Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 423
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Тея двамата са такива crash bros, че нямам думи. Забогатяха на страха и алчността на хората.

# 196
Изобщо не чета клипчета в интернета, черпя имформация от първа ръка.
Цените са си високи, спад ако има е при дървените фургони, които след двата урагана миналия месец, видяхме че не си струват 6 цифрената цена.
Неймар не разбрах от кой щат се изказваш като последна истанция, и как твоето мнение е релевантно за пазара във Варна.
Аз поне сравнявам два морски града със сходни черти във вътрешната миграция.

# 197
Маями и Варна сходни градове? 😂

# 198
И аз от любопитство отворих airbnb. Доста голямо предлагане има. В туристически град е разбираемо. Просто класическото отдаване на квартири сега се дигитализира.

# 199
Маями и Варна сходни градове? 😂

Разбира се, и Варна е по добрият град. Animal ShellAnimal DolphinAnimal Fish

# 200
Изобщо не чета клипчета в интернета, черпя имформация от първа ръка.
Цените са си високи, спад ако има е при дървените фургони, които след двата урагана миналия месец, видяхме че не си струват 6 цифрената цена.
Неймар не разбрах от кой щат се изказваш като последна истанция, и как твоето мнение е релевантно за пазара във Варна.
Аз поне сравнявам два морски града със сходни черти във вътрешната миграция.

Значи ти щом взимаш информация от първа ръка аз от сега нататък мисля да игнорирам официалните данни и ще те питам тебе. Варна си прилича с Маями колкото България си прилича с Швейцария. Маями привлича световния елит от мултимилионери и милиардери. Отделно Флорида има 0% данък доход на щатско ниво. Например едно семейство което живее в Ню Йорк или Ню Джързи с 500К долара годишен доход, ако се премести във Флорида ще спести около 50К долара от данък. Естествено колкото по- голям е дохода толкова повече данък спестяват. И въпреки това цените падат; буквално първата обява на която кликнах в Zillow, някакво кондо се опитват да продадат от началото на годината и стойността му според алгоритъма на Zillow е паднала от $500К+ до под $400К. И да ти отговоря на въпроса, аз живея в град с 6 месеца туристически сезон където имаше голям бум на Аирбнб. Аз няма нужда да взимам информация от "първа ръка" защото аз съм първата ръка, имам достъп до MLS и виждам всяка нова обява за продажба и имам достъп до един куп статистики в реално време и следя пазара ежедневно.

# 201
Излишно е да си мерим "щатите" във Варненска тема.
И аз съм първа ръка, не си само ти. Дето те е срам дори да си признаеш щата, айде да не е точно града.

Спада в Маями е най вече при миризливите кондота, на които HOA от 2020 до сега се увеличи двойно,застраховките не знам с колко  %... а за пропърти такс да не говоря.

Във Варна няма такава опасност, при нас такса поддръжка е левчета, застраховките са пожелание, а данъците народни. От тази гледна точка спад в пазара не очаквам да изкочи скоро.

# 202
При толкова големи фейсбук групи за отдаване и наеми в Варна, да гледам все повече, публикации за наеми в групи за продажби на имоти за мен е червен сигнал, но ще видим кво ще излезе накрая, взе да ми мирише за проблеми в наемите, но ще видим Wink

Да почнеш да получаваш наем 700 лева за 2стаен широк център а да плащаш ипотека 1100 лева, това няма как да не окаже корекция на цените на имотите Wink

# 203
  • 🌊
То самите групи са станали такъв курник, че се чудя защо още членувам. "Имоти без брокери" не можеш да намериш една обява от собственик.
Но приятелка така намери апартамент - Кайсиева градина, панел за тотален ремонт, тристаен, 100 000 евро. Терсене им е, но разчитат на колата и това, че няма да плащат наем.

# 204
Но приятелка така намери апартамент - Кайсиева градина, панел за тотален ремонт, тристаен, 100 000 евро. Терсене им е, но разчитат на колата и това, че няма да плащат наем.

Специален трябва да е тоя 3стен панел за тотален ремонт 100 000 евро.Grinning

# 205
И на мен така ми се струва на пръв поглед надценено, но панел 3-стаен може да е 80-100 кв. Така на квадрат май е реалистично за жалост, много по-ниски цени не съм виждала. Колко е разумното според вас? Честно любопитно ми е.

# 206
Някой има ли прясна информация как вървят наемите в района на Генералите? За двустаен нова тухла, средно обзавеждане.

# 207
Аз отдавам за 800 лв на Генерали, двустаен, тухла. Но съм го отдала преди година и няколко месеца и не съм пипала наема. Момичето 3-4 месеца не е във Варна и напълно ме устройва, тъй като не се амортизира толкова. Предполагам и 900 лв е ок, зависи параметри/обзавеждане/функционалност. Иначе сиг и за 1000 има.

# 208
  • 🌊
В името на статистиката си разрових съобщенията да видя какво точно е било😂 Апартамента е в Кайсиева, 1ет над гаражи, панел за ремонт като има 2 спални, дневна и кухничка. Продавали са го за 120, смъкнали са им го на 110, купен е април тази година.

# 209
Панелите в Кайсиева май се водеха нови,ако не се лъжа.
Но там не е много желана локация, така че 100 бона са много. Като сложат и още 50 за ремонт.  Отиде.

Общи условия

Активация на акаунт