Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 626
  • 770
  •   2
Отговори
# 750
  • София
Ние и двамата спортуваме, стараем се да се храним здравословно. Например сладко и тестено се случва да ядем веднъж на високосна. Но ето, при нас не става. Различни сме хората и това, което дава ефект при едни, не го гарантира при други. Това исках да кажа.

Така е, но си струва да се опита нали? Щото ето при Джелато е бил ключа ин витро, при нас на единственият опит ин витро беше мисед... Знам че няма една формула единна която е да ключа към успеха за всички, ама има начини да се стигне до успех, дано и при теб Мини!

# 751
Мацето, а ти имаше ли правена хистероскопия или се бъркам? При нея излезе ли нещо реално?

# 752
Да, Мацето, и аз това казах в предпоследния си пост. Трябва да се опита всичко възможно.

Дописвам. Аз съм приела, че съществува възможност да не стане при нас. Решили сме още един - два опита да направим в сегашната клиника и ако не стане, ще ходим другаде. А ако не се получи до година-две, ще трябва да решим и кога да се откажем. На моменти съм емоционално съсипана, изнервена. Отдалечавам се от близки хора. Не изключвам и финансовата част. До сега бяхме по фонд и въпреки това много пари дадохме. А от тук нататък ще трябва да се самофинансираме изцяло. И тея добавки, където ги пиех струваха цяло състояние. То и сега не даваме малко пари за тях. И акупунктура и барокамерата и т.н. и т.н.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 10:49 от Minnie.Mouse

# 753
  • София
Мацето, а ти имаше ли правена хистероскопия или се бъркам? При нея излезе ли нещо реално?

Да,при Калчев. Аз не можех почти 2г да забременея естествено, уж всичко беше проверено, правихме ин витро, стана мисед, и след това отидох при Калчев. Оказа се че имам сраствания на изхода на матката, т.е от вътрешната страна, това примерно при цветната снимка не се отрази. Та, премахна ги, имах и други сраствания, на шийката също. На последващия месец забременях естествено, но беше кухо яйце.

# 754
Мини, при теб как са нещата? Hug Събрахте ли ембриони за ПИД?

# 755
Не много добре, Слънце. Така се надявах акупунктурата да окаже благотворен ефект. Уви, за сега не. При последната стимулация имаме един ембрион с лоша структура. От 4 изкарани яйцеклетки две се оплодиха. На пети ден единия ембрион беше по-назад в развитието от другия. На шести ден единия беше станал бластоцист с лошо качество, а другия беше спрял развитие. Та имаме 3 ембриона за сега. Два с лошо качество, замразени на шести ден и един с добро качество замразен на пети ден. Препоръчаха ни поне още един да имаме за изследването, предвид нашата история. Казаха ни, че има такива с лошо качество, които са здрави, без хромозомни аномалии и от тях се раждат живи и здрави дечица, но е добре да се има предвид и личната ни история и така. Сега съм на етап търсене на нов ендокринолог, с надеждата ако там има какво да се направи за подобрение. Не знам дали имам там някакъв проблем или търся под вола теле, просто не ми се стои без нищо да правя. Това което давам от себе си, не е достатъчно и се опитвам да намеря някаква причина, върху която да работя.

При теб как са нещата?

# 756
И при мен не както ми се искаше. Минах първа пункция по фонд, празни фоликули. Също като теб имах големи надежди за акупунктурата, но уви, даже спирам да ходя, не виждам смисъл вече да си давам парите. Та в общи линии съм и аз на етап "чудя се какво не съм пробвала". Ходих на ендокринолог миналия месец, иска да ми дава ХЗТ като приключим с инвитрото, други предложения и идеи нямаше. Другата седмица ще пусна кариотип, че само ме забави Сенкова с това да чакам някакъв договор с генетична лаборатория в Неовитро. И така. Аз лично и 1 ембрион да изкараме от цялото нещо ще помоля да го изследват и да го трансферираме. Поне да видим и в имплантацията отново ли ще е греда.

# 757
Аз ще пробвам още известно време с акупунктурата. Докторката ми каза, че при всеки се повлиява проблема за различно време. Поне до момента, ако стигнем до там, за смяна на клиниката. Виждам че при хора, които идват при моята докторка има ефект. Явно при мен е необходимо повече време. Както каза и Мацето, трябва да си опитал. Понеже при мен до сега много неща не са проработили и звуча негативно. За което се извинявам, момичета. Има такива каръци като мен, но са малко. На момичета, на които не им се получава детето, без значение първо, второ, трето, опитвайте с промяна в начина на живот, спорт, добавки, алтернативни методи, при голяма част от хората действат. Само исках да кажа, че има някакъв миниатюрен процент, като при мен, които трудно се повлияват. Или има някакъв неоткрит проблем, който не е решен.

# 758
  • София
Мини, относно качеството на ембрионите, има една инфлуенсърка, с повтарящи се аборти ( има 2 деца сега се бори за трето), второто беше 7ми ембрион с лошо качество ( някаква мозаика не съм запозната), ами само то се хвана и си се роди генетично перфектно момче, в утробата имало шанс да се самокоригира. В тикток поне съм гледала какво обясняваше за това https://www.instagram.com/mrs.caitlyn_oneil/?hl=en

# 759
  • Замък сред облаците
Ходих на ендокринолог миналия месец, иска да ми дава ХЗТ като приключим с инвитрото, други предложения и идеи нямаше.

Сакън! С тромбофилията хич не си за ХЗТ.

Момичета, ще пусна нова тема днес или утре.

# 760
Зависи, тя работи с биоидентични хормони, доколкото съм чела те не влияят на съсирването така. Пък и без това репродуктивните ме тъпчат с прогестерон без да се съобразяват..

# 761
  • София
Какво е инвитро в ПИД?

# 762
ПИД е предимплантанционна диагностика. Прави се на ембриони стигнали стадий бластоцист, пети ден от развитието е това обичайно. Понякога шести ден. Изследват се за хромозомни аномалии. Съответно се трансферират само тези, които имат 46 хромозоми. Позволява се и транфер на мозайки, тъй като може да се самокоригират. Там мисля, че има значение процента. Ако нещо съм пропуснала, да ме допълнят другите.

# 763
  • София
Интересно. Това навсякъде ли може да се направи? Питам, защото се оказа че при нас вероятно миседа е поради супер лошата спермограма на мм.

# 764
Не знам дали във всяка клиника го правят. Най-добре е да се провери на сайта на предпочитаната от вас.

Общи условия

Активация на акаунт