Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 287
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Miss_Kaprisse, не съм от господата, но щом имаш днес бюджет за този район,  купувай в него. Не си длъжна да прекараш целия си живот там,нали,  аз лично никой не съветвам да чака, за каквото и да било. Не се знае тоя бюджет след 6 месеца дали ще стига за същата локация или за кайсиева градина, не че кайсиева е някакво дъно, всичко си има, просто е по-далеч.
  Шумничко ще е доста, особено ако имаш предвид точно този строеж на пътя, който е новия. Единствено влизането и излизането ти с кола ще е много по-лесно, сравнено с онези отзад, които имат една, единствена уличка по, която да се прибират и излизат,  за около…не знам вече колко хиляди души. На мен ми е пълен абсурд там именно заради теснотията и несъобразеното с инфраструктурата застрояване. Понижава комфорта и качеството на живот.
от друга страна, локацията е една от малкото останали, извън идеален център, където лично аз и без ежедневно шофиране бих си живяла супер. Идеално си е.
Шумно е навсякъде, но там има и други предимства.

# 106
Nohope, даже елементарни сметки не можеш да направиш и говориш глупости. Давай да ги видим твоите заплати как растАт. Вземаме 2020г,минималната заплата беше 650лв някъде, един двустаен ново строителство беше около 80 000лв. Получава се коефицент 120. Взимаме двустаен сега около 200 000лв,минимална заплата около 950лв, коефицента става 210.  За да имаш същия коефицент, като 2020г, минималната сега трябва да е 1600лв. Т.е. излиза, че хората са започнали масово да купуват, когато им се е намалила заплатата спрямо цените на имотите почти два пъти. Дотук с твоите гениални разсъждения за увеличените заплати.

Пп Miss_Kaprisse, аз не бих си купил апартамент в това каре, нито в конфуто,освен ако няма определена причина. 2020г съм ходил на огледи във фамилия и не бях много очарован от строителството. 2022г гледах в нова сграда пак на фамилия и си затвърдих мнението, че качеството продължава да не най-важното. Остана ми чуденката защо хората дават толкова пари за тези жилища, като инфрастуктурата е много зле. Както каза Gold digger, има доста по-хубави локации за по-малко пари.

# 107
За коя точно фамилия става на въпрос? Защото синът ми е на Лего работилница срещу стадион Локомотив и точно до тях се строи голям жилищен комплекс. Не знам на кого е, но гледа към Сливница. За мене точно там локацията е добре. Има спирка буквално до сградата, излизаш директно на булеварда. Да шумно е, но тротоара е по широк и има малко по голямо отстояние. На ъгъла има голям магазин (май БИЛА). Не знам какво е качеството обаче

# 108
Nohope, даже елементарни сметки не можеш да направиш и говориш глупости. Давай да ги видим твоите заплати как растАт. Вземаме 2020г,минималната заплата беше 650лв някъде, един двустаен ново строителство беше около 80 000лв. Получава се коефицент 120. Взимаме двустаен сега около 200 000лв,минимална заплата около 950лв, коефицента става 210.  За да имаш същия коефицент, като 2020г, минималната сега трябва да е 1600лв. Т.е. излиза, че хората са започнали масово да купуват, когато им се е намалила заплатата спрямо цените на имотите почти два пъти. Дотук с твоите гениални разсъждения за увеличените заплати.

Пп Miss_Kaprisse, аз не бих си купил апартамент в това каре, нито в конфуто,освен ако няма определена причина. 2020г съм ходил на огледи във фамилия и не бях много очарован от строителството. 2022г гледах в нова сграда пак на фамилия и си затвърдих мнението, че качеството продължава да не най-важното. Остана ми чуденката защо хората дават толкова пари за тези жилища, като инфрастуктурата е много зле. Както каза Gold digger, има доста по-хубави локации за по-малко пари.
Сто пъти ти се каза, че твоята минимална заплата не е критерий за нищо! От друга страна едно трчленно семейство, в което родителите  работят и взема общ доход от 6000 лв примерно може да си позволи 1000 лв вноска за ипотечен кредит. Ако взема повече още по добре. Още си малък не можеш да разбереш какво е човек да работи сериозно и да се грижи за семейство. За теб най-важното е ТВто и телефона.

# 109
Алфа Херинга, там около бизнес центъра има май 3 сгради/строежа. Два са откъм центъра, единият поне е на Ива95 и мисля отдавна е продаден или поне сносните /приятелка се интересуваше и ги познава и преди поне 1г купуваше, та оттам знам/. За тях имам добри отзиви за строителство, но не си обявяват проектите, явно последните се изкупиха на доста зелено. Тогава не ми беше и на дневен ред де. Локацията е добра, но ми се струва много шумно там и по-кофти частта на цялото каре /задните улици ми е още кофти индустриално такова, тих труд, Мауер, не знам на какво прилича сега и доколко всички нови строежи са изяли от гадната инфраструктура/.

Фамилия са жълтите сгради на А.Сахаров, над Лабиринт към Победа и срещу техникумите, влиза се откъм А.Сахаров. Слагам един скрийншот. В червената зона е вече застроено в експлоатация. В жълто са двата нови блока в строеж. Зеленото са Лабиринт. Със синьо съм показала от коя страна като изложения има потенциални апартаменти. С близки параметри са, с някои плюсове или минуси. Например предната сграда са към пътя и е по-шумно, но отсреща са училища и вероятно просторът ще е дългосрочен, не да изникне небостъргач. На 2-ра линия обратното. Само блокове и вътрешни паркинги с някое дръвче...  Нямам поглед какви други нови сгради къде има, дето да не са разпродадени. Стари за ремонт също гледах по сайтовете, но те ги водят обзаведени и на безумни според мен цени.

Не мога веднага да реша и действам, тепърва мисля къде каква сграда ми е вариант. Ще имам някакво самоучастие, но и там още не е факт. Тук мисля се продават, защото е подобие на комплекс без да е с безумни такси и все пак е ново. Локацията не е лоша. Но има и минуси. Просто не очаквах след като сградата е наполовина вдигната да има по няколко свободни и затова им обърнах внимание.

# 110
Вчера точно ми се наложи на мина по Петко Стайнов, поне 10 години не съм била там.
Знаете ли на ъгъла на същата улица с тази която и запушена ( която идва от Затвора ) какво се строи и информация за сградата.
редакция Ул Тролейна и Петко Стайнов до ТПКИ Родина

# 111
  • Варна
Май сграда Родина се води

# 112
Какви са минусите около ритуална зала и малко по на долу?

Точно около ритуална зала рядко съм слизал и ми е мъгла. Simple Smile

Хайде да направя корекция, може и плюсове не само минуси, да кажем сравнение с Нептун, генерали, лятно кино тракия? Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 18:49 от sweet13

# 113
Баири, по-занемарено е с всяка крачка в посока гарата, по-труден достъп с кола. Нагъчкано е като цяло.
Но в никакъв случай не е най-неприятната част на\около центъра.

# 114
И постоянно спират водата без предупреждение.

# 115
  • Варна
Какви са минусите около ритуална зала и малко по на долу?

Точно около ритуална зала рядко съм слизал и ми е мъгла. Simple Smile

Хайде да направя корекция, може и плюсове не само минуси, да кажем сравнение с Нептун, генерали, лятно кино тракия? Simple Smile

Аз съм около Ритуална зала, но малко по-нагоре. Но горе долу е същото. Всяка характеристика на локацията може да бъде плюс за един и минус за друг човек според личните му предпочитания. На мен ми харесва преобладаващо ниското застрояване. Блоковете са по 4 - 5 етажа, не по 15, а и все още има доста къщи. Тоест по-малко на брой живущи и автомобили на квадратен метър територия. Паркирането е по-лесно отколкото по кварталите късно вечер.

Дали е шумно или не зависи за коя точно улица става въпрос и даже за коя сграда. Моята улица е почти с нулево движение, но съседната например поема 99% от трафика, който идва от светофара на Димчо Дебелянов и постоянно минават коли.

Което ми напомня да отговоря на запитването за Сахаров дали е шумно там - да, изключително много. Улицата е само с две ленти, а свързва два от вай-натоварените булеварди в града. Като добавим и дрънкащите автобуси номер 7, които са през 15 минути, шумът и газовите изпарения там никак не са приятни. Имам апартамент там, в който съм живяла още преди да започне застрояването на карето. Вече е доста по-облагородено. Цеховете един по един си заминават и се вдигат нови комплекси със съответните търговски помещения. Децата в квартала ги водят да играят на старото игрище между панелните блокове.
Щом имате сериозни инвестиционни намерения за тази локация, идете на място и за половин час разходка ще усетите атмосферата.

# 116
  • София
Здравейте, не съм от Варна и нямам никаква идея относно квартали и т.н.
Исках да попитам - според вас Владиславово ще върви ли нагоре в дългосрочен план.

И на кой софийски квартал бихте го оприличили? Сори, че така е зададен въпросът.

# 117
  • Варна
Владиславово е като софийския Люлин. Цените там се движат в същата посока като в останалите квартали, просто в сравнение с тях, там е най-евтино.

# 118
  • София
Благодаря!

# 119
Здравейте, не съм от Варна и нямам никаква идея относно квартали и т.н.
Исках да попитам - според вас Владиславово ще върви ли нагоре в дългосрочен план.

И на кой софийски квартал бихте го оприличили? Сори, че така е зададен въпросът.
Владиславово може да се оприличи на Дружба.

Общи условия

Активация на акаунт