Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 23 187
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Кате, защо започваш веднага с инхалации с лекарства и то когато не са предписани от лекар. Значи лекувала съм не знам колко пъти хрема и кашлица, къде с намеса на лекар, къде без. Познавам си децата и знам кога задължително ми трябва лекар и то веднага. Последния вирус с разстройство и повръщане, който премина на хрема с кашлица го преборихме без лекарката. Инхалатор нямам. Аз съм против инхалациите освен ако не са изрично предписани от лекар и то с лекарства. Организмът трябва да се научи да се бори сам. Нашата лекарка е против дърпането на сополите принудително, и такава машинка нямам, против инхалациите освен ако наистина не са наложителни. Веднъж съм правила инхалации на баткото и то по бабешкия метод. Аз всъщност съм и против противоалергичните (давам ги когато са предписани от лекар). С отстранена жлъчка съм и една от причините за образуване на камъните са точно противоалергичните, а аз съм пила много и то с месеци. На децата ги давам когато наистина се наложи. Племенницата ми на 7г е с камъни с жлъчката и е пред операция точно заради противоалергични, но тя ги пие непрекъснато от три годишна. Внимавайте много с тях.

Болибон, взимам под внимание съветите ти и ти завиждам, че се справяте без лекар с боледуванията. Аз съм сравнително новак. При Йони хремата много бързо минава отзад и не мога да я овладея.
Водя си тетрадка кога и колко е боледувала и как сме я лекували и според симптомите се мъча да овладея положението.. и всеки път стигаме до инахалации с Пулмикорт.. всеки път за съжаление 😕 Проявих своеволие да спра кашлицата в началото, за да не я мъча после седем или десет дена пак с инхалациите..
С дърпането на сополите се принуждаваме, защото не иска да духа и се тръшка и се инати. Все вечер преди сън. И като знаем до къде стига, се принуждаваме.. та така..

# 316
Кате моя колежка точно заради постоянни инхалации на детето си къде с лекарства, къде без беше докарала нещата дотам, че на почти всяко боледуване влизаха в болница. Много бързо слизаше към дробовете, тогава обясняваше, какво точно са и казали в болницата и че причината са честите инхалации, но мен не ме интересуваше тогава и не помня. Аз като ги усетя, че започва хрема и започвам комбинация Инфлуцид+Цинабсин+Тозилотрен, първите 2 дни по 5 хапчета дневно. При моите също лесно минава в задна хрема или направо си започва като такава. Спрея ми за нос е Фитоназал педиатрик (това е за промивка) и сребърна вода. Имам и инфуназал и назариг, но рядко ги ползвам. Аз като начало избягвам спрейовете, защото е борба да се сложи. Другото е хустагил балсам, той е за кашлица, но помага и за хрема с етерични масла е. Мажа гърба и гърдите, както и раменете и вратлето. Също вече и ходилата, лекарката каза да мажа и тях. Действа и леко загряващо. Лично мое мнение е, че помага и за болки гърлото, защото като се мазах като бях бременна ми помогна и за гърлото. Както ММ каза като го намазах първия път "направо усетих как ми се отпушиха гърдите и дишам по леко". Доста е вървежен вкъщи този балсам. Бях го ползвала и като ми бяха измръзнали краката и се стоплиха по бързо.

Оправяйте се бързо и дано боледува по малко.

# 317
Как се оправяте със задната хрема и кашлицата главна през нощта ?
От 2-3 дена малкия го чувам как се дави от задна хрема и направо като се сетя, че идват празници и пътувания .
На мен докторката ми изписа инхалации с физ. Разтвор, промивки и един сироп Фритис . Но не сме ходили при нея, защото беше събота, само по телефон .

# 318
Цинабсин+Инфлуцид+Тозилотрен и мазане с хустагил балсам.

Аз днес буквално получих неочакван коледен подарък. Свекърва ми взе децата, а ММ замина нощна смяна. И аз имам една вечер само за себе си, за тишина, спокойствие и да си почивам на спокойствие.

# 319
Мойте много повръщат , когато имат задна хрема през ноща и капя виброцил по нощите  , за да поспят малко.

Как се оправяте със задната хрема и кашлицата главна през нощта ?
От 2-3 дена малкия го чувам как се дави от задна хрема и направо като се сетя, че идват празници и пътувания .
На мен докторката ми изписа инхалации с физ. Разтвор, промивки и един сироп Фритис . Но не сме ходили при нея, защото беше събота, само по телефон .

# 320
Цинабсин+виброцил+гентазон
Кашлицата идва защото детето е легнало и се дави от секретите. На моя му минава за 2-3 дни с тези 3те неща

# 321
Като спи на възглавница , дори ако е много зле положението спи върху мен, а аз полулегнала с възглавници зад мен.Фритус или Фритис е сиропа? Ако е фритус не се дава вечер ,защото от него кашлят повече.
Иначе обикновено се лекуваме с цинабсин + инфлуназал, последния път ползвахме назик , морска вода и антибиотични капки,но това заради конюктивид.
А пътуваме ли със задна хрема задължително нося кофичка или направо гърнето защото повръща .Последния път от Боровец до София така повърна 4 пъти , а през нощта преди да се приберем спа върху мен на едно футьоилче...тегава работа.
Ади преди две вечери поиска да спи без памперс.Угодих и и се напика два пъти.Снощи пак без - вдигах я два пъти да пишка и третия път изпуснах и се напишка.
Звучи зле , но може би ще се помъча още две три вечери , защото в деня преди да я оставя без памперс подпикваше цял ден и предполагам е настинала , съответно и оттам толкова пишкания нощем.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 14:28 от Орехче

# 322
Фритус . Но не знаех, че не се дава вечер.

quote author=Орехче link=topic=1701042.msg49046979#msg49046979 date=1734956604]
Като спи на възглавница , дори ако е много зле положението спи върху мен, а аз полулегнала с възглавници зад мен.Фритус или Фритис е сиропа? Ако е фритус не се дава вечер ,защото от него кашлят повече.
Иначе обикновено се лекуваме с цинабсин + инфлуназал, последния път ползвахме назик , морска вода и антибиотични капки,но това заради конюктивид.
А пътуваме ли със задна хрема задължително нося кофичка или направо гърнето защото повръща .Последния път от Боровец до София така повърна 4 пъти , а през нощта преди да се приберем спа върху мен на едно футьоилче...тегава работа.
Ади преди две вечери поиска да спи без памперс.Угодих и и се напика два пъти.Снощи пак без - вдигах я два пъти да пишка и третия път изпуснах и се напишка.
Звучи зле , но може би ще се помъча още две три вечери , защото в деня преди да я оставя без памперс подпикваше цял ден и предполагам е настинала , съответно и оттам толкова пишкания нощем.
[/quote]

# 323
  • Пловдив
Орехче, браво на Ади, че не иска нощен памперс. Е, малко ще се наложи по-често изпиране, но пък нали крайната цел си струва 🙂
Бяхме на гости при моите родители - дойдохме заедно със снега. Правихме снежен човек, возихме се със шейна, бузките на Йони румени, червени след всяка разходка. Ходихме и до образцовото село Чавдар, пихме греяно вино, намръзнахме се 😄
Йони е на антибиотични капки в носа - свършвам започнатия курс и мога да заявя, че е здрава. Промяната на климата допринесе. Жалко, че нямахме възможност да останем повече време.
Родителите ми не искат да я гледат - още била малка, не ѝ разбирали (дори за няколко часа не сме я оставяли само с тях - примерно да излезем с мъжа ми). При вас как е - бабите и дядовците вече осмеляват ли се да останат с внуците си?
Къде ще прекарате коледните празници, момичета?

# 324
  • Варна
Малеее, как така е малка. Шок, съчувствам ти много! Ние досега сме я оставяли за 3 нощи макс, сега на НГ ще е за 4 нощи, иначе за 1 доста често

# 325
Ние сме при моите родители от четвъртък вечер. Петък бяхме на събитие всички (и ние и нашите) и леля, вуйчо и братовчедките дойдоха да гледат Ави. Никаква драма не е имало, въпреки че ни видя, че излизаме. Песни, танци, не е попитала за никой от нас 😃 На мен ми беше много хубаво, така не се бях гласила от преди бременността, ходихме на клуб, танцувах до 3 сутринта 😃
Иначе Ави този път се отпусна повече сякаш с роднини, изнася им концерти, гушка се.
Ние също сме оставяли Ава на нашите за 3-4 вечери като беше по-малка, от юни насам е плътно с нас, вземаме я и при пътувания. Иначе ако се организираме за някъде и помолим да я гледат нашите няма проблем. Но ние живеем на 3 часа път и ни е сложна организацията. Сега кошарата ѝ е в тяхната стая и я къпе и приспива майка ми всяка вечер. Но тя си спи цяла нощ, може би ако се будеше щеше да е с нас.

# 326
К5.S, и ние сме в същото положение с бабите. Не искат да ги гледат , нямало да се справят и подобни. На 10 мин с кола живеят от нас . В крайна сметка , никой не може да накараш на сила. Мъжа ми имаше идея , като почнат ясла , свекито да ги взима и гледа за два часа след яслата, за да мога да започна да работя. Викаше я всяка събота ,да ги гледа , заедно с него , в крайна сметка , накрая (след цели две съботи , за по 3,4 часа), каза че не може да ги гледа сама , не можела да се справи. И така ще си бутам неплатен отпуск , докато мога. Оставяла съм майка ми докато отида да пазарувам да ги гледа , гледа ги на Тик ток ... Дава им тик ток и всичко е мирно, не знаела какво да ги прави и тя. Това е положението, за това само аз си ги гледам , от време на време излизам докато спят обеден сън да пия кафе с някоя приятелка и мъжа ми седи с тях, общо взето на две, три седмици ми се случва , веднъж. Мойте баби също са здрави , на по 5-10мин от нас живеят ,но и на тях не им се занимава. Вчера пробвах с едната ми баба , да я питам , ако може да дойде , да седи вкъщи с децата да ги занимава , за да мога да се подготвя за празниците , готвене,чистене и подобни (ще имам гости), излъга ме че не се чувства добре. Тя ходи да гледа всеки ден на братовчедка ми детето и после като се чух с братовчедката, директно ми каза че нищо и няма и ме лъже Joy. Майка ми също ме е лъгала , че е болна за да не ми помага нещо. Все пак са си майка и дъщеря Joy и двете ме лъжат по един и същи начин . Сега да не си помислите ,че им досаждам и им е писнало от мен, търся помощ ,много рядко, на няколко месеца веднъж да се случи.
,,на вълка му е дебел врата , защото сам си върши работата,, , това е положението при мен Joy

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 15:48 от Lizi:) :)

# 327
  • Варна
Ох, Лизи Sad( ама толкова ли е трудно? Разбирам, че са 2 децата, но все пак за 2 часа... все да не може да се занимават

# 328
Проблема е в желанието , не в това че е трудно... На баба ми какво и пречеше вчера, да дойде , да им чете приказки и аз да си изчистя , сготвя на спокойствие.. нямаше да тръгна да излизам и да я оставя сама с тях.  
Та така всичко опира до желание. Аз когато имам желание да помогна на някой , помагам , независимо ,колко е трудно и какво ще ми коства, те като нямат желание се ,,разболяват,, Joy .  Спомням си ,че когато ние с брат ми бяхме деца , беше същото, баба ми все се ,, разболяваше,, за да не ни гледа. В крайна сметка , брат ми не го е гледала дори два часа за целия му живот, аз имам някакви бледи спомени ,че ме е взимала от градина.  Братовчедка ми е успяла да надделее и да я накара да гледа детенцето и , но братовчедка ми се кара с нея за да отиде , направо и казва ,,идвам и те взимам с колата да го гледаш, не ме лъжи, няма кой друг,, , аз не съм такава, не мога да насиля така нещата.

Ох, Лизи Sad( ама толкова ли е трудно? Разбирам, че са 2 децата, но все пак за 2 часа... все да не може да се занимават

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 16:29 от Lizi:) :)

# 329
  • Велико Търново
Ние оставяме Вики вече и за по няколко дена, и като бебе сме я оставяли, но и тя се отби много рано. За разлика от този малкия, него никой не иска да го гледа, защото като ревне през нощта и не знаят какво да го правят.

Весели празници на вас и най- близките ви!!

Ние завършихме вечерта в спешното с Вики. Нещо си удари ръчичката и реве, не дава да я пипнем, не я вдига (стои само пусната). Но в спешното няма рентген вечерта, та ще пие обезболяващи и ако продължава да я боли и утре ще я водим на снимка 😔 . Но според докторката само се е ударила, дано утре вече да ѝ няма няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт