Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 369
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Пенко, и гледка и простор и всичко си имаме. Бяхме писали неотдавна, но си забравил вероятно. Да, платихме все едно сме в центъра, но е доста по-спокойно и морската гледка си е морска гледка Simple Smile

# 136
  • 🌊
Реално ние не търсим в момента. Разгледахме, видяхме, въртят се едни и същи обяви, които не ни харесват. Аз и преди бях писала, но може да си изкараме в сегашния апартамент поне едно 7 години, та не ни е спешно.
Без гледка можем, но най-важното ни е да не сме зависими от кола. Иначе като разпределение много ми харесаха тристайните в комплекс Младост... ама Младост.

# 137
  • Варна
Абе не, че нещо ама като народите и пак ще ви е нужна кола. Без кола ще си имате много ограничения и неудобства. Чебурашкин да изкара книжка ако няма! То аз пишман станах дето взех жена дето не шофира. Другата ще е с книжа. Та ако шофирате ще сте по гъвкави с имотите.

# 138
Реално ние не търсим в момента. Разгледахме, видяхме, въртят се едни и същи обяви, които не ни харесват. Аз и преди бях писала, но може да си изкараме в сегашния апартамент поне едно 7 години, та не ни е спешно.
Без гледка можем, но най-важното ни е да не сме зависими от кола. Иначе като разпределение много ми харесаха тристайните в комплекс Младост... ама Младост.

Всъщност в Младост отдавна цените гонят 2000€/кв на тъмнозелено и предлагане, освен в двете бъдещи кули на Металекс, няма. А те ще са като две села на България, не знам кой луд би живял там, наистина

# 139
  • 🌊
В дом Младост доскоро имаха тристайни за 150 000, което си се вписва лесно в бюджета ни, по спомени бяха на третия етаж с малки тераси и такива с големи, които изкуствено надуваха квадратурата.

Понеже го считам за спам:
Скрит текст:
Чебурашкин има книжка, неприятно му е да шофира. Не го е правил от години, едва ли ще го направи и в бъдеще. Аз категорично не ставам за шофьор, пък изобщо не се виждам да завися от някого, че да ме разнася с колата, иначе да си седя като затворник в апартамент в гората.

# 140
Абе не, че нещо ама като народите и пак ще ви е нужна кола. Без кола ще си имате много ограничения и неудобства. Чебурашкин да изкара книжка ако няма! То аз пишман станах дето взех жена дето не шофира. Другата ще е с книжа. Та ако шофирате ще сте по гъвкави с имотите.
Пенко това са поправими неща. Един курс и една кола ще ти дойде по тънко от нова жена.
Извинете за спама.

# 141
  • Варна
Чебурашка, хора всякакви, уважавам правото на избор на всеки който не ми навлиза в личното пространство. Просто го споменах защото с автомобила се откриват по-различни хоризонти. И аз много рядко обичам да шофирам, особено с нашите пешеходци зомбита и ориенталска култура и инфраструктура и недомислените улици и липса на паркоместа и.т.н., но ни се налага всеки ден и с времето свикваш. С оглед и във връзка с имотите инвестиция в такова умение може да ви даде други възможности. Ще дам пример. 2004 се връщам от чужбина с 15 000 евро, за тогава бяха колосална сума пари и понеже съм израстнал в центъра и аз търсех само център, а и нямах автомобил. В крайна сметка по спомен тогава двустаен ново строителство до колохозния гледах за 19 000 евро. И не взех защото парите не ми стигаха, а сега се замислям, че вероятно с 15 000 евро ако бях потърсил в Младост, Виница, Възраждане вероятно щях да взема тристаен и да го обзаведа и щях да си спестя много, много пари и нерви в последствие.

# 142
Добре де в това каре което е полвин Варна нямаше нищо сносно под 200к? Смятай за какво си говорим. Спвциално за Левски и Цветния се учудвам.
Относно шофирането си е удобство. Където и да живееш все ще тръгнеш я на почивка, я да се разходиш някъде около града. С този публичен транспорт ще е приключение до някое по-малко населено място на другия край на България.

# 143
  • Варна
По кварталите също живеят семейства без коли. Има градски транспорт. Да не би да ви е под достойнството да се качите в автобуса? Колко хола го правят дори с бебешки колички. По-удобно е с личен автомобил, но в крайна сметка всеки се съобразява с възможностите си и прави компромиси с комфорта си когато парите не стигат.

# 144

Всъщност в Младост отдавна цените гонят 2000€/кв на тъмнозелено и предлагане, освен в двете бъдещи кули на Металекс, няма. А те ще са като две села на България, не знам кой луд би живял там, наистина
Скоро ми излезе реклама на тия кули. Бяха го спирали, но сега пак са в продажба. Какво мислите за тях? Дали ще е добра инвестиция един двустаен там с паркомясто?

# 145
  • Варна
Между другото аз обичам градски транспорт, но не и във формата му в момента. Пълно с потен и мръсен народ, кучета, багажи, всеки се търка в другия, никакво зачитане на лично пространство. Навсякъде е така, включително наскоро в топ европейски град. Едни черни мадами като ме заобиколиха с едни колички за пазар и силно ме подпряха с гърди, пък аз не съм малък човек и пак ме смачкаха. Отделно един смръдльо клошар падна върху мен.

Та с градския ще става все по зле. Народа забрави що е хигиена и пропастта в обществото расте.

# 146
  • Варна
По-голям кучемразец не съм виждала напоследък, честно. Аре престани вече във всеки пост да хленчиш от лайна и кучета! И в градския ги набута даже, където е забравено за тях и не се качват.
Много са си добре новите автобуси даже. Забравяш какво беше доскоро в старите, или изобщо не си се качвал, но си пръв да коментираш.

# 147
  • Варна
Ами аз те знам, че си кучелюбка така, че не се обиждам. Не мразя кучетата, но ако така си мислиш ми е все тая. Но, напоследък все повече и повече ми биват натрапвани навсякъде без някой да ме питам искам ли, не искам ли и като казвам натрапват нямам предвид просто да ги гледам да се разхождат. Говорим за градска среда, ами ТОП фактор са. Преди време бяха пушачите навсякъде, хеле вразумиха се и сложиха забрани. Изобщо не се притеснявам за какъв ме мислиш, щом собствениците им не се съобразяват аз пък няма да се притеснявам да си изразявам мнението си. А, това че някой ме сочи с пръст...ми то е малко като някой да те настъпи после да те обвини, че си извикал от болка.

И един виц - качило се кучето на масата, а собственичката му вика "Слез мамо, слез моля те", а кучето "Няма пък, ти не си ми истинска майка".

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 13:06 от Penkoman

# 148
Айде айде, забравил какво е хигиена.... Едно време бабите и дядовците сякаш повече се къпеха, не мъкнеха кофите от село с лук, чесън и праз , в старите автобуси климатик нямаше и смърдяха на пот всички. Или Пенко от центъра до Владиславово не се потил..... Куче в градски транспорт не съм виждала аз, а до преди 4-5г пътувах с автобус.

# 149
  • Варна
И там си беше смърдялник, вярно. Ама поне клошари нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт