Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 293
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм давала на баткото Марсианци преди години и не останах особено доволна. При нас мъжът ми онази сутрин,като водил Плами на ясла чул едното момченце да кашля. След обяд като я вземах същото дето го вземаше майка му и беше с ужасна суха кашлица. Нито госпожите са го върнали,нито майка му са се усети. Просто съм на ръба да вдигна скандал. Не искам излишни разправии,но няма как цял ден никой от персонала да не го чуе,че кашля. То видимо се дереше.Имам чувството,че персонала нарочно допуска болни деца,за да се разболеят по-голямата част и съответно да имат по-малко работа. Пламена от седмица е на ясла и чакам скоро пак да цъфне болна.

# 601
  • Пловдив
В нашата ясла са налепени бележки на стената със съобщения, гласящи, че деца с кашлица и/ или приемащи антибиотици да не се водят на ясла.
Милото, не разбирам поведението на госпожите на Плами.. ми те така всички дечица са на риск.
Направо безочие!

# 602
Милото не защитавам нито родителите, нито госпожите, но ти реално не познаваш детето и защо кашля. В групата на каката има дете, което е с асма и кашля почти целогодишно. При малката има друго, което е алергично към полени, акари и какво ли не и то също кашля постоянно. Но родителите в началото станаха и си казаха за проблема. Но там пък границата е много тънка дали детето е с "нормалната" си кашлица или е болно.

# 603
В нашата яслена група е същата работа.
Масово се водят болни деца.
Няма как от октомври месец тръгнаха и всеки път едно и също. Ходят 2-3 дни и после 2 седмица минимум в къщи. Като почти всеки път стига единият до урбазон.
А от януари ново двадесет 2 пъти пи антибиотик заради ушна инфекция, влошаване от вирус.
До сега сама 2 пъти успяха да ходят 5 дни без прекъсване....и двата пъти проблемният щеше да влезе в болница.
Сещайте се... петък го взимам и ми казват, че се опитвал да кашля. Какво опитвал. Докато се прибера и направи задух. И висене пак в спешното....
Страх ме е да ги пускам, но откачат в къщи....

# 604
Милото не защитавам нито родителите, нито госпожите, но ти реално не познаваш детето и защо кашля. В групата на каката има дете, което е с асма и кашля почти целогодишно. При малката има друго, което е алергично към полени, акари и какво ли не и то също кашля постоянно. Но родителите в началото станаха и си казаха за проблема. Но там пък границата е много тънка дали детето е с "нормалната" си кашлица или е болно.
В случая познавам всички родители и децата нямат заболявания. Плюс че сега казвам момченцето,но предния месец беше съшия случай с едно от момичетата😉

# 605
Джой при вас положението звучи повече от трагично с тия пристъпи , задух.... Защо не пробваш да ги спреш за малко да си ,,стъпят на краката,, до колкото е възможно. Със сигурност ще е лудница, ама малко да се закрепят нещата. Не помня ти почна ли работа, ако си почнала вероятно е по трудно. Въпреки ,че то не е гаранция , че вкъщи няма да боледуват,но поне ще е една идея по малък шанса. Даже не мога да повярвам ,че лекарите нищо не са казали , на мен след оня 3 месечен сопол УНГ направо ми каза , че ще е простотия да ги пусна сега на ясла и че всички лекарства ,ще са били напълно напразно изпити и напразно ще сме ги ,,тровили,,. Педиатърката , като и казах за мнението на УНГ ми каза ,,то се знаеше това, ти друго ли очакваше,, , тя си беше против като цяло да ги пускам, защото и вкъщи си боледуват достатъчно и трудно им минава и само подхвърляше на мъжа ми някакви неща , да си остана да ги гледам . От боледуването на 6ти януари , още са с кашлица, но не сериозна, просто не спира, не се влошава , не намалява. Вече ще станат 2 месеца , миналия път 3 месеца сопол , сега 3 месеца кашлица ли ще бъде?
Аз сега пролетта мисля да ги  пускам , ще видим при нас как ще е. Още не съм решила кога ,че април трябва да ходим в София и ми се иска да е след прегледа.  На Яна и правят изследвания там и си е добре да е здрава, ако успея да я опазя разбира се , ако не, ще се отлага , докато са здрави.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 17:18 от Lizi:) :)

# 606
Днес сме 28 февруари. Те са ходели  8 дни на два пъти, от 1 януари до сега...къде повече да ги спирам.
Записах ме час в София за пулмолаг и следващатите две седмици няма са ходят.

# 607
Да пишеш какво е станало при пулмолога, дано всичко да е наред! И ви предпише нещо , което да ги стабилизира.

# 608
Проблема е само при единият, който имаше атопичен дерматит до около годинката.
Уж го израстна, но при боледуване се чеше и наранява от вътрешната страна на лактите.
Явно не го е израстнал. Четох,  че астма се среща често при хора с атопичен дерматит и алергии.
Бяхме записали  час за алерголог тая седмица тук във Варна, но се разболя/ха и отлогижме тестването.

# 609
Ние стартираме яслата от другата седмица. За добро или лошо, дано е здрава и не боледува много!
Имаше един период в който не искаше да си играе с децата на площадката, като види  дете и изобщо не иска да ходим на площадката.
Вчера рязко прояви интерес и игра както преди. Много се зарадвах..беше ми се свила душата, че нещо я тормози и не може да общува с деца и както предстои ясла съвсем.

# 610
  • Бургас / Славейков
На болните бързо оздравяване.И при нас имунитета е паднал нали се оказа че пи Митко антибиотик ,заради грешна диагноза.Бяха казали ангина ,пък то се оказа грип и доста спадна имунитета.Сега продължавам да давам хомеопатични и сироп за имунната система.Давам и вит ц ампула.Често взех да поръчвам лекарства от гален,че пристигат с безплатна доставка .
Вашите деца мрънкат ли?Тръшкат ли се ?Сега е в някакъв период надявам се и само се повтаря ,,Искам Искам ,,Бяхме на детски рожден ден.Незнам дали скоро да повторя пак.Стърчах два часа като Пирон.Въобще не игра с децата само хвърля топки от басейна.Минаха два часа и  трябваше да тръгваме,но там беше по големия кошмар 6 човека не можахме да го укротим да го облека .Не иска да си тръгва ,от детския кът.Накрая мъжа ми дойде да ни вземе.Митко го чака легнал на тротоара.Въобще цирк.Така беше направил на кака си на бала.Като не стане на неговото търси баща си .Ако той му забрани идва при мен.Надявам се да е период.

# 611
Влизам да се отчета, и НИЕ тръгнахме на ясла. Вчера първи ден, тръгна с желание, следобяд каза, че й харесва. Днес отново тръгна в добро настроение, след малко ще разбера как е минало.

# 612
Директно за цял ден ли я оставяш на яслата?

Влизам да се отчета, и НИЕ тръгнахме на ясла. Вчера първи ден, тръгна с желание, следобяд каза, че й харесва. Днес отново тръгна в добро настроение, след малко ще разбера как е минало.

# 613
Момичета, помня, че сте споделили за слънчеви очила за децата. От къде? Какви? Доволни ли сте?
Сега като започнаха слънчевите дни Ава започна да се оплаква, че ѝ пече в очите, иска да вървим в обратната посока, ако сме срещу слънцето 😃 аз целогодишно излизам със слънчеви очила, така че я разбирам.
Тя започна да става доста суетна, вече иска плитки, рокли, още миналото лято носеше сламена шапка постоянно, така че мисля, че ще си ги носи с удоволствие.

# 614
Момичета, помня, че сте споделили за слънчеви очила за децата. От къде? Какви? Доволни ли сте?
Сега като започнаха слънчевите дни Ава започна да се оплаква, че ѝ пече в очите, иска да вървим в обратната посока, ако сме срещу слънцето 😃 аз целогодишно излизам със слънчеви очила, така че я разбирам.
Тя започна да става доста суетна, вече иска плитки, рокли, още миналото лято носеше сламена шапка постоянно, така че мисля, че ще си ги носи с удоволствие.
Kietla носеше миналата година Пламена. За тази също съм взела от тях. Аз лично вземам по изчистени класически модели,а не с ушички и прочие. Имат избор,та е въпрос на вкус. Пламена носи очила. Харесва и!

Общи условия

Активация на акаунт