СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 3 - Седмокласник входните изкара, мама кашон с вино си докара...

• 27 877
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
Дъщеря ми е в Междучасие, добре че не се престарах да й давам преразказа от минали години пробните, защото текстът на изпита беше същият, правят преразкази и на курса, доста забележки има, госпожата пише в червено.Сега ще видим реално какво е направила.

Колко преразказа им е проверила учителката от школата до сега? Сверавам си часовника, защото сме при друг в същата школа.

# 676
Здравейте, преди време, някой беше препоръчал хубави постановки по произведенията, които учат децата и не само. Очаквах Хъшове да се измести някъде, но не го намирам. Бай Ганьо сме го гледали.
Граф Монте Кристо ни хареса. Бихте ли споделили и други Simple Smile
Ежедневното натоварване взе да идва в повече... Някой път се спи след училище...  Иначе пробни не са правили още. По мат са до разлагане, по бе - наклонения, лит - завършват Ботев.

# 677
  • Бургас
За "Бай Ганьо" и "Граф Монте Кристо" и аз се надявам на гостуващо представление в града. Иначе гледахме френската екранизация от тази година на Граф Монте Кристо и на наборката ѝ хареса.
Преди няколко дни бяхме на "Българската литература накратко", за разпускане е идеална.

# 678
  • София
Преразкази - може би 3-4, за последния детето каза, че писали в тетрадките не на лист и госпожата, минавала и гледала какво писали. Не знам, трябва да й видя тетрадката и да видя бележките, че нещо започна да се скатава...
Димова в началото на р. среща каза, че ако детето напише преразказ вкъщи и го занесе, ще го провери, така направихме един преразказ. Но това отнема много време у дома, поне час и половина, аз чета текста и т.н., отделно мрънкане, пазарене.. На първата р. среща госпожата каза, че като се опознаят, щяла да ги кара да преразказват и устно да ставало по-бързо, няма време за преразкази.
Дъщерята каза, че най-добре се справяло едно момиче, което ходело на курс от 6 клас, а при нас изобщо не са правили преразкази по модела на НВО в 6 клас, явно трябвало 6 клас да се учи, отделно граматиката, оказа се, че нищо не помни, ако изобщо е знаела нещо, ще наваксваме.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 23:17 от milka22

# 679
Преразказ трябва да се пише. Не е същото като да разказваш устно. Има си правила, глаголни времена, план, който да се следва и т.н. Устно как ще си коригират грешките?

# 680
Дъщеря ми ходи в една квартална школа. Всяка седмица правят преразказ, един път на място по модела на НВО,  един път в къщи за домашно. Изкарва подозрително високи точки, започна от 28 и стигна до 31. Резултатите на останалите деца също са високи, дори моята е към края с тези точки. Вчера проверих работата й, има пунктуационни грешки и един сгрешен абзац. Дали тези резултати са меродавен ще видим на някой от външните пробни изпити.

# 681
Здравейте, преди време, някой беше препоръчал хубави постановки по произведенията, които учат децата и не само. Очаквах Хъшове да се измести някъде, но не го намирам. Бай Ганьо сме го гледали.
Граф Монте Кристо ни хареса. Бихте ли споделили и други Simple Smile
Ежедневното натоварване взе да идва в повече... Някой път се спи след училище...  Иначе пробни не са правили още. По мат са до разлагане, по бе - наклонения, лит - завършват Ботев.
Точно вчера бяхме на Под игото, хареса ни. Наскоро излезе филм Гераците, но го изпуснах по кината. Чакам да се появи някъде из пространството, да го гледаме и него.

Сега видях, че се играе и Железният светилник.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 07:59 от Мила Атова

# 682
  • София
И моето е в квартална школа.
Всяка седмица има за домашно тест + преразказ. Всеки път има грешки на четенето с разбиране.
Явно не чете много, но се надявам да му дойде акъла, все пак си е негов изпита.

Аз за Н. Димова от Междучасие съм чувала само похвали. Не мога да си представя да остави избора на това дали ще си напишат преразкажа на децата. Много ясно, че ако не е задължително, няма да пишат. А за устното преразказване, странно решение, но пък колко да е по-бързо? Трябва да мине през 10-15 деца: едното преразказва и тя работи с него, а другите блеят.

А тези, които се справят по-добре, едва ли е благодарение на школата в 6ти клас, просто детето си може. И без школата щеше да си се справя.

# 683
  • София
Понеже и синът ми е при Н. Димова и още след първите няколко пъти започна да се опитва да ме кара да го местя при друг учител, което е знак, че явно ги стяга сериозно Smiley

# 684
  • София
Аз също бих се радвала на достъп до пощата, но не виждам как ще отговоря на изискването да съм писала в три теми назад при положение, че имам едно дете, което към този момент е в 7 клас!
Седмокласната тема е отчетната тема на съответния набор. Някои пишем в нея от 1-ви клас, че и от по-рано. Тя после ще стане осмокласна и т.н. Редовни потребители, пишещи в три теми са тези, които са писали и преди 7-ми клас.

# 685
Като ви чета и започвам да се притеснявам. Преразкази не правят! Ни устно, ни писмено, ни по НВО, ни нормално! Чак втория срок щели да започват! Май ще трябва да търся учител по БЕЛ.

# 686
  • у дома
Съдейки по мойте деца преразказите си се усвояват даже още в начална степен-на едното госпожата ги спукваше от преразкази в периода 1-4 кл-всяка седмица правеха за дом/много по-малки като обем от тези за НВО
,тя проверяваше и връщаше да се прави поправка-за съжаление при др не беше така и си беше голям зор...

# 687
  • София
В нашата школа всяка седмица имат за домашно да правят или теза или преразказ.
Края на месеца ще е първия пробен изпит по БЕЛ. Ще видим как ще се справи набора.
Кака му се справи преди няколко години абсолютно сама без допълнителна подготовка. Него не посмях да го оставя на произвола на късмета. Иначе пък той е много добър по математика. Simple Smile

# 688
  • София
Трябва да проверявам по-подробно по БЕЛ да не се скатава нещо, има viber група но за учениците, по математика е за родителите, там получавам какво е домашното, учителят Илиев  отскоро поиска отделна тетрадка за домашните, защото някои показвали написана тетрадка, а то било писаното в час, хитруват.
Дъщерята споделя, че е доволна от Димова, разбрала, че учителката в училище нищо не ги учила две години, казвам й да внимава да не си изтърве да каже нещо в училище

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 09:30 от milka22

# 689
При нас в училище, поне веднъж на две седмици ,правят преразказ за домашна .Последният тест по литература беше по модел на НВО ,даже нещо като теза трябваше да напишат в последното упражнение.Няколко изречения.Моят хубавец   винаги много бърза,не чете докрай условията.Пише отбележете" Невярното",той прочита първия отговор ,звучи му вярно и нататък - край! Грешка и четворка.Просто от такива тъпи грешки не знам какво ще се получи на изпита,ако не се стегне!

Общи условия

Активация на акаунт