14 г.с. пуснах изследвания на хормони, които са много различни от изследванията преди година. Тогава всички стойности бяха минимум с две единици отгоре( LH=10.2, FSH=7, AMH=6.6, InhibinB=250) и индикираха СПКЯ, както и прегледа на УЗ и бройката фоликули. Сега тепърва ще съм на уз, но ти какво мислиш за тези резултати? Възможно ли е бременността/аборта да е повлиял на стойностите? Или е някаква флуктуация на хормоните? На втори ден от цикъла са направени.
Благодаря предварително ❤️!

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 17:15 от kattes

# 297
  • София
Здравей, Денис ще помоля за коментар на резултата. Изследвах на 7-ми ден след овулация. Цикъла ми е между 24-
Скрит текст:
25 дена. На 22-ри март ми дойде и ми свърши на 27-ми. Направих инсеминация на 1.04 без стимулация и ми казаха, че съм в овулация. Бях си пуснала ЛХ, естрадиол и прогестерон ден преди овулцаиято и инсеминацията и пак исках мнението ти - каза, че са добре резултатите.

Здравей!
Прогестеронът е малко нисък, но показва че е имало О. ... много вероятно, това да не  7-ми ден след О., а напр. 5-6 ден (и тогава е нормално прогестеронът да е по-нисък)
Може да го повториш, след 1-2 дни, ако искаш.

Здравей, Денис,
Втори цикъл след аборт в 14 г.с. пуснах изследвания на хормони, които са много различни от изследванията преди
Скрит текст:
година. Тогава всички стойности бяха минимум с две единици отгоре( LH=10.2, FSH=7, AMH=6.6, InhibinB=250) и индикираха СПКЯ, както и прегледа на УЗ и бройката фоликули. Сега тепърва ще съм на уз, но ти какво мислиш за тези резултати? Възможно ли е бременността/аборта да е повлиял на стойностите? Или е някаква флуктуация на хормоните? На втори ден от цикъла са направени.
Благодаря предварително ❤️!
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ, но като стойности, всичките са добре. Да, бременността повлиява положително СПКЯ/ПКЯ... защото при нея, има по-високи нива на Прогестерона, а той балансира (потиска) по-високите нива на андрогените.

# 298
Много Благодаря.  Kissing Heart  Ще пусна вдругиден отново и ще видя и тогава какви са резултатите.

# 299
  • София
Здравейте и от мен,
Здравей denis©,

на 40+г съм, с ИР, съответно с проблеми в теглото. След доста тежко боледуване от грип, МЦ се наруши и АГ-то ми пусна хормони.
Ехографията не показа изменения по половата система (вкл. цитонамазка), но резултатите на 17-ОН и DHEA ме притесниха. Не знам и дали това, че бях на инхалации с пулмикорт, е повлияло на резултата.

3-ти ден на МЦ:
Скрит текст:

24ти ден:
Скрит текст:

През септември бях на ехография на вътрешни органи и казаха, че бъбреци, надбъбречна жлеза -ок. А чета някакви ужасии в нет-а и съм доста притеснена. Резултатите ще мога да коментирам с док другата седмица. Търся мнение на момичета, които да ми кажат, дали резултатите са ми доста притеснителни. Pensive

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 16:05 от missence

Общи условия

Активация на акаунт