Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 339
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
За недвижимите имоти, когато Амброзия купуваше апартамента до техния.
Три пъти съм ползвала външни оценители, и трите пъти процентно разликата приблизително колкото на потребителката с настоящия казус. Когато стана дума за оценители в другата тема, и други потребители се включиха и общо взето се изясниха причините за по-ниските оценки.

# 496
  • Варна
Ето нещо интересно за нивото на шум, пък вие купувайте още супер-дупер яките апартаменти във Варна:
https://varnautre.bg/2024/12/02/637388-nivoto_na_shuma_vuv_varna … ibela_nad_normata

А, оня ден преброили бездомните кучета - 2000 ги изкарали.

# 497
Цитат
Палестинец и Варненската мафия унищожават секретно атомно убежище във Варна

Това вярно ли е? Съгласни ли сте с това при положение, че скоро излезе доклад че Варна би била цел за далекобойни и ядрени удари от Русия?

# 498
оценителите имат 3 подхода за оценка и накрая обявената стойност е с тегловни коефициенти от трите метода.
на мен ми е любопитно какви са начините и методиките им на оценка.
Емма в коя тема сте го обсъждали ?
Единия от методите е сравнение с пазарни аналози. И като се изповяда покупката на половин цена на 20 други подобни жилища - ето ви занижение.
Другия метод е с коефициенти за конструкция, елементи, подобрения, състояние.
Т.е вие може и да сте съгласна с висока цена за старо строителство, но банката не дава пари.
И третия метод мисля беше на ликвидационната ст-т. Най-просто казано - цената, на която банката би могла веднага да продаде жилището, ако спрете да плащате.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 17:10 от dariVale

# 499
Здравейте! Какво ви е мнението за апартамент тристаен 110кв в кв. Трошево, разрешение за строеж лятото на 2025 за 1300евро на кв на схема 20/80?

Въпросът ви е дали е рисково да се закупи преди да има изобщо издадено разрешение за строеж ли?

# 500
Офф Аман от тия кучета.. Заеми се да ги настанят в приюти като толкова ти пречат.
Гого, Варна е далече от София, няма тебе да те гърмят от Русия, спокойно. Пък и руснаците сън не спят да гърмят по България....
Двамата защо не си направите тема "Хейт Варна" , че тази тема ще си загуби съвсем смисъла...

# 501
Здравейте! Какво ви е мнението за апартамент тристаен 110кв в кв. Трошево, разрешение за строеж лятото на 2025 за 1300евро на кв на схема 20/80?

Въпросът ви е дали е рисково да се закупи преди да има изобщо издадено разрешение за строеж ли?
Дали е рисково и ако решим да е с цел препродажба, дали би било ликвидно?

# 502
Рисково е разбира се. Кой ти дава гаранция, че ще се вземат разрешителните навреме. Иначе сигурно ще я построят, но не се знае колко ще се забавят докато започнат. Вземат ли разрешително за строеж после в повечето случаи забавянето е от 1/2 до една година. Имай предвид, че при препродажба до 5 години дължиш данък.

# 503
  • ВАРНА
Това вярно ли е? Съгласни ли сте с това при положение, че скоро излезе доклад че Варна би била цел за далекобойни и ядрени удари от Русия?
Къде излезе такъв доклад? Убегнал ми е.

# 504
По новините чух за него. Бункера си е баш по темата. Недвижимо имущество във Варна. Плюс това някакъв палестинец искал да го бута. Явно и там ще се вдига блок.

# 505
Цитат
Палестинец и Варненската мафия унищожават секретно атомно убежище във Варна

За първи път чувам някъде в България да има атомно убежище.  Падне ли атомна бомба около Варна, приключва всичко в радиус минимум 50км. Хирошима и Нагазаки са изпитали атомни бомби по около 20ктн,Русия има в бойна готовност Сармат 750ктн. Всеки сам да си прави сметките.

Пп Ggg88, това питане с оскъдна информация, няма кой да ти даде адекватен отговор.

# 506
Той Гого от 20г не стъпвал във Варна, обаче е наясно, че на мястото на това тайно атомно убежище  ще строят блок.... Приказки от 1001 нощ...
Дописвам-по кой новини си го чул? Има едно клипчета с Ивелин Михайлов по темата, никаква официална информация. Това ли ти е достоверен източник на информация? Боже боже

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 20:52 от Karina-88

# 507
  • Deutschland/HE
А къде е това атомно убежище?

Мен като ученичка, преди 35+ години, са ме водили в скривалището до Нептун. Това явно е някъде в кварталите, поне според някаква снимка в сайт.

# 508
Ама моля ви се, Ивелин Михайлов е пряко засегнат от това, че някой е взел имот в съседство на неговия "град в града". Иска си човека да владее целия терен там, но някой е купил част от двора на Завода.
Оплакванията му, че някой започва да руши в събота, направо са смехотворни, защото той самия срина половината завод точно през уикендите без документи къде ще извози отпадъците

# 509
Бомбено убежище има под паметника на дружбата. Под него има цяла система от тунели.

Общи условия

Активация на акаунт