Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 34 884
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Какво мислите за този проект.
https://forestclub.bg/projects/forest-village

Обявените цени са пт 1400е/м2.
Бунгала в някаква гора. Ако за туй искат 1400 евра, (чудя се с какво да сравня тука), ами не се сещам. Просто нямам думи.
Покрай Дюните, каваците и созопол продаваха декари и декари на безценица площи.
Най-евтините май бяха към 5-7 евро на квадрат (т.е. 5к Е на декар)
Там можеш да наредиш 1000000 бунгала и пътечки с камъни.

# 721
Лъки,  вярно ли искаш да живееш в къща тип бунгало?  Ужасно ми напомня на ММЦ Приморско, само че там можеше да си закараш багажа с кола до бунгалото, а тук и това няма да можеш

# 722
Делбата на земята под апартамента.
Боже, стегнете се малко и не пишете глупости, и то настоятелно повече от веднъж.
И ако земята не е твоя какво ще стане? То по времето на комунизма никой нямаше земя под апартамента. Това не е сериозно което говориш, аз досега за такъв случай не съм чувал. собственика на земята ще събори сградата ли:blush:?

# 723
Ужасно ми напомня на ММЦ Приморско, само че там можеше да си закараш багажа с кола до бунгалото, а тук и това няма да можеш
Ко? Не!
В бунгало бих живял 5-10 дни на година.
Романтиката ми изфиряса след 30тата година.
Иначе навремето даже си мислех да поживея едно лято в лодка.

Все повече се убеждавам, че за всеки "влак" си има пътници и и най-безумните идеи и предложения могат да се продадат. Ако ти падне човек, който лесно се баламосва (и има пари).

Делбата на земята под апартамента.
Боже, стегнете се малко и не пишете глупости, и то настоятелно повече от веднъж.
И ако земята не е твоя какво ще стане? То по времето на комунизма никой нямаше земя под апартамента. Това не е сериозно което говориш, аз досега за такъв случай не съм чувал. собственика на земята ще събори сградата ли:blush:?
Ти си правиш някакъв спорт с теоретични разсъждения, аз ти говоря от личен опит, срещи с адвокати и нотариуси и провалени сделки, както вече сме се събрали да подписваме в нотариуса.

Да, могат да ти бутнат сградата без никакъв проблем. Стига да се докаже, че земята е чужда.
Успешно минали 2-3 сделки назад във времето не те спасяват, ако има преди това невалидна сделка или акт.
Ако е препродадена и е била във добросъвестно владение повече от (забравих точно) 7 г май, тогава става собственост на новия собственик. Има си правила за конкретните случаи. Зависи пътят какъв е бил

# 724
Nohope,  сигурно не знаеш, че много от маститите строители залагат парцела ако е техен, или грубия строеж.. А за изкукали съсобственици на терен и проблемите, които могат да създадат на живущите се поразрови за ул Роза 23 Б във Варна и виж за какво иде реч.. Жената постоянно се опитва да изкрънква кинти от съкооператорите, нищо че сградата е построена, взела е имоти и си ги дава под наем, но иска още и още .
Това е пример как не бива земята под вече построена сграда да остава собственост САМО на лицата, които са били собственици на парцела, а да се разпредели на всички апартаменти..

# 725
  • Варна
Нищо не мисля. На десетата секунда от разглеждането на сайта ми се отваря поле, скриващо цялото съдържание, в което да си въведа телефонния номер и да им го изпратя, без бутон за затваряне. Нищо не мога да прочета. Къде е това чудо? Виждала съм други подобни комплекси с къщи и по принцип са ми по-привлекателни като идея, отколкото представата да живея в 15 етажен блок с 300 апартамента. Лошото е, че цената им е по-висока отколкото самостоятелен парцел с къща.
Фасадата кой знае от какви модерни материали е и най-вероятно лъже окото, че е бунгало. Едва ли продават контейнери на тия цени.

# 726
Лъки,  вярно ли искаш да живееш в къща тип бунгало?  Ужасно ми напомня на ММЦ Приморско, само че там можеше да си закараш багажа с кола до бунгалото, а тук и това няма да можеш
Да живея не. То си пише, че са вили, т.е. ваканционен имот. Като ми заври мозъка от шума от съседите...
просто разглеждам.
Много напудрена реклама, а инвеститора е нещо украинско.

# 727
Диди,  и масивно строителство да е, с тези прозорци няма голямо значение, Основното за мен е, че стигаш до имота по пешеходни алеи, къщичките са разхвърляни около тях, на минимално отстояние.. Айде сега си представи, че някой си пие кафето на верандата и се кара с децата, всичкото това у вас се чува, защото искаш да живееш сред природата на отворен прозорец ... Ми не мерси

# 728
Nohope,  сигурно не знаеш, че много от маститите строители залагат парцела ако е техен, или грубия строеж.. А за изкукали съсобственици на терен и проблемите, които могат да създадат на живущите се поразрови за ул Роза 23 Б във Варна и виж за какво иде реч.. Жената постоянно се опитва да изкрънква кинти от съкооператорите, нищо че сградата е построена, взела е имоти и си ги дава под наем, но иска още и още .
Това е пример как не бива земята под вече построена сграда да остава собственост САМО на лицата, които са били собственици на парцела, а да се разпредели на всички апартаменти..
То и аз мога да искам много неща, но няма кой да ми ги даде. Собственика е обезщетен, сградата е построена от там нататъка играта е приключила. Иначе тези къщички са от типа сглобяеми. Те са и по евтини и по лесно се вадят разрешителни, така че цената според мен е висока, но сигурно ще се намерят купувачи.

Дани посочи ми една жилищна кооперация която е съборена, но да не е в някой игрален филм каквито явно гледаш.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 18:18 от Nohope

# 729
  • Варна
Явно само при мен сайтът не работи добре 😀. Наистина нищо не мога да прочета. Това само по себе си е показател за ненадеждност.

Може ли подробности за казусът на ул. Роза?

# 730
  • Варна
Nohope нямах предвид брокерите, а защо има смисъл да се купува още преди разрешение за строителство. И ако брокерите са ти ексклузивни за строителя и единствения контакт - ами с брокер. За ново строителство, като цяло и аз не съм купувал с брокер.

И имам предложение - дайте след нова година да спрем да се зъбим един на друг и да се отнасяме по-добре един с друг през 2025, пък може ако сме живи и здрави края на 2025-та да се съберем и за Коледна среща, като всички други нормални общества.

# 731
Nohope, сериозно ли мислиш, че дори и големите строители и то не софийски, са големи професионалисти? Историята помни много измами, схеми и манипулации от строители. Нак-скорошно може да провериш масата насилствени промени на цени и абсурдно индексации. Може дапровериш за sohome или soho ли беше, нещо такова от преди няколко години. Имаше жилища продавани по два и повече пъти.
Дани вече описа проблемите. Има още много. Ако се появи собственик може с години да се влачиш по дела и имота да бъде блокиран. Може строежа да бъде спрян дълги години. Ако има тежести преди теб, може да останеш с една студена вода. Изобщо не е малък риска. И в момента има схемаджии, които обират първите вноски преди разрешение за строеж и изчезват.
Отгоре на всичко адвокатите имат достъп до архив, до който нормалните хора нямат.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:01 от Gogo1979

# 732
Нищо не мисля. На десетата секунда от разглеждането на сайта ми се отваря поле, скриващо цялото съдържание, в което да си въведа телефонния номер и да им го изпратя, без бутон за затваряне. Нищо не мога да прочета. Къде е това чудо? Виждала съм други подобни комплекси с къщи и по принцип са ми по-привлекателни като идея, отколкото представата да живея в 15 етажен блок с 300 апартамента. Лошото е, че цената им е по-висока отколкото самостоятелен парцел с къща.
Фасадата кой знае от какви модерни материали е и най-вероятно лъже окото, че е бунгало. Едва ли продават контейнери на тия цени.
Диди, зад хотел Детелина, в посока Зл. пясъци завиваш наляво, малко преди Спорт палас. Умна си, провери си добре нещата при сериозен интерес.

# 733
  • Варна
Бр, сериозен интерес нямам. Купих си самостоятелен парцел за строеж. Попитах от любопитство, а и да съм в крак с новостите на пазара.

# 734
Диди, не е толкова безнадежден сайта поне на десктоп версия.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт