Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 23 180
  • 764
  •   1
Отговори
# 360
За много години, момичета! Да ни е много здрава, успешна и богата новата 🎄💫🤗 Отдавна не съм писала, но доста екшън ми се насъбра, и двете ми момичета бяха болни, каката имаше рожден ден, после празници, турне по родата 😊 Ангелова, поздравления за новата работа! И аз от утре съм на нова работа, след 18 и половина години на старата 😵‍💫 Много се вълнувам, ентусиазмът ми е до небето, за пръв път от много години тръгвам с нагласа да уча всеки ден, да се доказвам и да покажа максимума си. Отново ме чака изкачване по йерархичната стълбичка, започвам на по-ниско ниво от досегашното, но пък ще имам предизвикателство, а на мен това ми дава искра 😊 От друга страна се тревожа за честите боледувания на Любовчето и как ще се оправяме. Имам осигурена детегледачка за вторниците и средите, но продължаваме да търсим за другите дни. Докато намерим мъжът ми ще покрива в началото, ако трябва ще ходи на работа след като аз се прибера. Голяма въртележка ще е до лятото, после поне голямата ще стане 5ти клас и ще се прибира от училище сама, надявам се и Любов да посвикне вече с градината. И аз съм с 0 точки от лоялната програма 🤷‍♀️

# 361
  • Варна
Венче, успех! Звучи вълнуващо след толкова години да смениш работата. И аз нямам търпение утре Габи да е на ясла/детска (аз я наричам детска вкъщи де).. иначе 4 дни ни нямаше и сега 3 дни е като лепка за мен, а като се върнахме гледаше "настрани" сърдита

# 362
  • Бургас / Славейков
За много години момичета.Да сте живи и здрави.Дори не разбрах за тази програма.Само успях да ви изчета и дори сега чак се включвам.Починахме по празниците.Митко от утре е на ясла , трябваше да ходи на 2,3но майка дойде и го гледа.Определено след две седмици почивка не иска да ходи на ясла.Прекарахме добре празниците.Имахме и Дядо Коледа ,който и раздаде много подаръци .Митко бе впечатлен дори го целуна ,тъй като не му пя песничка.За градина ще кандидатства април е при нас ,нищо че е в същата ясла.Мога да реша са го местя и затова имаме прави на избор пак да кандидатстваме.С работа и в къщи добре се съчетаваме с ММ.Помагами много.Вече нямам колежка от този месец ,че излезе в болничен и после ще ражда.Сама съм ,на друга позиция.Справям се ,не ми е нещо което не съм работила.и аз отдавна работя май 2008за малко се махнах от тази фирма и после пак се върнах та до сега.Хею ми се иска нещо друго ,хем си казвам нека да поотрасне Митко поне се познаваме и за болнични няма да ми откажат.Макар че гледам да не взимам много много.

# 363
Успех в новите начинания ,момичета!
И ние днес бяхме на Унг да вземе секрет заради кашлицата, която се проявява при физическа дейност.
Иначе откакто почнах работа постоянно ми се спи и съм адски уморена в края на деня, а като цяло не ми е уморителна работата.Изобщо не се чувствам себе си физически.Вкъщи се справям само с основните неща , изоставам с епилации, боя и тем подобните му женски неща също, но какво да се прави.

# 364
  • Велико Търново
Орехче, да не би да е нещо като астма, щом само при физическа дейност кашля.

Аз днес започнах едно 14 дневно предизвикателство с тренировки, и много се надявам да устискам до край. То точно сега не се чувствам окей, но няма да се отказвам.

# 365
Орехче, да не би да е нещо като астма, щом само при физическа дейност кашля.

Аз днес започнах едно 14 дневно предизвикателство с тренировки, и много се надявам да устискам до край. То точно сега не се чувствам окей, но няма да се отказвам.
Водих я на пулмолог като по - малка.Заключението беше , че на този етап дробовете са и добре , няма астма.
Оттам ходихме на алерголог - и там заключението беше, че не е алергия.
Сега унг - то каза,  че най - вероятно се касае за някаква вътреболнична инфекция и секрет от носа като се стича назад предизвиква кашлицата.Честно казано и това не ми се вярва да е ,защото щеше да кашля и като спи например.А тя кашля само , когато доста потича/скача.
Все пак искам и този вариант да изключа и по - натам вероятно пак ще посетим пулмолог.
Успех с предизвикателството! Аз си бях намерила дружка за фитнес ,но постоянно нещо излиза и неможем да се стиковаме, а и хич нямам сили за нищо.

# 366
Ходихме да кандидатстваме в една детска, март ще се разбере дали сме се класирали,но дали ще е проблем ако кандидатствам и в още една за всеки случай ако в тази не го приемат ?

# 367
  • Пловдив
Ради, не мисля, че е проблем да кандидатствате и във втора градина. В Пловдив в електронната система, имаме право на 5 избора. Защо при теб да е различно?

След преглед при УНГ, се установи леко подута трета сливица на Йони. Било нормално предвид възрастта и ходенето на ясла. Изписа една торба хомеопатия, която започваме и се надявам да има резултат след време.

Фитнес - браво на активните! Нямам време и признавам, мързи ме. От баницата ми се падна "Мързел" и "Здраве", така че мъжа ми ще има мързелива, но здрава жена! 😄

# 368
На Яна и изписаха имунотрофина, действала много добре на третата сливица.

Аз влизам да помрънкам... Пак са с вирус, сополи, червено гърло, повръщане от сополи. ЦРП 13
Пусках изследвания, излезе че и двамата са с ниско желязо и ТЖСК... Сами пие желязо от 3 месеца и половина и не му е влезнало в норма , за Яна въобще не мислех че може да е с ниско желязо, но ето....

# 369
  • Велико Търново
Лизи, колко им е ниско желязото?

Беше ли им спряла онази дълга хрема? Къде пак хванаха вирус 😔 Бързо да се оправят !

# 370
Лизи не бяха ли почнали да се ххранят ?

# 371
Яна яде , кюфтета и мусака почти всеки ден, но жълтък много рядко.  И е 15кг , въобще не мислех ,че ще има дефицит , като кг са и толкова. Това е нейното, резерв на желязо няма.

Сами месо не яде , но жълтък почти всеки ден .  Живее на млечни  ,тесто , крем супа . Това е неговото. При положение ,че е пил 3 месеца желязо и като го почна само ТЖСК не беше в норма.

Дългата хрема изкараха Сами два месеца , Яна 3 месеца . От месец и двамата бяха здрави. Толкова успях да ги задържа.
Сами тая нощ се сцепи да повръща, не знам от изопринозина ли беше или от кашлици и сополи. Направо като се напъваше да повръща си раздираше гърлото от напъните, супер звучно, хвърчеше повръщано и през носа. Вчера ги преслушаха ,гърдите са чисти.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 09:46 от Lizi:) :)

# 372
Тжск не си спомням колко беше ,обаче желязото си спомням,че на Вики му беше 7,04 . На Яна наистина е ниско ,но много странно щом си се храни от къде тоя недостиг 🤷‍♀️

# 373
Единственото , което предполагам за Яна е , че не се храни правилно и от там идва ниското желязо. На желязото му трябва витамин ц , за да се усвоява, тя плодове не яде и няма от къде да го вземе, жълтък също не яде.  Храните , които яде с месо , са с кайма, месо чисто не яде, само храна с кайма. Знам ли и аз вече.

# 374
Лизи , не помня , вие взимали ли сте им секрети от носа и гърлото за бактерия някаква , тези постоянни сополи все трябва да имат някаква причина.

Общи условия

Активация на акаунт