Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 34 863
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
На десктоп сядам веднъж седмично… понякога и по-рядко. Както и да е, не ми е чак толкова важно.

# 736
По-скоро на браузъра ти, горе трябва да имаш три точки с падащо меню. Там има опция за настолна версия. Има сайтове, които не са предвидени за мобилни телефони. Така можеш да ги разглеждаш.

# 737
Някой по опитен би ли ми помогнал с мнение за новия проект на планекс в изгрев- sunrise residence
https://sunrise.planexproperty.com/
Близо са до АКТ 14, но все още има доста свободни апартаменти,
което даже ми е притеснително, понеже другия строеж в ниската част на Изгрев на Icon group вече е разпродаден
Основното ми притеснение е хидрофорната система- предполагам няма достатъчно налягане на водата и се чудя какво става ако спре тока, или се развали това нещо
Обаче пък апартамента който съм харесал е с перфектното разпределение за мен, с гледка и  зеленина
Става въпрос за живеене, а не за инвестиция

# 738
За много години.

Проекта на Планекс не е лош, за мен основен минус е местоположението. Тия баирсукаци не са за всеки. Предполагам като завали един дъжд каква романтична кал с гледка ще представлява.  Пише, че има инфраструктура, но не ми се вярва.
Цени на паркоместата не видях, произволен тристаен 220K €...
Иначе строителя с име, и то с добра репутация.

# 739
Някой по опитен би ли ми помогнал с мнение за новия проект на планекс в изгрев- sunrise residence
https://sunrise.planexproperty.com/
Близо са до АКТ 14, но все още има доста свободни апартаменти,
което даже ми е притеснително, понеже другия строеж в ниската част на Изгрев на Icon group вече е разпродаден
Основното ми притеснение е хидрофорната система- предполагам няма достатъчно налягане на водата и се чудя какво става ако спре тока, или се развали това нещо
Обаче пък апартамента който съм харесал е с перфектното разпределение за мен, с гледка и  зеленина
Става въпрос за живеене, а не за инвестиция
Аз лично не бих взел в такава сграда за живеене.  За мен абсолютно приоритет номер 1 е добро налягане на водата. Ако няма налягане да се изкъпеш нормално, не мерси.

# 740
  • Варна
Аз съм ходил да видя на място строежа, много е близо, буквално на метри до хубав път, но то там така или иначе си е малко забутано, пада се над едни блокове от соца. Пътя предполагам ще го направят, но там така или иначе си е малко забутано като цяло та добре е това да се прецени. Гледка ще има ако вземеш правилният имот, за тишина не знам, трябва да отида там като е супер тихо вече и да видя как е защото някой път шума от булевардите се чува доста далеч и пътува на високо. Та за шума няма да се разбере докато не влезеш в новия апартамент. Единствената причина да не са изкупени е, че са на Планекс които са име и продават скъпо, но уж си изпипват нещата. И ще има няколко етапа.

И да използвам момента да честитя 2025 на участниците в темата и да ги поздравя с този откъс от Опасен чар:
Там долу се стелеше София, разпростряла се като кисело тесто, чиито пипала упорито напредваха към единственото хигиенично, все още с чист въздух, ненапълно заето място — планината Витоша! Но предният отряд от огради с бодлива тел, дървените и тухлени вили безмилостно настъпваха. За това говореха многобройните светлини по склоновете на планината. Кой щеше да ги спре? В тази безкомпромисна битка безмълвната планина щеше да загуби! И един
ден последните парцели около Черни връх щяха да бъдат раздадени за облагородяване под форма на бъдещи лимонови и портокалови горички на почти деветстотин метра надморско равнище. А какво всъщност се разбираше под думата „облагородяване“? Преди всичко
строеж, премахване на горния плодоносен слой и заместването му с вар и парчета керемиди. После се издигаше малката триетажна спретната вила, ограждаше се яко с бодлива тел и съседите облагородители колективно се пазаряха с частно практикуващи служещи от електрификацията, водоснабдяването и пътните строежи за прокарване на ток, вода и асфалтови алеи. По тоя начин вече никой не можеше не само да се разхожда, но и въобще да проникне в
планината. Така се създаваше новият, цивилизован способ за опазване на природата

# 741
  • Варна
Честита нова година на всички!

Лъки, как даваш мнение, за място, на което не си стъпвала никога, само на база предположения?

Едно от жилищата ни е на Невен, малко по-надолу. Това е широка и осветена, добре асфалтирана улица. Наклонът не е нещо непреодолимо. Няколко години живяхме там и никога не сме имали проблем с пътя, даже в студени и заледени дни. Качвах баира с едно малко поло спокойно.
Като цяло е много спокоен и чист район. Токът много рядко спира там, за разлика от интернетът. Може да питате предварително нормалните доставчици дали имат покритие на конкретния адрес, защото на нашия имат само Мсат, които са пълна скръб.

Относно притесненията за водата - нямам представа. Много къщи са на хидрофор. За цял блок - не бях чувала.

# 742
Имам близки познати в старите блокчета в Изгрев. Не е да не съм стъпвала.  Не става за хора без кола, с малки деца и т.н. това се пада още по нагоре. Всъщност над околовръстното си е компромис за мен.
За тишина, да може би ще е наистина спокойно.

# 743
Забравих да кажа честита нова година и благодаря за мненията. Това реално се пада точно до старите блокчета в Изгрев, просто има един 50 метра баир, който от Планекс ми казаха че ще го асфалтират когато приключат със целия комплекс (уж). 3 минути го направихме пеша до околовръстното, оттам са всички плюсове на Цветния като училища и детски градини.
Иначе не успях да видя тристаен за 220к,  приличните тристайни са 160-190К

# 744

Този апартамент имах в предвид. Като запад не е най доброто разпределение за Варна, но поне е просторен.

# 745
  • Варна
Ще го асфалтират. По новите норми, за да вземат акт 16, строежи от такава категория трябва да изградят и асфалтиран достъп. Планекс няма да си зарежат обекта на чакъл. В района е пълно със семейства без коли и с малки деца. Локацията няма нищо общо с вилните зони, които разглеждаш ти, Лъки. Жилищен квартал е.
Западът там е безценен, тъй като напред е дере с къщи в ниското и има простор и зеленина, залезите са ненормално огнено зрелищни. Мога да кача снимка от първи етаж по-късно.

# 746
Възможно е. Аз лично съм фен на Изток и Юг, западните помещения лятото стават пещ.
Планекс се разцепиха на две преди години, но продължават да строят над приличното ниво.
Как стои въпроса с паркоместата, не се ориентирах в сайта?

# 747

Този апартамент имах в предвид. Като запад не е най доброто разпределение за Варна, но поне е просторен.

Точно този съм си харесал аз хаха. Аз лично в момента живея в западен апартамент и честно казано го предпочитам. Иначе паркоместата по спомен бяха 20 000 евро

# 748
  • Варна
Пише, че има надземни и подземни паркоместа, както и велостоянки. 😀

# 749
Мога да кача снимка от първи етаж по-късно.
Бих се радвал да видя, още повече може да наклониш везните Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт