Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 623
  • 770
  •   1
Отговори
# 765
Ани, да ме поправят момичетата, ако греша, но не мисля, че има как да изследвате за всички хромозомни аномалии. Изследват се познатите такива. Освен това има и структурни аномалии, които само визуално се проявяват, нямат генетичен облик. Това, че изследванията са били наред, не винаги означава, че е здрав ембрион.
Ох само ще се цитирам за да се самокоригирам. Говорех за гени, не хромозоми. Няма как да се изследват всички генетични аномалии. Съжалявам за грешката Simple Smile

# 766
Здравейте! За преглед при д-р Калчев много ли се чака?
Относно прогестеронът, който изписват при бременност, последният път моя беше доста висок, дори над горна граница. Но Аг ми изписваше допълнително за задържане. Нямаше ефект, единствено се отложи абортът. Мислите ли, че той по-скоро може да е навредил в тази голяма доза?

Между другото аз ходя на боуен терапия. След много суперлативи, реших да опитам и аз. Засега ефектът е, че съм по-спокойна(работим за това). Като че ли и ПМС не е толкова силен. Надявам се да имам положителен резултат.

# 767
Адски много се чака. Аз се записах края на април за края на август "на късмет", иначе предлагат за догодина. И сега се връщам от там - поне 3 жени питаха и още толкова се обадиха дали може по-ранен час, но не дават...
Иначе аз сега се връщам от консултация с проф. Михайлова. Тя е страхотен човек и лекар, всичко, което четох за нея - се оказа вярно, че и отгоре. Отдели ни над 1 час, което за светило като нея... Толкова, толкова много си лечи, че не го прави за пари, а ѝ е кауза и страст. Внимателна, мила, прецизна, вглъбена в професията си.
Според нея в моя случай става въпрос за имунулогичен проблем, тъй като не открива каквито и да е било други причини след 141414 изследвания за трите аборта.

# 768
Здравейте! За преглед при д-р Калчев много ли се чака?
Относно прогестеронът, който изписват при бременност, последният път моя беше доста висок, дори над горна граница. Но Аг ми изписваше допълнително за задържане. Нямаше ефект, единствено се отложи абортът. Мислите ли, че той по-скоро може да е навредил в тази голяма доза?

Между другото аз ходя на боуен терапия. След много суперлативи, реших да опитам и аз. Засега ефектът е, че съм по-спокойна(работим за това). Като че ли и ПМС не е толкова силен. Надявам се да имам положителен резултат.
При моята неуспешна бременност започнах веднага Утрогестан по съвет на АГ при нормални нива на прогестерон, заради еднократно зацапване в деня на положителния тест. Приемах го през устата пак по неин съвет. 10 дни след началото на приема се почна отново зацапване, което продължи цял месец, докато не се разбра, че съм с мисед и не го спрях рязко. Тогава зацапването изчезна веднага, а те кървене очакваха. После две АГ ми потвърдиха, че е било грешка да взимам Утрогестана, особено през устата. И много съжалявам. До ден днешен си мисля, че зацапването беше от хапчетата, понеже при прием на противозачатъчни винаги съм имала. За самия аборт не мисля, че има връзка, но факт е, че при мен вреди имаше, но не и полза.

# 769
И на мен вчера лекар ми каза, че многото прогестерон може да е проблем, особено при жени с тромбофилия, която попринцип си сгъстява кръвта.

За Калчев моя час, записан преди почти месец, е за края на октомври ...

# 770
  • Замък сред облаците
Едел, утрогестана през устата не може да причини зацапване. Също така когато има зацапване по протокол се приема през устата, а не вагинално. Като спре зацапването се преминава към вагинално поставяне (може би това са имали предвид другите АГ?? Понеже за толкова години във форума и особено ввв тази тема всички АГ са казвали на момичетата при зацапване да е през устата приема). При бременност при прием на прогестерон зацапване конкретно от прогестерона няма никаква медицинска причина да се появи. Утрогестанът не е противозачатъчно. Той е биоидентичен хормон и се използва подкрепящо през бременността, когато трябва да е с висока стойност  в организма.
Противозачатъчните от друга страна са със съдържание на синтетичен естрадиол и синтетичен прогестин и са със съвсем различно действие противостоящо на целия цикъл с цел потискане на естественото му случване. Затова и често има зацапване и кръвоизливи при приема им.
Нямат нищо общо като действие.....

Слънце, пак е добре стриктно следене дори при биоидентични...

НОВА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт