Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 34 671
  • 707
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, може ли мнение за резултати(просто пуснах профилактични, от 4 месеца пия Ясмин ако е от значение).  Забелязах, че тсх е малко висок, навсякъде пише да е около 2, 2-5. Не планирам бременност.Как мога да го сваля с добавки ли или имам нужда от хормон? Благодаря много на отзовалите се.

# 691
За мен това, което се случва в българските лаборатории относно изследването с обременяване е подсъдно.  Вече писах, че благодарение на това разхождане по време на изследването, изследването ми се компрометира, а диагнозата ми се забави с 8 години, през които аз си мислех, че се храня здравословно... Платих висока цена, за своята неинформираност.
Но не това е най-страшното. При изследването, ако човек наистина има проблем с баланса на кръвната захар, напълно реално е да изпадне в Хипогликемия, да припадне и да загуби съзнание. Това може да се случи на улицата, докато пресича или вкъщи докато е сам и няма кой да му помогне. Една жена ми разказа как известно време след изпиването на глюкозата е припаднала и в лабораторията се й слагали захар в устата за да се свести. А ако беше сама вкъщи или шофираше?

# 692
  • София
Здравейте, може ли мнение за резултати
Скрит текст:
(просто пуснах профилактични, от 4 месеца пия Ясмин ако е от значение).  Забелязах, че тсх е малко висок, навсякъде пише да е около 2, 2-5. Не планирам бременност.Как мога да го сваля с добавки ли или имам нужда от хормон? Благодаря много на отзовалите се.
Здравей!
Да, ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ, ...но не е и много обективен, при прием на ОК, т.е. реално може да си с нормална функция, но хормоналния препарат да я потиска и да си в Хипофункция, докато приемаш ОК.
Дали имаш нужда от корекция?! - всеки си преценява. Ако имаш неприятни странични симптоми  - тахикардия ( аз напр. при такива стойности имам), тремор, безпокойство, напрежение, проблем с мисълта, съня, метаболизма, висок холестерол, по-суха кожа и кожа, косопад ... и т.н. е по-добре да си на терапия... добавки не помагат.
Консултирай се с лекар (Ендокринолог)

# 693
Благодаря за мнението denis, сега проверих преди Ясмин е бил 1.79 тсх. Казваш, че е възможно покачването му от противозачатъчните ли? Нямам такива симптоми и нямам проблем с кг.

# 694
  • София
Благодаря за мнението denis, сега проверих преди Ясмин е бил 1.79 тсх. Казваш, че е възможно покачването му от противозачатъчните ли? Нямам такива симптоми и нямам проблем с кг.
ТСХ е бил добре, но е важен и Т4 - трябва да е в горните 25% на рефер. граници. Ако той е бил по-нисък - просто си следи хормоните, след прекратяване приема на ОК.
Контрола ТСХ, Т3 и Т4 е по-добре да се направи, 2-3 месеца, след прекратяване приема на ОК... за да са максимално обективни.

# 695
Здравейте! Скоро ми предстои вторичен преглед, но знаете как е- мислене, притеснение..
Преди седмица бях на преглед при АГ, тъй като с мъжа ми правим опити за второ дете от няколко месеца. През март имах биохимипна бременност. Той ми каза, че имам много малки фоликули, които само "запушват" яйчника. Стимулирани са яйчниците, но били всички малки без да растат и  ми назначи изследвания на хормони, ще пусна резултатите тук, виждам, че има много запознати жени и ще съм благодарна, ако някой може да ми каже има ли нещо притеснително. На 28г. съм и изследванията са правени на 3ти ден от цикъла.

# 696
  • София
Здравейте! Скоро ми предстои вторичен преглед, но знаете как е- мислене, притеснение..
Скрит текст:
Преди седмица бях на преглед при АГ, тъй като с мъжа ми правим опити за второ дете от няколко месеца. През март имах биохимипна бременност. Той ми каза, че имам много малки фоликули, които само "запушват" яйчника. Стимулирани са яйчниците, но били всички малки без да растат и  ми назначи изследвания на хормони, ще пусна резултатите тук, виждам, че има много запознати жени и ще съм благодарна, ако някой може да ми каже има ли нещо притеснително. На 28г. съм и изследванията са правени на 3ти ден от цикъла.
Здравей!
Хормоните са добре, не показват проблем с МЦ и О., вкл. и за текущия МЦ.

# 697
Скрит текст:
Здравей!
Хормоните са добре, не показват проблем с МЦ и О., вкл. и за текущия МЦ.

Много благодаря за бързия отговор, вероятно проблема (ако изобщо има такъв) се корени другаде.

# 698
Здравейте! Възможно ли е мнение за тези изследвания?

# 699
  • София
Здравейте! Възможно ли е мнение за тези изследвания?[
Скрит текст:
img width=600 height=181]//cdn.bg-mamma.com/OAUj/YFK6E.jpg[/img]
Здравей!
Изследванията показват високи нива на андрогените - трябва да се направи консултация с Ендокринолог.

# 700
Здравейте! Възможно ли е мнение за тези изследвания?[
Скрит текст:
img width=600 height=181]//cdn.bg-mamma.com/OAUj/YFK6E.jpg[/img]
Здравей!
Изследванията показват високи нива на андрогените - трябва да се направи консултация с Ендокринолог.
Благодаря за бързият отговор! Технически направих консултация (ендокринолог ме изпрати да правя тези изследвания) като ми беше казано, че може да бъда прехвърлена към ендокринолог, който се занимава специфично с надбъбречната жлеза, но нямало смисъл да ходя, защото той така или иначе никакво лечение нямало да ми предложи.😓

# 701
  • Melmak
СПКЯ ли е диагнозата? Пускахте ли изследвания за инсулинова резистентност? С наднормено тегло ли сте? Като човек с поликистоза, поставена диагноза на 20 годишна възраст (сега съм на 32), имам известен опит с ендокринолози и АГ. Ако искате ми пишете на лично да не спамя темата.

# 702
СПКЯ ли е диагнозата? Пускахте ли изследвания за инсулинова резистентност? С наднормено тегло ли сте? Като човек с поликистоза, поставена диагноза на 20 годишна възраст (сега съм на 32), имам известен опит с ендокринолози и АГ. Ако искате ми пишете на лично да не спамя темата.
Да, благодаря. Писах ви.

# 703
Здравейте! Направих консултация с ендокринолог, тъй като не се чувствам добре от края на лятото - изпитвам силна умора, напрежение в главата, замаяност, нервност и раздразнение, косопад и от време на време болки в ставите. Появиха се и неразположения по време на цикъл. На 32 години съм. След направени изследвания(ще ги прикача) и консултацията с ендокринолог, се установи ниско вит Д и АМХ, както и понижен DHEA-S. Щитовидните хормони каза, че са в норма. Изписа ми
единствено вит. Д спрей по 1 впръскване на ден за 3-4 месеца. От около месец го използвам, но все си мисля, че дозата е ниска... На опаковката пише препоръчотелна доза 3 х 1 впръвскване на ден. Дали мога да увелича малко дозата? И възможно ли е всичките неразположения да са само от ниския витамин? Забелязвам, че при повече стрес и физическо натоварване симптомите се обострят повече..

# 704
  • Бургас
Колко единици витамин Д има в едно впръскване? Имате голям дефицит и най-вероятно е малка тази доза.

Общи условия

Активация на акаунт