Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 251
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Джой каза ми да взема ей тоя инхалатор за пулмикорт , вентолин  , физ разтвор, че нашия е бавен https://www.microlife.bg/product/neb-210-microlife/

И за Фликсотид, ей тоя инхалатор https://epharm.bg/philips-optichamber-diamond.html#228=
Ей това май ми показа на снимка в кабинета.

Лизи, първо ти пиша после ще дочитам коментарите.
Има Фликсотид трудно се намира , ще ти съдействам,  ако решиш да ги почваш с него.
Моя е на тая терапия, писах ти 😉
Часовете се записват като и излезе графика
Не сме чакали много. Ние го съчетахме с наше пътуване.
"Звънни и попитай да видиш за часове.
Първа детска консултативна клиника"
Ще ти пратя на лично какво е писала за моя хубосник.

P.SАко имаш снимки на белият дроб,  носи ги, че на становище не се доверява. Иска да види снимките
Ние нямахме и изискахме от спешното да ни качат на диск от януари когато бяхме пред влизане в болницата.

2P.S Лизи, ние сме с камера.
Не на инхалация с инхалатор.
Да не е станало недоразумение с вторият педиатър.

Инхалатора си е за пулмикорта и вентолина.

# 721
Ааа, добре.

И нашата камера, която ти снимах е 40-50лв
Ползва се 1 година и се купува друга...

Това е лекарството. То не е скъпо.
Камо виж за каква възраст ще ти дадат.
На нашата камемера фирмата предлага детски за различна възраст.

# 722
Момичета да ви питам ползвате ли балсам за косите на вашите девойки?
Почна доста да й се сплита косата като спи, а до преди няколко месеца не беше така.

Пак сме на етап трудно заспиване вечер.
Преди 22:30 не може да заспи и това е.

Има ли “отличници”, които си лягат около 21 часа и как го постигате?
Аз от Бочко не съм доволна изобщо. Ползвам този и съм доволна за сега
https://shop.lillydrogerie.bg/noah-kids-milk-sugar-sprej-balsam- … eca-250-ml-544635

# 723
Болибон , занесох им документ,който удостоверява диетата.Днес ми се обади главната сестра, обсъдихме всичко и каза,че ще съдействат.Утре само с госпожите трябва отново да говоря, да им обясня, ако все още не са им казали и да се уточним.
Да, Джой , пробвала съм всичко.Помага сливата/сока, помага и круша , но не винаги.Иили помага , колкото да излезе нещо ,но то все така си е твърдо и болезнено.Отделно , че понякога дори със спринцовка не мога да я убедя да пие това - някои неща като не и харесат и после.само на мирис и вид ги знае.
Днес е стояла цял ден гладна в яслата пак само на малко хляб.Беше обезумяла от глад вкъщи и въпреки всичко с големи убеждения хапна супа.После хапна и още някои неща и свърши работата без проблем.Консистенцията - такава не бях виждала , откакто беше с повръщане и леко разстроен корем.Вярно, че два дена давах слива , круша , броколи, вода , чай , но май сиропа доста помага.За съжаление не мога да разчитам на него цял живот....
А щом твоето едното е така - внимавай , че има и психологически момент.Ако вземе мн да го боли после да не стиска като моята и къде къде -  гащите...
Явно около 3-те години на децата за всички ни е труден период , но ще се справим някак !

# 724
Орехче какъв сироп даваш? Аз съм казвала, че имах огромен проблем с баткото със запек от новородено, израсна го на около 5г. Сега има редовен стомах и ходи 2 пъти на ден до тоалетна, чак не мога да повярвам като знам, че с зор ходеше веднъж седмично. Но той пък ядеше абсолютно всичко, обожаваше и все още обожава супа. Държала съм го по цели седмици само на разхлабващи храни без никакъв ефект. И сега от време на време се позапича, но вече е голям и си знае, че трябва да пие пробиотик. Лактофлора вече му действа от пъровот хапче. Всъщност това е пробиотика, от който съм най доволна и винаги го има вкъщи.
И друго щях да питам? Яде ли мъфини? Хуск са фибри, който действат разхлабващо. Могат да се сложат и в други неща, не само в мъфини. Направих мъфини с тях, ама явно съм прекалила с дозата или децата с яденето ама корема на двамата големите се прочисти. Не са стигали да разстройство, ама добре им подействаха, особенно на каката дето кара само на суха храна и от време на време се позапича ама е нищо сравнено с баткото. ЛЛ и изписа Шуслерова сол 7, което в магнезий, тя доста често се оплква от болки в корема.

# 725
  • Велико Търново
Вики заспива около 21, 21 и 30. Когато е вкъщи на обяд не спи и вечер едвам издържа до 21 часа. Но като ходи на градина е малко по- трудно, понеже там спи на обяд. Чела я по гръбчето, пея песнички, понякога се гушкаме след като заспи брат ѝ.

И аз съм купила спрея на Бочко за лесно разресване, но скоро трябва да я подстрижем че вече и той не помага 😃. Тя от малка има навика да си върти косата когато ѝ се спи и преди да заспи, и от там става много зле.

Орехче, звучи ужасно и като майка сигурно ти се плаче че не можеш да ѝ помогнеш. Дано всичко да е наред и да успеят да разберат защо се получава така.

Лизи, нашия е на microlife и съм доволна.

Ние от миналата седмица боледуваме. Миналата седмица спрях Михаил от ясла, сега той ходи, но спрях Виктория от градина.
В неделя през нощта я боля ухото и я водихме на доктор, оказа се че има свирене в дясно, което е много странно защото почти не кашляше.

Аз от четвъртък почвам работа, майка ще идва да я гледа. Дано да не боледуват често, че ако така ми се влачат един по един не знам какво ще правим.

# 726
Пламинго и при нас така започна това боледуване втори ден от боледуването ,със свирене без особена кашлица , но и хрипове, дано при вас мине леко и това свирене да е просто случайност и единичен случай . Дръж ме в течение какво казва вашия лекар за това свирене!

# 727
Болибон , да , обича кексове и подобни , бих могла да слагам малко вътре.Благодаря за идеята.Даже съм купила нови форми да готвим заедно.
Новия сироп е Waya lax , като след първия прием се изходи вечерта безпроблемно и тази сутрин също(преди втората доза).Предишния,който си бях замопредписала беше Изилакс Бимби като давах по - малка доза и може би затова нямаше желания ефект.
Пламинго , да...плаче ми се като я гледам да се мъчи,  като ме моли за бисквитка, като ми се моли за цяла , а аз ако и дам е е едва половин.Елементарни неща са и забранени сега и ще ни е много трудно.Утре ще ми се плаче като ще и вземат кръв , но всичко е за добро и си казвам ще мине.Бързо да оздравява и Вики !

# 728
  • Велико Търново
Пламинго и при нас така започна това боледуване втори ден от боледуването ,със свирене без особена кашлица , но и хрипове, дано при вас мине леко и това свирене да е просто случайност и единичен случай . Дръж ме в течение какво казва вашия лекар за това свирене!

Днес я водих на доктор, че утре да не занимавам майка и педиатърката каза че няма нищо и всичко е чисто. Каза да си продължа антибиотика до 7- мия ден, но гърдичките са ѝ чисти.
Дано и при вас всичко да мине бързо!

# 729
Лизи защо не искаш да останете в болница ? От доста време вече са болни и може би това ще е по-добрият вариант за вас ,децата да се измъкнат от този кръговрат.  Мина май вече месец от както писа ,че са болни. Стискам палци да йм мине вече, боледуват твърде дълго

# 730
И ние вчера ходихме , вече са чисти гърдите, свиркането го няма , но кашлица още има при активност, направо правят пристъп.
Ради , не искам защото не ми се струва правилно лечението. Педиатрката иска в болницата да го остави на антибиотик, който ще е трети и орбазон няколко дни. Ако е астма , както казва втория лекар , няма да му мине нито от антибиотика , нито от орбазона, само ще го натъпчем и стресираме и то се доказа , свиркането мина от лекарствата за астма. Като то и наща си педиатърка казва , че е спазматична алергична кашлица. Тя му потвърждава диагнозата на втория лекар , просто я лекува с антибиотици, защото я е страх от влошаване. Той е активен , мен това ме крепеше, само един ден беше оклюмал за тоя един месец, което пак ми говори че не е толкова зле и ще сме просто клинична пътека, температура също не са имали. Той когато му е лошо само лежи, сега не е имало такъв период. Второ Яна също ще се измъчи, тя е супер привързана и 7 дни ще е е без мен , без да ме вижда, защото няма шанс да я бутаме в болницата, да хване нещо друго. Тя реве до истерия и повръщане , дори ако някой друг реши да я сложи в леглото вечер да спи. И тя ще се измъчи. И още една причина, на тях никога не им е минавало нищо за по малко от 3 седмици, те си боледуват дълго , от всичко което ги хване , 3 седмици е за най лекия и безобиден вирус.  За грипове , ковиди е повече.  С ковида го вкарах в болница, защото виждах че е зле и няма начин, а сега просто не виждам да е зле , освен пристъпните кашлици, които очевидно са от астма или алергии , не толкова от вирус. Та така , най вече не вярвах на лечението. И от своя опит , аз като съм имала пристъпни кашлици , от алергия , антибиотиците само ги влошаваха , защото правех алергия и към тях, те също се влошиха ден след края на антибиотика, та и в тая посока вървя, че започват да им текат боледуванията и кашлиците като при мен , с алергии към антибиотици.  А съм имала ужасни пристъпни кашлици по два , три месеца  , до там че няколко пъти тръгвах да слизам от колата в движение , защото се паникьосвах, че не мога да поема въздух, и в болница съм правила пристъп въпреки теста за алергии към антибиотика , докато ми го вливат.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 11:31 от Lizi:) :)

# 731
Лизи,  какво става при вас… чета и съм доста изненадана, от къде тази астма Sad

При нас адаптацията с яслата МАЙ добре върви. Учителките казват, че яде, спи и много говори. Явно се чувства добре..поне така се надявам. Като я питам обаче дали си играе с децата ми казва “Не”, дали си има приятелчета - пак “Не”, дали й харесва - “Не”.
Сутрин драмата е голяма..

# 732
При мен двете момичета са с чревен вирус. В четвъртък сутрин ми звъннаха от яслата, че малката повръща, а следобяд от градината, че каката повръща. Те нали реално са в една градина и двете са повърнали пред заместник директорката. Тя сутрин ходи да помага е яслената група, а тъй като едната от госпожите в групата на каката я няма следобяд ходи да я замества. Вече са добре, утре ще им. Прекратя и диетата, но днес лекарката каза, че малката все още не е изчистила изцяло бронхита и и изписа сироп за кашлица и имуностимулатор, че да и се вдигне имунитета.
И една добра новина днес станах за втори път стринка. Първия път не можах да отида на изписването, че баткото беше болен и реално видях бебето като беше на 2м. Баткото беше влязал в режим на боледуване, че и мен зарази тогава. Сега се надявам децата да са добре и на училище и ДГ, че да мога да ида. Айде почерпката тази вечер я изтървах, ама здраве да е.

# 733
Болибон ,честито бебче!

Джой , вие нали бяхте записали час и за алерголог, с него какво стана , защо го отмениха ?  Колко време не трябва да са пили противоалергични, пулмикорти , вентолини за тестване?

Nl_cl ,  вече са по добре , не съм спирала още пулмикорта , на 17ти ще стане цял месец. Още покашлят , главно при активност. Преди две вечери трябваше да го спра , но Сами направи пристъп през ноща с повръщане , после още един през деня и пак повърна и го оставихме още малко.
Със сопола не знам какво да правя , просто не спира, при Яна е рядък прозрачен , точно като алергичен , но при Сами е супер гъст и жълт, направо се разтяга , все едно въже дърпам със салфетката от носа му. Не знам какъв е тоя сопол, ама край няма с него. Дано не е 3 месечен , като есента.
Те са предразположени към астми и алергии , от нас , баща им е бил с астма , аз с алергии и шанса е 70%, доста голям . Обясниха ми , че честото боледуване го е предизвикало, всеки вирус можело да отключи астма, наща педиатърка ми казва , че за нея още не е астма , може да го кръсти астма след още 2 такива боледувания със свиркане и пристъпи. Честно казано не знам на кой да вярвам. Двамата лекари са на различно мнение. Единия си говори директно за астма, другия иска да чака още боледувания, за да я лекува , иначе и двамата казват че са си типични астматични пристъпи. Мен сега ме притеснява сопола да не усложни отново положението. Но вече няма капки в аптеката, които не съм пробвала и всичките ги имаме, буквално. Мисля ,че  капките за тяхната възраст , просто са им слаби вече. Иначе са активни , не се спират. С излизането загазихме, не мога да ги изведа, след всяко излизане правят пристъп, според педиатрката, това е от вятъра , при вятър се полепвали полени по дробовете и предизвиквали пристъпи. Въобще не ми е ясно как ще я караме, лятото правят алергии от комари и вътрешни инфекции, пролетта духа и не мога да ги изведа , тия деца затворници ли ще бъдат? Педиатърката казва, че единствения начин да не развият астмата е да не боледуват, но това как може да стане , аз ги пазя, не ги водя на ясла, не ги събирам с деца и те пак се разболяват... Другия лекар директно им предписа лекарства за астма. И каза да не очаквам скорошно минаване на сополи и кашлици. Боледуванията , щели да бъдат такива , трудни и дълги. Сопола нямало да спре  до края на май.  И като гледам сопола , наистина на там вървим , просто няма минаване, като знам че есента бяха 3 месеца със сопол съм склонна да вярвам . Януари бяхме в София , точно след боледуване, апартамента е на 3ти етаж без асансьор и те правеха такива пристъпни кашлици след всяко качване по стълбите, аз тогава го мислех за част от боледуването, но може би не е било. Не ги водих да ги преслушат, защото педиатрката ми каза , ако не е сериозно , да не ги водя, че беше епидемична обстановка и кашлица си остана след това боледуване 2 месеца и половина , до сегашното, но след сън главно и понякога на площадката,което педиатърката, казваше че е от сух въздух вкъщи, може би не е било това причината.
И тримата лекари казват ,че на ясла не може да ходят , мислех от септември да ги пускам , направо не знам как ще се справяме с една заплата.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 11:01 от Lizi:) :)

# 734
Лизи , моя приятелка много похвали спрей за нос Зим , много добре втечнявал гъстите сополи и помага против давенето от тях съответно.Днес го купих за дъщеря ми да го пробвам , че и тя пак е болна , този път и кашля повечко.Пише ,че има антибактериален ефект.Пробвала ли си го него? Ох , като те слушам с тези пристъпи при умора са си баш за астматични лекарства ,но трябва да намериш лекар , който ти вдъхва доверие .
Ади също при умора подкашля .Ако е здрава е малко.Ако е болна стига до позив за повръщане.За съжаление и нейното ми върви към астма , макар че няма свиркания на този етап.Веднъж е водена на пулмолог и веднъж на алерголог , като за момента няма поставена диагноза.
А децата ако започнат терапия за астма и тя помага защо да не ходят на ясла ? Не бързай да се отчайваш ,и навън ще се науачт с много говорене да са по - спокойни.Все пак порастват и ще започват да осъзнават, че прекалената физическа активност ги дави.А  те ако са алергични към полени и без вятъра ще са зле.Трябва си тестване и тера апия съответно ако излезе положителен.Тогава като има терапия срещу тая алергия няма да има такива проблеми с излизанията.
Забравих да ви кажа , Аделина няма непоносимост към глутен , както и предполагах.Обаче пусто - почти нищо не и се нрави за ядене..

Общи условия

Активация на акаунт