Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 315
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Плочките ще виснат, ако ги налепи целите отдолу до горе.
Поне 2 дена за стените. Или пък ако наистина съхне супер бързо и ги работи на смени. Сутрин и вечер. Но пак 3 дена е супер скоростно. Не че не може за 4-5 ама трябва и да се престарае майсторът. Или да не се старае.
Даже не знам 1я ред плочки най-отдолу дали не трябва да изсъхне добре преди да се започват стените, т.е. отиваме на 3 дена за стените. Като 3я ден може да направи и пода.

# 661
Един ден за хидрото, което според мен е задължително. Утре ако протече при съседите, техните застрахователи ще ви съдят.
Стените се почват с мастар от втората плочка над пода заради нивото, иначе фугата ще бяга. Два дена стени, минимум ден под,следващия ден довършване на първия ред стени. В това студено и влажно време трябва поне два дена да дръпне лепилото на плочките, иначе фугата ще се оцвети.
За читаво направена малка баня без излишни чупки и ниши, само за плочките трябват минимум 7 дена. Останалото е претупана работа със съмнително качество.

# 662
Плочките ще виснат, ако ги налепи целите отдолу до горе.

Даже не знам 1я ред плочки най-отдолу дали не трябва да изсъхне добре преди да се започват стените, т.е. отиваме на 3 дена за стените. Като 3я ден може да направи и пода.
Първи ред плочки се слага последен,Ники е обяснил защо.

Много искам да видя снимки на тази бърза баня.

# 663
Масовките по хотели, комплекси и тн. Се правят за 3 дни. Иначе не излиза сметката на строителя.

# 664
Вижте, един майстор на частно не си дава зор, защото първо не желае да се амортизира, второ като го направи за 3 дена и ти иска 6 бона, ати сметнеш, че ти иска 2к надница на ден, ти ще му вдигнеш скандал. За него е win-win да работи бавно. И без това не желаят да се преработват. Искат да си изкарват добри пари и да имат време да ги изпият след това.

# 665
Гого, ич та няма, става въпрос за качество, където квадрат плочка струва 100-200-300лв. Масовките, които се купуват са 3то и 5то качество по 20-30лв, криви и издути, там естествено ще дойде майстор за 1-2 бона.
jele3,обикновено ходя на почивки в нови комплекси и уж топ качество,но много рядко нацелвам перфектна баня, стая, хотел или комплекс. Почти всичко ми е шитня за тия пари. Като ми кажат "супер луксозно" и разбирам, че тия хора имат някакъв сбъркан стандарт.

# 666
200-300лв за кв е доста голяма рядкост и не говорим за масовия случай. Масово хората купуват до 100лв/кв. По-горе обсъждахме бърз и бюджетен но читав вариант. Имай предвид, че много хора сами си лепят плочките, дори и на баните.

# 667
Точно из тези дни гледах апартаментите на Дом Младост и ще ти кажа защо лично аз не смятам, че имат там ще е удачен за инвестиция. На комплекс с такива съоръжения като басейни, сауни, джакузита, минерална вода (също да се обърне внимание) и т.н. очаквам.месечната такса вход/поддръжка/градинар и пр. да е висока. И под висока визирам това стойността й да е около 100 лева, които едва ли всеки наемател би бил готов да заплаща всеки месец, редом с  останалите разходи.
Дом Младост няма такси - СПА-то е отделно от жилищната част

# 668
Ама като се изхвърлите с плочки за 200-300лв/м2  е нормално да ви искат за лепенето им по 4-6 хил. Да не говорим, че на кривите стени искате да ви лепят плочки 1м/1м
Обикновено точно намазаните  италианскокитайски плочки са кофти качество. Още помня номерата на Досев импекс, които в мострената имат изложено първо, но после им товареха кашони с второ и трето, а в разписката пишеше, че клиента е проверил доставената стока и тя отговаря на заявената Simple Smile
Имаме приятели, които така изгоряха - плочките бяха невероятно красиви, но трето качество. Рекламации, КЗПта.. иди докажи, че в шоурума са сложили първо, а не трето качество.
За "италианците" от Мартинели дума няма да отварям, че и те какви изпълнения имат в годините.
Първата ни баня е с испански плочки, среден ценови клас са и сега 40-60лв м2. Мен ме грабнаха тогава фризовете. Почти 20г освен, че падна фугата и се наложи да се префугира поддушовото .. други проблеми нямаме.
Имаме и бани с плочки на КАЙ, също сме доволни

# 669
За това си купих плочки от Джорди, да не ме е яд. Joy

# 670
  • Варна
52 лева беше квадратът на нашите плочки. 25 на 75 см, испански уж. Изобщо не съм гледала кое качество са. Избрахме ги само по дизайна.
Предстои ми да правя още една баня, за която взех плочки по 30 лв, подобен размер. Бяха последни количества в Практикер.
Не очаквам никой да ми ги лепи за по 30 лева. Трудът е скъп и все по-скъп ще става.

Вчера носих едни маратонки на обущар - беше много възрастен дядо. Замислих се, че никога не съм виждала млади хора, практикуващи тази професия. И като цяло рядко се вижда млад човек да работи някакъв занаят. Леко се стреснах, че след някоя друга година няма да има ни къде часовник да си оставя на ремонт, ни къде да си сменя ципа на якето. Всеки втори е ИТ или мениджът на нещо си. Само циганите ще останат да работят с ръцете си.
Есента сменяхме вратите вкъщи и монтажниците бяха точно такива. Добри и възпитани момчета изглеждаха, но мургави. Единият съвсем сериозно ме убеждаваше, че земята е плоска. Монтажът бе без забележки.

# 671
ИТ, мениджъри и … наемодатели. Абе на някои хора им проблясва, че положението не е ОК и само с тухли няма да стане, но да видим.

# 672
  • Варна
Е, Диди, той ви е харесал с кучинка и се е закачал тоя монтажник Simple Smile. Пък за часовника не се тревожи, там ще има кой да се занимава, много сериозни пари се въртят там, просто не е за масите.

Иначе, това което ми изтриха вчера беше горе долу в тоя стил, че и аз не виждам смисъл излишно да се надуват бюджетите за нещо, което не се отразява кой знае колко на качеството ти на живот, да не говорим, че след месец не го забелязваш, а след година вече е захабено. И аз сложих последно на една баня някакви испански, не виждам разлика с турските за 20лв от Джорди. Иначе не знам как ги изкарват тия големите бюджети, аз преди ковид съм правил апартамент за 5000-6000 евро до матраци и пердета включително, последно 10000-12 0000 евро, но имах на едното място гипскартон на целия таван, на другото парно да се преправя и слагат радиатори - за двустайни става въпрос и стават доста прилични.

# 673
Българина си казва "чакай да си купя лукс материали, понеже цената на труда е скъпа, един път да се прави и забрави", а майстора си казва "щом ползва лукс материали, значи има пари, ще му искам повече пари" и така се върти въртележката.

# 674
  • Варна
Да ти кажа майсторите са наясно колко са "лукс" материалите. Всички е лъжа и измама в днешният свят. Ако искаш наистина да разбираш от нещо трябва да набиеш часове в проучване и да стигнеш не до фабриката и технологията ами до източника на суровината, сезона в който е добита, как е транспортирана и дали Мигел или Карменсита са били на смяна като са минали твоите испански плочки през поточната линия.

Лукс материалите са за избраници, чакаш за тях, не знаеш и какво ще дойде и какво ще ти дадат.

Един път се прави ама друг път...всичко е движение в живота и имаш 1000 причини да разбиваш баня. Отделно всичко е толкова зле организирани и скапано, че когато последните се нанесат в новото строителство, първите вече започват ремонтите.

Общи условия

Активация на акаунт