Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 340
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Има една хубава поляна Wink

# 481
Има една хубава поляна Wink

Да точно нея , беше собственост на Лидал но разбрах че са я продали и се говори за две сгради и се чудих някой дали е разбрал кой и какво ще строй

# 482
  • Варна
Ами следи разрешителните от общината по идентификатор на парцела и ще разбереш по някое време. Преди това обаче предполагам ще разпродадат поне половината на идеен проект. Иначе и над Амичи в ляво има място за една кооперацийка, и там няма да остане място. Като ги гледам на парцели изглежда по един начин, после като започнат да строят се оказва, че може да съберат повече сгради отколкото предполагам.

# 483
Преди това обаче предполагам ще разпродадат поне половината на идеен проект.

Няма да се учудя дори ако се продават половината само начертани на салфетка.

Като гледам вторичния пазар какви курници на какви цени се продават в Варна, София пасти да яде по цени GrinningGrinningGrinning

# 484
Имам проблем, попадам на някакви апартаменти, които оценителите определят на 130 евра, а обявата е на 160 евра. Това само при малките апартаменти ли се получава или и други го наблюдават?

# 485
  • Варна
Имам проблем, попадам на някакви апартаменти, които оценителите определят на 130 евра, а обявата е на 160 евра. Това само при малките апартаменти ли се получава или и други го наблюдават?
Май масово е така. Аз като купувах беше същата ситуацията, което кофти за мен… банкерката вика много скъп тоя апартамент според оценителите. Ама на… такова е.

# 486
А ще има ли мощност за толкова сгради. Чувам че енергото не се радва на тези строежи.
И акт 16 се бави по същата причина.

# 487
  • Варна
Калина, нормално, оценките са по-реалистични от очакванията на продавачите, тук идва ролята на търговските умения и мотивацията на двете страни да постигнат споразумение. Освен това, съм чувал и, че дори да имаш реална оценка, банките могат да я занижат по техен критерий. Идеята им е по-голямо самоучастие и да те набутат и с един потребителски за 20-30 000 евро.

# 488
Банките искат 20% самоучастие от оценката на експерта, защото иначе ги погват надзорните органи Simple Smile
Мощности във Възраждане няма, точно около Алати е строежа, на който са предложили да си опъне кабелна линия до Максуда за има-няма едни 6млн.
Строежите към Виница , Тракага посока Златни също са блокирани до изграждане на разширение на подстанциите на Траката или Златни, ЕРП Север иска ЕСО да строи, но реално няма как ЕСО да строи в подстанции чужда собственост.Чакат държавата да ги финансира, но за това няма срокове

# 489
Здравейте! Какво ви е мнението за апартамент тристаен 110кв в кв. Трошево, разрешение за строеж лятото на 2025 за 1300евро на кв на схема 20/80?

# 490

Моят опит с оценителите е, че техните оценки са леко по-консервативни от нивата, на които реално се сключват сделките.
Преди няколко месеца обсъждахме това в друга тема, и други потребители писаха за сходен опит.

# 491
ЕммаТ,  оценителите имат 3 подхода за оценка и накрая обявената стойност е с тегловни коефициенти от трите метода.
Последната ми сделка е от 2022г и оценката на имота беше с 20хил евра над цената, на която придобихме, и то без да искаме от оценителя да "натисне" нагоре цената.

# 492
ЕммаТ,  оценителите имат 3 подхода за оценка и накрая обявената стойност е с тегловни коефициенти от трите метода.
Последната ми сделка е от 2022г и оценката на имота беше с 20хил евра над цената, на която придобихме, и то без да искаме от оценителя да "натисне" нагоре цената.

И при нас миналата година беше така с оценката.

# 493
оценителите имат 3 подхода за оценка и накрая обявената стойност е с тегловни коефициенти от трите метода.
на мен ми е любопитно какви са начините и методиките им на оценка.
Емма в коя тема сте го обсъждали ?

# 494
А ще има ли мощност за толкова сгради. Чувам че енергото не се радва на тези строежи.
И акт 16 се бави по същата причина.
Няма как Акт 16 да се бави от енергото, защото той се издава преди да бъде присъединено постоянното захранване.

Общи условия

Активация на акаунт