Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 34 920
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Поредните многоетажни села с по над 100 апартамента на сграда. Прекраси на проект, но да ги видя след едно поколение експлоатация по какво ще се различават от сегашните изтърбушени ЕПК-та и панелки, в които всеки си прави каквото си иска.
Поне да се продаваха по-евтино...

# 631
Ето статия за предложените промени за начисляване на ДДС при продажби на недвижими имоти:
Облагат с ДДС частни сделки с имоти
Как разбирате внесеното предложение? Ще важи ли за имоти, в които е живяно да кажем година-две и са били обявени за основно жилище? Също така дали ще се приеме законопроектът и кога според вас?

# 632
Ето статия за предложените промени за начисляване на ДДС при продажби на недвижими имоти:
Как разбирате внесеното предложение? Ще важи ли за имоти, в които е живяно да кажем година-две и са били обявени за основно жилище? Също така дали ще се приеме законопроектът и кога според вас?

Според мен още го мъдрят и ще има промени, затова рано е да се правят изводи Wink

# 633
Безумие на безсилните. Това са им всичките предложения за новия бюджет. Няма да обложат свръх печалбите на банките, но ще съдерат 100 ризи от гърба на обикновения човек, който няма къде да избяга. Като си преборят депутатите терените за строителство и текста ще отпадне.
Такъв гърч е да изкрънкат от някъде пари за заплати на хрантутниците на държавна работа.

# 634
  • Варна
Някой, нещо за Forest Club? Гледам в рекламите вече готови неща показват. Ходил ли е някой на огледи?

# 635
Здравейте на всички! Понеже сравнително от скоро съм във Варна бих искал да попитам за вашето мнение относно покупка на имот с цел отдаване под наем. Спрял съм се на комплекс Сезони във Възраждане, Фемили Гардън и новостроящият се комплекс на Дом Младост. Коя от трите би била най-надеждна инвестиция? Ако има и някаква новострояща се сграда заслужаваща внимание ще се радвам на малко информация от ваша страна.

# 636
Мисля, че в Сезоните всичко е продадено, така че ги отпиши според мен.

# 637
Здравейте на всички! Понеже сравнително от скоро съм във Варна бих искал да попитам за вашето мнение относно покупка на имот с цел отдаване под наем. Спрял съм се на комплекс Сезони във Възраждане, Фемили Гардън и новостроящият се комплекс на Дом Младост. Коя от трите би била най-надеждна инвестиция? Ако има и някаква новострояща се сграда заслужаваща внимание ще се радвам на малко информация от ваша страна.
Една моя съседка във Фемили Гардъм продава тристаен.
Какъв ти е бюджет? Цените са стабилни.

# 638
  • Варна
И трите са добра инвестиция за наеми, особено с паркомясто, но първите са отдавна разпродадени, а предполагам и третото. Ако излезе нещо, то ще е вторична продажба и възвращаемостта от такава инвестиция ще е смешна. Става за паркиране на пари срещу инфлацията и други цели, не и за инвестиция. Строежи много, въпроса е кой на какви пари продава и не толкова къде е, а кога ще бъдат завършени и пуснати в експлоатация.

# 639
Ако излезе нещо, то ще е вторична продажба и възвращаемостта от такава инвестиция ще е смешна.

То и предложенията на вторичния пазар са смешни Grinning
За това повече хора купуват така нареченото на зелено Wink

# 640
  • Варна
И това е така. Никога не съм купувал на вторичен пазар. Само, че явно и моето търпение се изчерпа и вече пък не ми се занимава да чакам с години и да изникват непредвидени обстоятелства, че те са толкова чести и едни и същи, че трябва да им викаме предвидени обстоятелства.

# 641
Нямам представа дали фирма Спедстрой Варна ще строи тепърва, но съветвам с тях да не рискувате на зелено, защото собственика почина миналата година и сега наследниците едва се оправят. Много трудно завършиха и взеха Акт 15 и после Акт 16 на сграда започната и почти построена от г-н Желев.

# 642
  • Варна
Само минавам да оставя това клипче. Там западна медия много се тревожи за намаляването населението на Гърция и създаването на "призрачни" градове. Хората говорят за връзката население, икономика, вътрешен брутен продукт.
https://www.youtube.com/watch?v=8A5SyZeqbPc&t=210s

Явно на всички с малко акъл им е ясно пагубното положение с населението в България и се чудя защо не се говори масово за това и не се обясни, че това е проблем номер едно. Явно е целенасочено.

# 643
Оферта за баня на нов апартамент от днес, Варна

4кв баня- (общо 20кв работа) - хидроизолация + фаянс + сифони и т.н., всичко без санитария

2,000лв за 10 дена

100лв на кв.м.

Как ви се струва?

Получих още 3 оферти за банята - всички по 2,000лв  Laughing

Направиха банята за 3 дена, демек 650лв на ден, все си мисля че е доста скъпо, но от друга страна съформуците пишат за доста по-високи цени за такава кв баня

Като цяло съм доволен

# 644
Баня за 3 дни? Хидро, плочки, фуги,монтажи...
Някои хора обичат да фантазират. Може би търсят и шарани.

Общи условия

Активация на акаунт