Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 23 181
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
Как сте , момичета? Пристигнаха ли ви поръчките от бг мама лоялност? Днес и аз видях, че имам 50лв и си поръчах нещо , но съм леко скептична 😀 иначе при нас нищо ново.Малката два дена ходи на "ясла" с четвърта група , защото няма деца и там я разпределят.Добри отзиви ни връщат,казват , че е готова за първа група ,явно само мен не ме слуша , хаха .
Аз имах 100 лв и всичко което поръчах пристигна отдавна. Браво на Ади☺

# 346
Е , супер , значи ще се зарадвам с една нова чанта 😀 тази година ще сме по - активни , щом има подаръци

# 347
Да ,и моите отдавна пристигнаха . Аз започнах да мисля за детската градита и да разпитвам къде е най-добре в града . В понеделник ще ходя да гледам една и да говоря с директорката. Знам,че март месец се подават документи и не искам да изпускаме срока . Обаче много се притеснявам, нищо че ще тръгне чак в края на лятото. Не знам как ще се адаптира и дали изобщо ще се ,дали ще се храни ,дали ще си играе ,дали ще си намери приятелче,дали няма да го бият децата и всякакви такива ми се въртят в главата . Много е слаб чак ми става жал като го гледам . Не се храни ,единия кътник проби ,но втория още го мъчи, а и това че е болен вече 2 седмици допринася много. На инхалации е и дано мине вече. Теглиха го вчера в кабинета 12,400 ,обаче с обувките и дрехите,та около 12 кг да е . Коремчето му е плоско 😔

# 348
Как сте , момичета? Пристигнаха ли ви поръчките от бг мама лоялност? Днес и аз видях, че имам 50лв и си поръчах нещо , но съм леко скептична 😀 иначе при нас нищо ново.Малката два дена ходи на "ясла" с четвърта група , защото няма деца и там я разпределят.Добри отзиви ни връщат,казват , че е готова за първа група ,явно само мен не ме слуша , хаха .
Аз нищо не съм поръчвала. Направих грешката да оставя всичките деца вкъщи. При нас яслената група не я смесват с градинските дори и едно дете да е. На 30.12 са били 3 деца, като двете са близнаци. Обаче ми напомни за случай когато баткото беше 3гр в яслена група имаше карантина и едно дете, което се връща на ясла, но не е контактно го вкараха в нашата група. Едната госпожа едната вечер разказва: 'Слагам аз памперс, ама аз много отдавна не съм слагала, а по времето на моите деца те бяха и много скъпи и почти не съм ползвала. Застават моя син и още едно дете до нея и започват да и дават съвети, че не се сменял така памперс". Другото дете има братче на възрастта на нашата кака, даже са в една група сега. Че госпожата се смя, че ако била дала на тях двамата сигурно щели да се справят по лесно и по добре. Доста се смяхме с другата майка.

# 349
  • Пловдив
Използвах  ваучера за лоялност и ще гледам да съм по-активна, за по-хубав подарък следващия път 😄
Йони започва ясла на 06/01/2025. Здрава като пушка е, очаквам към 10/01 първите сополи (ако няма, ще е една хубава изненада).
Глася се да кандидатстваме за градина отсега (държа да бъде в същата, в която в момента малката ходи на ясла), но нещо не ми позволява системата, та ще поразпитвам какво мога да направя в случая. За съжаление, не ги прехвърлят направо в 1-а група, а трябва през "великата" система да минат.. пу... пак тревоги ще има.

# 350
Кате , яслата не е ли към детската градина, много неприятно , че пак ще кандидатствате.
Иначе Ади първия път на 27ми бяха тя,още едно момиче и две близначки.Сутринта близначката вдигнала темп и пратили моята и другото в първа група.Оттам на обяд ми звъннаха , че Ади е с темп - взехме я , но нямаше температура и остана здрава пу пу, явно искаха да се оттърват от тях.После на втори и трети януари нямаше нито едно дете в яслата и честно казано се радвам ,че са я пратили с големите четвърта група, отколкото да беше стояла сама цял ден
Болибон , те днешните деца са гении , не се очудвам да бяха се справили по - добре , хаха .
Ради , наистина това с боледуванията ще е тегаво , но в крайна сметка притръпваш.А за яденето и спането е въпрос на време да се адаптира,не го мисли толкова.Ади нали си е капризна и все още има дни , в които ми я връщат яла само хляб - еми не се шашкам - храня я вкъщи като се прибере и това е.Тя и тя е толкова - има няма 12 кг , а е висока почти метър вече.

# 351
И аз ще кандидатствам отново за ДГ въпреки, че яслата е към градината. Обаче във Варна ако е в яслата към ДГ имам 10т допълнително когато кандидатствам за градина. Това автоматично ми гарантира, че детето ще продължи в същата градина. Лично на мен тези точки по никакъв начин тези точки не са ми важни, защото имам достатъчно предимства да я приемат където и да е, но с каката не беше така.
Аз моята все си мислех, че е дребосък като в сравнявам с баткото и каката на тази възраст, но сега като я гледам в яслата с деца все около нейната възраст откривам, че не е дребна. Абе дребна си е ама не толкова колкото си мислех. Баткото и каката все стърчаха над другите. Той и сега е така, мисля, че мина 150см като гледам докъде ми е, а е на 9г, след 4м ще направи 10г. Каката и тя е високичка, има в 1кл по дребни от нея като го вземаме от училище ги виждам.

# 352
При нас също не ги прехвърлят и трябва пак да кандидатстваме през системата. Доста тъпо,но няма друг вариант. Въпроса е,че въобще не съм запозната има ли срок за записване,кога,що. Тези дни ще разпитам

# 353
  • Пловдив
Да, яслата е към градината. И при нас също има допълнителни точки, ако детето е било в яслата на същото ОДЗ.
Йони е 12,3 кг.. към 90-91 см висока. Но тя от доста време насам си е 12 кг. Закотвила ги е 😄
Днес се сдобих със час на УНГ за утре, който по принцип има свободни чак за май-юни. Та, здрава ще е на прегледа, но поне да даде насоки как да се лекуваме. Още повече, че към 10-и вероятно ще се появи и сопол..

# 354
  • Велико Търново
Ние тепърва ще я записване сега за пролетта, ще трябва да питам дали паралелно ще трябва да я запиша и за есента, макар че тя ще бъде в същата група мисля, защото ще я записване направо на градина.

Вики от доста време си седи 11 кг, последно като я мерих към двете годинки беше 86 см.

Ние всички сме сополиви, на Вики е някаква задна хрема, а на Мишо направо си се стича.

Аз чак сега успях да се свържа с тази лоялна програма и то защото се свързах да питам как 😃

# 355
И нашата ясла е към градината и има бонус точки,та ще разпитвам тези дни. Аз не съм я теглила и мерила Плами скоро,но и не го правя като цяло🤷♀Имам позната само мери и тегли детето. Само му взема добавки или го тъпче с храна. Гледа състава да е калорично,с протеини,абе луда работа.Не знам каква е тази мания да тъпчат децата,като си мислят,че едрото или дебело дете е здраве,но всеки си решава. Плами и тя не качва към 14.400кг ,95 см бе последно. За третия рожден ден ЛЛ ще каже с точност колко е🤣🤣Предимно купувам 98 размер,та мисля лятото ще е с него.
Момичетата които почнахте работата, как сте? Адаптирахте ли се с работа,домакинство и прочие? Моя мъж много ми помага,но въпреки,че работя четири дни в седмицата все не ми стига времето😂🥲

# 356
  • Пловдив
Не мога напълно да включа на работен режим, защото, както съм споменавала, 1 седмица работя, 2 седмици съм у дома с Йони. А за да мога да имам някакви претенции към работата,  повечко присъствие  ми е нужно. Но шефа ми е разбран и с болничните нямам проблем.
В неделя гледам да сготвя две манджи да имаме през седмицата (в която съм на работа). Мисля, че се справяме криво ляво засега..

# 357
Милото, защо чак на третия рожден ден ще ходите на консултация. След навършване на 3г консултациите са на 6м, т.е февруари месец. Нашата поне е февруари. Веднъж годишно стават след като навършат 7г.

# 358
Милото, защо чак на третия рожден ден ще ходите на консултация. След навършване на 3г консултациите са на 6м, т.е февруари месец. Нашата поне е февруари. Веднъж годишно стават след като навършат 7г.
Вярно бях забравила. Нашата е началото на февруари🤣Много съм заблудена.
Аз болнични не съм вземала до сега,понеже гледаме да се напаснем с мъжа ми в различни смени. Не че Пламена не боледува и тя си се разболява,та трудно ни е с работата,но няма как да си позволя да я гледам в нас. Чисто финансово няма да ни е Ок с една заплата. С тези цени,които всеки ден се покачват няма как да гледаме две деца с една заплата. Не живеем в разкош,но и не се лишаваме. Иначе аз готвя в петък по няколко неща,че в събота съм 15 часова смяна и в неделя ми се иска да си почивам или поне да не се занимавам с манджи. Наблягам на пране и гладене. От понеделник до сряда бутам,като след обяд като се прибера си върша домакинството. Това пране ме мори. В четвъртък,петък и неделя почивам и му се отдавам🤣🤣Болибон не знам ти с три деца как се справяш с прането🤣Ние сме четирима и всеки ден имам поне по две перални,а гладенето няма да коментирам🥲🥴🤣

# 359
Май само аз нямам точки от тази лоялна програма 😃 а си мислех, че съм активна във форума 😃 но влизам само в нашата тема и напоследък рядко ми остава време, вероятно има значение.
Ние сме ваканция с Ави от 19.12, изкарахме едни хубави (но и изморителни) празници. Тя казва, че повече няма да ходи на ясла, вече била ходила 😃 от утре е на линия, а аз започвам нова работа. Доста съм притеснена, след 7 години на старата, но беше време за промяна. Днес запазих едно море за лятото, да си успокоя нервите 😃
Иначе откакто приключи майчинството бързо влязох в ритъм, вероятно защото Ава ходи редовно на ясла. Едно от многото предимства на работата от вкъщи е, че винаги мога да стана и да пусна пералня/сушилня.
На градина ще я заспиваме сега януари, тя е срещу нас и няма да има проблем с приема. В нашия град има една-две много желани градини с по-тегав прием, но там в група са по 30+ деца и изобщо не са ми опция.
Моето дете продължава да е ящно и голямо 😃 върви си висока и има коремче като на дядо Коледа 😃 но като гледам снимки като бебе какво сумистче е била сега просто изглежда по-голяма, вече в детските кътове дори не ме питат дали е на 3 😃

Общи условия

Активация на акаунт