Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 949
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Пак не е нисък процент. Въпрос на шанс вече как ще се оплодят яйцеклетката и сперматозоида.
Какво може да пие, за да намали параметрите ?

# 391
  • Замък сред облаците
Момичетата тук могат да ти дадат съвети: https://m.bg-mamma.com/?topic=1694281

# 392
Доста висок процент е това за съжаление. Промяна в начина на живот, добавки да опитате освен и да видите дали има варикоцеле при андролог. Друго не се сещам да дам като съвет.
Под нормата са и двете цифри. ММ беше с олигоастенотератозооспермия в тежка форма и варикоцеле. Оперира се през юли 2023г. успешно. Има спермограми с нормозооспермия. Наричат го медицинско чудо.

ММ е със същата диагноза. След две загуби и направен ЗЕТ имаме почти 3г човече.  Чудесата не са невъзможни!

# 393
Здравейте, пиша с проблем и ще бъда благодарна за помощта. Направих аборт по медицински показания в 14 та седмица и след два дни гърдите ми страшно се подуха, втвърдиха и сега тече бяла течност като кърма. Освен това има и силни болки, от които не мога да спя. Лекаря, слава богу, ми отговори вчера и предписа достинекс, но сега се чудя, това лекарство има ли странични ефекти, мога ли да пия кафе и тн. и дали после ще имам някакви дългосрочни проблеми от него...защото мислим скоро да започнем опити пак и вече много ме е страх да не се омаже работата напълно. Благодаря предварително....и съжалявам за всички истории, които прочетох тук...

# 394
  • Замък сред облаците
Бялата течност е кърма. Достинекс се пие по схема да спре кърмата (както го е предписал лекарят). Няма дългосрочен ефект. С такава напреднала загуба тялото ще му отнеме време да рестартира овулацията по всяка вероятност, това по повод подновяването на опитите.
За да не се възпалят/запушат гърдите препоръчвам по 1 таблетка сутрин и вечер лецитин от 1200мг (може и по 1 ако докарва разстройство).

# 395
Здравейте, силни момичета. След второ мнение днес в 6+5, явно съм за аборт, ще е с вакуум. Другата ми лекарка, която ме гледа вчера всъщност искаше да дойда в другия понеделник за повече яснота, а днескашния доктор ми предложи тази седмица да е процедурата. Колебая се. Главно защото се чудеха дали е моларна бременност, има нещо в сака което не могат да разберат какво е, пулс няма. За повече яснота искам да изчакам, може би към края на 7гс ако всичко се потвърди ще ме запишат за вакуум(ако се извършва все още в тази гс) Колко време след вакуум забременяхте отново?

# 396
  • На изток от Ада
Изчакай elleonore1, 7 сед или 8 дори.
Ами добре е да се изчака поне 1мц . Или 3м

# 397
Elleonore, на снимката ти от УЗ това не прилича на моларна бременност, а и ЧХГ според мен ти е ниско за такава. По-скоро изглежда като това, което беше споделила в другата тема - chorionic bump, което мисля, че не води непременно до аборт. Рисково е, но е възможно и бебето да е добре и въпреки този bump. Според мен не бързай още с аборта, аз бях на преглед в 6+3 и се видя само сакче с жълтъчно мехурче, после в 7+3 се видя ембрион с пулс. Моят съвет е да изчакаш още малко, освен ако нямаш силни болки или кървене. Вече ако до 8ма седмица няма пулс и се изключва възможността за късна овулация, тогава работата е ясна.
Иначе за опитите - ние изчакахме 3 месеца след медикаментозен аборт и тогава почнахме. След внезапно прекъсване на Б, на организма му трябва време да възстанови хормоните обратно в норми. Забременях отново на третия месец опити.

# 398
Днес бях на второ мнение, доктора каза че не не се вижда пулс, 6+5 би трябвало да съм със сигурност, със засечена ову, утре ще си пусна още едно чхг (на 47ч се удвоява засега) Той също не мисли че е моларна но няма и нищо друго, няма ембрион, каза че жълтъчното мехурче е променило формата си, смачкало се е, може би има и някакво отлепяне. Каза да спра терапията с фраксипарин . Имам сутрешно леко гадене всеки ден… Видя абсолютно същото, аз съшо гледах на екрана. Това е снимката която ми даде, на нея не се вижда това кръгче но и то го видя
Elleonore, на снимката ти от УЗ това не прилича на моларна бременност, а и ЧХГ според мен ти е ниско за такава. По-скоро изглежда като това, което беше споделила в другата тема - chorionic bump, което мисля, че не води непременно до аборт. Рисково е, но е възможно и бебето да е добре и въпреки този bump. Според мен не бързай още с аборта, аз бях на преглед в 6+3 и се видя само сакче с жълтъчно мехурче, после в 7+3 се видя ембрион с пулс. Моят съвет е да изчакаш още малко, освен ако нямаш силни болки или кървене. Вече ако до 8ма седмица няма пулс и се изключва възможността за късна овулация, тогава работата е ясна.
Иначе за опитите - ние изчакахме 3 месеца след медикаментозен аборт и тогава почнахме. След внезапно прекъсване на Б, на организма му трябва време да възстанови хормоните обратно в норми. Забременях отново на третия месец опити.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 15:07 от elleonore1

# 399
Да, на тази снимка не се вижда същото като онази, която беше постнала в другата тема. Недоумявам как така те преглежда за пръв път и назначава аборт, без да изчака да види след седмица дали има някакво развитие?! Че и фраксипарина ти спира. Не е към теб, elleonore. Просто се възмутих. Аз бих изчакам още една седмица, за да видя ще се появят ли ембрион и пулс. Във форума съм чела истории на жени, при които по-късно се е видяло ембрион и имат здрави дечица. Даже и в темата имахме.

# 400
  • На изток от Ада
Да две момичета има за който се сещам .
Едната с късна О, мн я уплашиха че бебето изостава даже също предложиха аборт.. Прави нип всичко е наред!
Другата уж кухо яйце са се оказа че има бебе . Роди !

# 401
За съжаление аз си знам овулацията (08.01) и зачеването няма как да е била пп-късна. Спира ми фраксипарина за да не кървя след аборта, но все още мисля да слагам до петък. Относно снимката - видя се и същото кълбо маса, просто тази снимка реши да изкара. Аз имам предишна нормална бременност и за съжаление наистина не изглежда добре. Изчаквам единствено за да ме прегледа обстойно в понеделник докторката и да ми даде по-ясно отговори какво се е случило точно.  
Да две момичета има за който се сещам .
Едната с късна О, мн я уплашиха че бебето изостава даже също предложиха аборт.. Прави нип всичко е наред!

# 402
  • София
Ето ме 😁

Не мога да си намеря снимката ,но при мен в 6+4 беше абсолютно празно и кухо сакче,така ,както бях правила тестове за овулация, бях ходила на лекар за проследяване на овулация , прогестерона ми беше абсурдно нисък за нормално развиваща се бременност и всичко сочеше към кухо яйце ....
 Имах само симптоми ,които ме влудяваха и се побърквах,че се чувствам бременна ,а бебе уж няма!
Случката се разви НЕ в кварталната поликлиника, а в болница Надежда!!!
Та ....кухото ми яйце е вече на 7 месеца ,горе главата, не го отписвайте !!!

Edit:
Който търси- намира!
Голяма работа е форумът 😁
 Писала съм Не мисля, че има някакъв шанс ....

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 20:11 от *Bubble*

# 403
Не се отказвай и изчакай! И на мен ми предлагаха аборт,а лошото ембрионче с отлепяне и хематом и не знам си какво още беше е на почти 3 години вече и пее цели песнички.

# 404
Благодаря на всички, надеждата наистина ми е минимална. Днес ще пусна пак чхг. Все още имам сутрешно гадене (то е даже от 3-4 дни) и болезнени гърди. Все пак искам да попитам след първи аборт какви други изследвания да правя? Имам тромбофилия и от положителен тест бия инжекции. Освен фолиева приемах и б12 и вит д(забравях ги често). Тсх ми беше леко високо миналата бременност и пих хапчета, преди това забременяване беше около 1, а след това около 2 и нещо преди 1 седмица но докторката каза че няма нужда да приемам терапия а само да го следя. Имах добра цитонамазка малко преди забременяването и си пуснах микробиология от началото, която беше чиста. Това е втора бременност. Първата ми беше напълно нормална и успешна, дори в началото не знаех за тромбофилията и не бих инжекции до третия месец. И двете бременности са се случили от първи опит със засечена овулация с тест. Дали е нужно да правя по-сериозни изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт